Φωτεινή Δάρρα: "Στην σκηνή εκκρίνω αδρεναλίνη"

Έν όψει της απονομής των βραβείων Όσκαρ, μία μεγάλη συναυλία πραγματοποιείται απόψε στο «Θέατρον», τα έσοδα της οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό. Η Φωτεινή Δάρρα, πρωταγωνίστρια της βραδιάς, μιλά στο In2life για την σημαντική αυτή βραδιά και τα σχέδιά της.
της Φιλουμένας Ζλατάνου

H Φωτεινή Δάρρα ερμηνεύει για πρώτη φορά τραγούδια των Oscar την 1η Μαρτίου, μόλις μία εβδομάδα πριν την επίσημη απονομή των βραβείων Όσκαρ για το 2010, σε μια μεγάλη συναυλία που θα γίνει στο στο “ΘΕΑΤΡΟΝ” του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Η Δάρρα έχει ερμηνεύσει και στο παρελθόν τραγούδια για… εικόνα με μεγάλη επιτυχία και η ιδιαίτερη φωνή της την έχει καθιερώσει στα μουσικά δρώμενα. Αυτή την φορά ο σκοπός είναι ιερός καθώς τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την δημιουργία του Κέντρου Διάγνωσης και Πρόληψης της Υγείας Νέων Αθλητών στον ευρύτερο χώρο του Π.Γ.Ν.Θ. “Η Σωτηρία”. Η πρωταγωνίστρια της βραδιάς μιλά στο In2life για το lifestyle, τη φιλανθρωπία, την εικόνα και τα σχέδια της.

- Τα Όσκαρ είναι η επιτομή του lifestyle. Για ποιον λόγο ο κόσμος έλκεται τόσο από τη χρυσόσκονη, ενώ η καθημερινότητα δεν είναι έτσι;
Τα OSCAR και το Φεστιβάλ των Καννών είναι οι γνωστότερες απονομές βραβείων για τον κινηματογράφο. Θέτουν υποψηφιότητα και βραβεύονται κάθε χρονιά οι καλύτεροι: ηθοποιοί, σκηνοθέτες, μοντέρ κ.λ.π. Η μουσική που επενδύει μια ταινία αλλά και τα τραγούδια βραβεύονται κι αυτά εφόσον μπαίνουν στις ψυχές μας και τα σιγοτραγουδάμε. Πολλά απ’ αυτά μάλιστα γίνονται διαχρονικά. Αυτό που ελκύει λοιπόν τον κόσμο στα βραβεία OSCAR είναι κατ’ αρχήν ότι αποτελούν ένα τεράστιο καλλιτεχνικό γεγονός που βεβαίως παίρνει χολιγουντιανές διαστάσεις.

- Τι σας ελκύει στα κινηματογραφικά τραγούδια και ποιο ξεχωρίζετε;
Με ιντριγκάρει το γεγονός ότι τα τραγούδια αυτά επενδύουν εικόνες και ότι είναι μέρος μιας ιστορίας. Με λίγα λόγια βοηθούν στην εξέλιξη του «μύθου». Το σωστό τραγούδι όταν ακουστεί τη σωστή στιγμή μπορεί να απογειώσει ολόκληρη τη σκηνή. Έχει τύχει να παρακολουθήσω ταινίες κατά τη διάρκεια του μοντάζ που, πριν επενδυθούν με μουσική, ένιωθες σαφώς ότι κάτι λείπει. Η εικόνα ολοκληρώθηκε μόλις «ντύθηκαν» με μουσική. Όλα τα τραγούδια που έχουμε διαλέξει μαζί με τους συνεργάτες μου για τη συναυλία της 1ης Μαρτίου στο «Θέατρον» του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού είναι αγαπημένα μου. «Τα παιδιά του Πειραιά», το «Bodyguard», το «Beautiful Maria of my soul» το «Windmills of your mind» και τόσα άλλα…

- Πώς σας έγινε η πρόταση για αυτή τη συναυλία;
Η πρόταση έγινε από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του «ΘΕΑΤΡΟΝ» Ελληνικός Κόσμος και τα «εκπαιδευτήρια ΔΟΥΚΑ» για να τραγουδήσω σε μια Φιλανθρωπική Συναυλία, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την κατασκευή πτέρυγας στο Νοσοκομείο Σωτηρία από το Σωματείο Γυναικών «ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ». Η ιδέα των OSCAR ήταν πολύ προγενέστερη της πρότασης και την είχαμε μαζί με τον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη. Χαίρομαι πολύ που πραγματοποιείται για έναν τόσο καλό σκοπό.

- Πιστεύετε στη δύναμη της φιλανθρωπίας;
Πιστεύω στη δύναμη της αγάπης προς τον συνάνθρωπο. Η φιλανθρωπία είναι μια πράξη αγάπης. Ωστόσο πρέπει καθημερινά να κάνουμε τέτοιες. Εάν αυτό γίνει κοινωνική συνείδηση, τότε θα έχουμε έναν καλύτερο κόσμο.

-Ποια είναι η σημασία της μουσικής για την εικόνα;
Η μουσική… ολοκληρώνει την εικόνα.

- Έχετε σχέδια για νέο δίσκο και συναυλίες;
Μόλις κυκλοφόρησε το διπλό CD Live από τις εμφανίσεις μου στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο από τη δισκογραφική εταιρεία LYRA. Προς το παρόν δεν σκέφτομαι τι θα περιλαμβάνει ο επόμενος δίσκος. Συναυλίες όμως έρχονται πολλές. Άλλωστε πλησιάζει και το καλοκαιράκι.

- Έχετε κατακτήσει μουσικές σκηνές, θέατρα και πολλούς ακόμα χώρους. Τι έχει μείνει και τι προσδοκάτε;
Θέλω να τραγουδάω ωραία τραγούδια, να συνεργάζομαι με σημαντικούς καλλιτέχνες και φυσικά να επικοινωνώ με τον κόσμο που τόσο αγαπώ. Αυτός είναι ο στόχος του καλλιτέχνη.

- Τι σας προσφέρει το τραγούδι;
Φίλους.

- Πόσο δύσκολο είναι να ισορροπήσει ένας καλλιτέχνης ανάμεσα στα φώτα και την καθημερινότητα, πόσο αλλοιώνεται εν τέλει;
Όταν βρίσκεσαι πάνω στη σκηνή εκκρίνεις υπερβολική αδρεναλίνη. Λένε μάλιστα ότι ο performer εκκρίνει ίση ποσότητα αδρεναλίνης με έναν πιλότο! Η καθημερινότητα ωστόσο έχει κι αυτή στιγμές έξαψης… αλλά και χαλάρωσης. Καλό είναι να απολαμβάνεις αυτό που σου προσφέρει η κάθε στιγμή.

1η Μαρτίου 2010: “ΘΕΑΤΡΟΝ”, Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”,
Αίθουσα Αντιγόνη, Πειραιώς 254, Ταύρος
Η Φωτεινή Δάρρα παρουσιάζει τα τραγούδια των Όσκαρ.
Όταν η λάμψη του κινηματογράφου συναντά την μαγεία της μουσικής.

Εισιτήρια: 100, 50, 30 ευρώ (Α’Ζώνη, Β’Ζώνη, Γ’Ζώνη)
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v