George Clooney: «H ζωή μου δεν διαφέρει, απλώς μεγεθύνεται»

Ο διάσημος εργένης και ένας από τους πιο σέξι άντρες του πλανήτη, George Clooney, μιλάει στο In2life.gr σε αποκλειστικότητα για την Ελλάδα. Η νέα του σχέση, οι διάσημοι φίλοι του, οι  δύο νέες του ταινίες και το (μακρινό) ενδεχόμενο να κάνει οικογένεια.
George Clooney: «H ζωή μου δεν διαφέρει, απλώς μεγεθύνεται»
Αμετανόητος εργένης και μία από τις πιο εναλλακτικές φιγούρες ηθοποιών του Χόλυγουντ, ο 48χρονος πλέον George Clooney, γκρινιάζει, αλλά δεν φαίνεται να έχει γεράσει ούτε μέρα. Όσο περνούν τα χρόνια, ο πάλαι ποτέ πρωταγωνιστής της τηλεοπτικής σειράς «Εντατική», δείχνει να ωριμάζει ολοένα και περισσότερο. Γεννημένος στο Κεντάκι το 1961, ο Clooney βρίσκεται πλέον στο μέσον της καριέρας του.

Δεν είναι και λίγα αυτά που ήδη έχει να θυμάται:  Ένα βραβείο Όσκαρ για το συγκλονιστικό «Syriana» και δυο Χρυσές Σφαίρες για το ίδιο και το «O Brother, Where Art Thou?» των αδερφών Κοέν, δεν είναι μικρή συγκομιδή βραβείων υποκριτικής ποιότητας και μάλιστα για έναν από τους πιο σέξι άνδρες του πλανήτη.

Κάποιος άλλος στην θέση του θα επαναπαυόταν στις δάφνες της διασημότητας του. Ο Clooney όμως δεν το έκανε, αναπτύσσοντας ακτιβιστική δράση επί ουκ ολίγων θεμάτων.

Αν όχι στο ξενίθ, τότε αδιαμφισβήτητα σε μία από τις καλύτερες στιγμές τις καριέρας του, ο Clooney βλέπει δύο ταινίες του να βγαίνουν αυτήν την χρονιά στις αίθουσες (Fantastic Mr Fox και The Men Who Stare At Goats). To In2life.gr εξασφάλισε μια αποκλειστική για την Ελλάδα συνέντευξή του, όπου μιλάει με το χαρακτηριστικό του χιούμορ για την εργένικη ζωή, τα... γηρατειά, τον καλό του φίλο Brad Pitt, τον καινούργιο του δεσμό με την Ιταλίδα Elisabetta Canalis και τις δύο πρόσφατες ταινίες του. 

της Kate Randall

Είσαι ένας από τους πιο διάσημους εργένηδες. Νιώθεις ότι στα 48 σου ήρθε η ώρα να «νοικοκυρευτείς»;
Πρώτη φορά με ρωτάνε κάτι τέτοιο! Όλα θέλουν τον χρόνο τους. Είχα καλές και όχι τόσο καλές σχέσεις. Επίσης είχα δεσμούς στους οποίους ένιωθα απελπιστικά μόνος. Το ότι είσαι με κάποιον δεν σημαίνει απαραίτητα ότι νιώθεις ευτυχής και ολοκληρωμένος

Ο φίλος σου Brad Pitt έχει ήδη έξι παιδιά με την Angelina Jolie. Σε έχει επηρεάσει καθόλου αυτό;
Σκοπεύω και εγώ να υιοθετήσω. Θα πάρω ένα από τα παιδιά του Brad, του το χρωστάω! Η αλήθεια είναι πως το να βλέπω ένα παιδί να τρέχει γύρω γύρω στην βίλα μου με κάνει απίστευτα νευρικό, οπότε σίγουρα δεν είμαι υποψήφιος για πατέρας της χρονιάς. Αν χρειαστώ ποτέ πολυμελή οικογένεια, μπορώ κάλλιστα να καλέσω τον Brad και την Angelina να μείνουν σπίτι μου. Απλώς και μόνο για να συνειδητοποιήσω πόσο χαρούμενος είμαι!

Φαίνεσαι πολύ χαρούμενος με την καινούργια σου σύντροφο. Υπήρξαν έντονοι τσακωμοί μεταξύ σας στο παρελθόν;
Είχα αρκετούς τσακωμούς, έντονους και μη. Τους αντιμετωπίζω όπως όλοι μας: ορισμένους με επιτυχία, άλλους πάλι όχι. Δεν θεωρώ ότι οι εμπειρίες μου διαφέρουν πολύ από του καθενός. Απλά μεγεθύνονται περισσότερο.

