Λάκης Παπαδόπουλος: "Το δικό μου κοινό είναι σκεπτόμενο"

Με αφορμή τις εμφανίσεις του στα καλοκαιρινά φεστιβάλ, ο Λάκης Παπαδόπουλος μιλά στο in2life για τη μουσική του, την έμπνευση, το lifestyle και τη συνεργασία - έκπληξη που ετοιμάζει για το χειμώνα.
της Φιλουμένας Ζλατάνου

O Λάκης Παπαδόπουλος ή αλλιώς ο Λάκης με τα Ψηλά Ρεβέρ είναι μία ιδιαίτερη περίπτωση τραγουδοποιού που χρόνια τώρα γράφει τραγούδια διαχρονικά, αγαπημένα από το κοινό, και στις εμφανίσεις του ξέρει να προσφέρει αυτό το κάτι διαφορετικό που σε κάνει να νιώθεις διονυσιασμό. Είναι σεμνός, χωρίς προσωπεία και ακολουθεί τα θέλω του χωρίς να επηρεάζεται από τις προσταγές της εποχής -πράγμα που κάνει με πολύ χιούμορ. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Αρλέτα, η Ελένη Δήμου, η Μαργαρίτα Ζορμπαλά, η Τερέζα, ο Μανώλης Μητσιάς και προσφάτως η νεαρή Ελεωνόρα Ζουγανέλη τον εμπιστεύτηκαν και τραγούδησαν δημιουργίες του που αγαπήθηκαν πολύ, και ορισμένα έγιναν σλόγκαν.
 
Με αφορμή τη συμμετοχή του στα Φεστιβάλ Ήχοι του Δάσους (από τις 23 έως τις 25 Ιουλίου στην Αγία Τριάδα Καλοσκοπής στη Φωκίδα) και River Party στο Νεστόριο (28 Ιουλίου με 1η Αυγούστου) μίλησε στο in2life.gr για τα τραγούδια, το lifestyle, το δικό του κοινό και για την έμπνευση.

Σε μια τόσο δύσκολη εποχή για την Ελλάδα τι ρόλο θα μπορούσαν να παίξουν τα τραγούδια;
Σ’αυτή την τόσο δύσκολη εποχή τα τραγούδια θα μπορούσαν να παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο και να ενεργοποιήσουν τον κόσμο, αλλά πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει μεγάλη αδιαφορία και εθελοτυφλία, κυρίως από τα ραδιόφωνα -βεβαίως όχι από όλα. Έχω πρόσφατο παράδειγμα με ένα δικό μου τραγούδι που λέγεται "Σκληρά παιχνίδια".
 
Το κοινό έχει εξελιχτεί από την εποχή που πρωτοβγήκατε μέχρι τώρα; Είναι σκεπτόμενο ή ακολουθεί το life style και λειτουργεί ως μάζα;
Το δικό μου κοινό είναι σκεπτόμενο, ιδιαίτερο και ξεχωριστό και πηγαίνει από παππού σε εγγονό. Συνεπώς είναι εξελίξιμο, όμως γενικά πάντα υπήρχαν και θα συνεχίσουν να υπάρχουν οι χαβαλέδες.
 
Είναι τα φεστιβάλ κοιτίδα πολιτισμού; Μιλήστε μας για τη συμμετοχή σας.
Είναι αξιέπαινες προσπάθειες που με κάνουν να ελπίζω σε κάτι καλύτερο.

Στερεύει η έμπνευση ενός τραγουδοποιού, κι αν ναι τότε τι κάνει;
Εγώ όταν δεν έχω έμπνευση κοιμάμαι με το κεφάλι κάτω και τα πόδια επάνω για να γίνεται καλύτερη αιμάτωση και να μου έρχεται η έμπνευση.

Eurovision, διαγωνισμοί τραγουδιού, talent shows, που αποσκοπούν και κατά πόσο βοηθούν πραγματικά το τραγούδι και τους νέους που ενδιαφέρονται να ανεβούν στο πάλκο;
Όλα αυτά αποσκοπούν στην τηλεθέαση, το εύκολο και γρήγορο χρήμα, τη γρήγορη αναγνωρισιμότητα.

Η τηλεόραση πόσο κατευθύνει τη μάζα και εντέλει πόσο μας επηρεάζει σε συμπεριφορές όλους;
Σίγουρα η τηλεόραση κατευθύνει τη μάζα. Αν λοιπόν είμαστε μάζα μας επηρεάζει, αν όχι μας αφήνει αδιάφορους.
 
Τα σχέδια σας για το καλοκαίρι και το φθινόπωρο;
Το καλοκαίρι συναυλίες και από Οκτώβρη κοιλιακούς με την αγαπημένη μου φίλη Αρλέτα στο Σταυρό του Νότου.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v