Stars στην φυλακή: Ποινές που έχτισαν καριέρες

Για τους κοινούς θνητούς η ζωή μετά την φυλακή είναι γεμάτη εμπόδια και κοινωνικό αποκλεισμό. Για τους stars, όμως, η σύλληψη δείχνει να λειτουργεί σαν ευκαιρία προβολής και πιθανώς ακόμα λαμπρότερης καριέρας. Δείτε σε ποιους αναφερόμαστε.
Stars στην φυλακή: Ποινές που έχτισαν καριέρες
Μετά δακρύων και έντονης στεναχώριας οδηγήθηκε στις 20 Ιουλίου στις φυλακές του Beverly Hills η Lindsay Lohan, για να εκτίσει ποινή 90 ημερών, με αφορμή την παραβίαση των όρων αναστολής της (δείτε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες). Λέγεται, μάλιστα, πως την ώρα που περνούσε την πόρτα των φυλακών η Lindsay έκλαιγε γοερά καθώς δε μπορούσε να δεχτεί ότι για 5 ημέρες θα βρισκόταν σε πλήρη απομόνωση. Είναι μόνο είκοσι τεσσάρων ετών, κι όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως ακόμα και όταν ολοκληρώσει την ποινή της, η νεαρή ηθοποιός δεν θα βάλει μυαλό και θα συνεχίσει τις καταχρήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή της και την ζωή των άλλων.

Μπορεί η νεαρή Lohan να μην φανταζόταν έτσι ακριβώς την εξέλιξη της καριέρας της, όταν πρωταγωνιστούσε σε επιτυχημένες νεανικές ρομαντικές κομεντί, όμως -κακά τα ψέματα- έχει καταφέρει, έστω μέσω του διασυρμού της, να απασχολεί όλα τα μέσα παγκοσμίως, τα οποία θα συνεχίσουν να επιδιώκουν να μαθαίνουν νέα της κατά την διάρκεια των 90 αυτών ημερών. Περιττεύει να προβλέψουμε πόσο περιζήτητη θα είναι η Lindsay Lohan με το πέρας της ποινής της από τις κάμερες και τα talks shows. Το έχουμε δει, άλλωστε, ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν, με stars που βγαίνοντας από την φυλακή συγκέντρωσαν πάνω τους τα φώτα της δημοσιότητας, ως τα κακά παιδιά που είναι πάντα πιο γοητευτικά.

O Robert Downey Jr., για παράδειγμα, έμεινε στην φυλακή ενάμιση χρόνο για κατοχή και χρήση ναρκωτικών. Για την εμπειρία του εκεί αναφέρει «όταν η πόρτα κλείνει και κλειδώνει, είσαι πλέον ασφαλής». Κι όμως, σχεδόν δέκα χρόνια μετά την περιπέτειά του, ο δημοφιλής ηθοποιός επέστρεψε στην μεγάλη οθόνη με το Iron Man, το οποίο στην Αμερική έσπασε ταμεία.

Η δε Paris Hilton έμεινε 23 μέρες στις φυλακές του Los Angeles, επειδή συνελήφθηκε να οδηγεί με ληγμένο δίπλωμα. Την ημέρα της αποφυλάκισής της η Hilton ορκίστηκε ότι από εδώ και στο εξής «θα είμαι καλός άνθρωπος», ενώ εξήγησε ότι αυτό το χρωστάει στην Βίβλο που της έδωσε κουράγιο τις μέρες που βρισκόταν πίσω από τα σίδερα. Αν τήρησε την υπόσχεσή της; Παραλίγο γλίτωσε την σύλληψη πρόσφατα επειδή πιάστηκε με μαριχουάνα στην Κορσική.

H κολλητή της Hilton, Nicole Richie, πάλι, την «γλύτωσε» με μόνο 82 λεπτά στην φυλακή, επειδή συνελήφθηκε να οδηγεί υπό την επήρεια ουσιών. Σήμερα η Nicole, μητέρα δύο παιδιών, έχει μία ευτυχισμένη οικογένεια και επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μόδας.

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ πιο ευνοϊκά για τον Sean Penn ο οποίος συνελήφθηκε το 1987 επειδή χτύπησε έναν paparazzo και έπειτα πιάστηκε να οδηγεί σαν μανιακός. Έμεινε στην φυλακή για 33 ημέρες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ σήμερα Penn, εκείνη την εποχή, ήταν σχετικά άγνωστος, ενώ είχε μόλις παντρευτεί την Madonna. Την αντιπάθειά του στους paparazzi, βέβαια, δεν την ξεπέρασε ποτέ. Δέκα χρόνια αργότερα επιτέθηκε σε έναν άλλον και γι’αυτό τέθηκε σε τριετή επιτήρηση και σε υποχρεωτικά σεμινάρια ελέγχου θυμού.

Όχι, όμως, εξίσου ευνοϊκά για τον συνάδελφό του Kiefer Sutherland, βραβευμένος βέβαια σήμερα με Emmy για τον ρόλο του στην σειρά 24. Ο ηθοποιός συνελήφθηκε δύο φορές μεθυσμένος, την δεύτερη μάλιστα έχοντας παραβεί την αναστολή του, το 2007. Έμεινε στην φυλακή 48 ολόκληρες μέρες, αλλά… μυαλό δεν έβαλε. Λίγο καιρό μετά, την ίδια μέρα που απέκτησε το δικό του αστέρι στο Walk of Fame και επισκεπτόμενος αμέσως μετά ένα party, έριξε κουτουλιά σε έναν σχεδιαστή μόδας, αφήνοντάς τον σχεδόν αναίσθητο.

Της φυλακής της σίδερα, πάντως, φαίνεται πως είναι αρκετά μεγάλα για να χωράνε και σπουδαίους αστέρες του παγκόσμιου κινηματογράφου, όπως την Sophia Loren, η οποία, καθώς επιχείρησε να αποκρύψει 160.000 ευρώ περίπου από τις ιταλικές φοροεισπρακτικές αρχές, πέρασε 17 ολόκληρες ημέρες σε ένα ροζ κελί λίγο έξω από τη Νάπολη. Όλα αυτά έγιναν το 1982 και παρά «το σημάδι» που όπως η ίδια είπε αργότερα της άφησαν, το 1991 η Κινηματογραφική Ακαδημία της απένειμε τιμητικό Όσκαρ για την συνολική της προσφορά. Καθόλου άσχημα για μία πρώην κατάδικο…

Η πολύ μικρότερης εμβέλειας star Khloe Kardashian πάλι, παρόλο που καταδικάστηκε για 30 ημέρες φυλάκισης επειδή συνελήφθηκε να οδηγεί μεθυσμένη, έμεινε τελικά μόνο 3 ώρες στο κελί. Την υπόλοιπη ποινή της την πέρασε καθαρίζοντας πεζοδρόμια, αλλά επειδή και εκεί απέτυχε, τελικά την εξαγόρασε και… ούτε γάτα ούτε ζημιά! Έναν χρόνο μετά, η Khloe είναι παντρεμένη με τον Lamar Odom των L.A. Laker και δηλώνει τρισευτυχισμένη!

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v