Ο Γιώργος Καραμίχος στο In2life

Χωρίς να προκαλεί τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά με προσεγμένες επαγγελματικές επιλογές που του προσφέρουν την απαραίτητη αναγνωρισιμότητα, ο Γιώργος Καραμίχος αποκαλύπτει στο In2life τις υπόλοιπες –ενδιαφέρουσες- πτυχές του εαυτού του.
Ο Γιώργος Καραμίχος στο In2life
Το άκουσμα του ονόματος του Γιώργου Καραμίχου συνοδεύεται συνήθως από εγκωμιαστικά σχόλια για το ταλέντο του και τη συμμετοχή του στην τάδε ή δείνα παράσταση αλλά και από εγκωμιαστικά για την γοητευτική του εμφάνιση σχόλια. Απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου αλλά και του Τμήματος Ιστορίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου, ο Γιώργος Καραμίχος έδειξε από νωρίς ότι διαθέτει στόφα καλού ηθοποιού. Έχει συμμετάσχει σε ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και σε θεατρικές παραστάσεις, για την πλειοψηφία των οποίων έλαβε εξαίρετες κριτικές.

Φέτος δοκιμάζεται για πρώτη φορά στον ρόλο του σκηνοθέτη, στην παράσταση «Συμβολαιογράφος» του Νίκου Βασιλειάδη, έναν μονόλογο με την Ηρώ Μανέ, στο Νέο ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη (πρεμιέρα 13 Οκτωβρίου). Θα είναι μία γεμάτη χρονιά στο σύνολό της για τον ταλαντούχο ηθοποιό, καθώς θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και στην σειρά του Ant1 «Ονειροπαγίδα» και θα συμμετάσχει σε δύο ακόμη θεατρικά έργα.

Αυτό που ξεχωρίζει τον Γιώργο Καραμίχο από τους υπόλοιπους ηθοποιούς της γενιάς του είναι το γεγονός ότι δεν επαναπαύεται στις δάφνες του. Κυνηγάει δουλειές στο εξωτερικό, ενημερώνεται και κατακρίνει την απαράδεκτη κατάσταση του κέντρου της Αθήνας. Ο ίδιος υπήρξε χρόνια κάτοικος του κέντρου, όμως αναγκάστηκε να γίνει «εσωτερικός πρόσφυγας», όπως λέει, και να μετακομίσει μακριά από αυτό, εξαιτίας της μη βιώσιμης καθημερινότητας. Τολμηρός, μετριόφρων και ειλικρινής γνωρίζει ότι η ματαιοδοξία οδηγεί στη μοναξιά και την παλεύει, καθώς δε θεωρεί το «είμαι αναγνωρίσιμος και επιτυχημένος, άρα υπάρχω» σωστό μότο.

Μας μίλησε ένα απόγευμα εν μέσω προβών και γυρισμάτων για τον «Συμβολαιογράφο», την πίστη του στην επιβίωση του θεάτρου, για τον Δήμαρχο που δεν κάνει τίποτα για την πόλη και για την κατάσταση στο εξωτερικό.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v