Πώς νιώθεις που γερνάς; Σε απασχολεί η εξωτερική σου εμφάνιση;
Είμαι γέρος. Αλλά είμαι αρκετά άνετος με τα γηρατειά, γιατί είναι σίγουρα καλύτερα από το να είσαι νεκρός. Οπότε τα προτιμώ. Είναι πραγματικά ενδιαφέρον να βλέπεις τον εαυτό σου να γερνά στην μεγάλη οθόνη. Έβλεπα το Up in the Air και σκεφτόμουν «Θεέ μου, ποιος είναι αυτός ο γέρος;» Και ήμουν εγώ. Δεν φοράω ποτέ make up στις ταινίες και τώρα σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται.

Ο νεαρότερος σου συμπρωταγωνιστής στο Ocean’s 11 Matt Damon συναγωνίζεται εσένα και τον Brad Pitt, έχοντας κερδίσει ήδη μια φορά το βραβείο του πιο σέξι εν ζωή άντρα. Πώς θα ένιωθες αν το ξανακέρδιζε, όπως και εσύ;
Ο Matt Damon είναι πολύ "ανταγωνιστικός" τόσο απέναντί μου όσο και απέναντι στον Brad Pitt! Αλλά εγώ και ο Brad έχουμε κερδίσει το βραβείο δύο φορές. Ο Matt το έχει κερδίσει μόνο μία και το θεωρώ καθαρή τύχη. Τον έχω δει πρόσφατα και θέλει ακόμα πολλή δουλειά για να το ξανακερδίσει. Σκοπεύω να τον βοηθήσω φέτος, γιατί θα έχει δύσκολο έργο. Ήταν αρκετά ανήσυχος με το όλο θέμα του Hugh Jackman, αλλά... θα τον εκπαιδεύσω.

Σε μία από τις πρόσφατες ταινίες σου, το The Men who Stare at Goats, προφανώς δούλεψες με... κατσίκες. Πώς ήταν σαν εμπειρία;
Και τώρα δουλεύω με κατσίκες και περνάμε αρκετό χρόνο μαζί. Μια συγκεκριμένη κατσίκα ήταν μάλιστα εξαιρετική ηθοποιός. Οτιδήποτε της έλεγες το έκανε. Μακάρι να μπορούσα να την κάνω να μάθει τον Ewan (McGregor) ηθοποιία, θα τον βοηθούσε πραγματικά! Πάντως αν και ήταν πολύ καλές, δεν νομίζω ότι θέλω να ξαναδουλέψω με ζώα στο άμεσο μέλλον!

Ανέφερες τον Ewan McGregor. Πώς ήταν να δουλεύεις μαζί του;
Σοκαρίστηκα με το πόση πλάκα είχε ο Ewan και πόσο φυσιολογικός ήταν. Συζητούσαμε για τα ταξίδια που κάνει σε όλον τον κόσμο με την μηχανή του, είναι πραγματικά ένας ενδιαφέρων τύπος και πολύ συνεργάσιμος. Βάζει πάνω από όλα τη δουλειά του και μετά τη διασκέδαση. Είναι φοβερός και είμαι μεγάλος θαυμαστής του.

Η ταινία έχει αρκετό χορό, θεωρείς τον εαυτό σου καλό χορευτή;
Δεν είμαι σίγουρος ποιον θα θεωρούσατε καλό χορευτή. Εγώ πάντως δεν είμαι. Πιστεύω ότι ο Jeff Bridges είναι πολύ καλός χορευτής. Δεν έχω δει τον Ewan να χορεύει, αλλά νομίζω ότι θα ήταν επίσης πολύ καλός χορευτής.

Η ταινία πραγματεύεται το μεταφυσικό. Πιστεύεις σε αυτό;
Όχι, δεν μπορώ να το καταλάβω. Δεν το πιστεύω και δεν μου έχει συμβεί ποτέ κάτι παράξενο. Ο καθένας έχει κατά καιρούς Déjà vu, αλλά για μένα φτάνει μόνο μέχρι εκεί.

Αν και κωμωδία, η ταινία βασίζεται στον πόλεμο του Ιράκ. Είναι εύκολο οι ταινίες να μιλάνε για αυτό το αμφιλεγόμενο θέμα;
Υπάρχουν ακόμα συζητήσεις σχετικά με τον πόλεμο, αλλά έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια και δεν είναι πλέον τόσο επίκαιρο. Είναι δύσκολο να κάνεις ταινίες που αφορούν ένα σύγχρονο γεγονός. Δεν είδαμε την ταινία σαν ένα σχόλιο πάνω στον πόλεμο του Ιράκ- είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Είχα κάνει κάτι παρόμοιο στο Three Kings, το οποίο συνδέεται περισσότερο με τον πόλεμο σαν ταινία. Αλλά νομίζω, ότι το The Men who Stare at Goats απλά έτυχε να διαδραματίζεται εκεί. 

Συνεργάστηκες αρκετά στενά με τον σκηνοθέτη Grant Heslov και τον σεναριογράφο Peter Straughn. Τι σε «τράβηξε» στην ταινία;
Αρχικά, υπήρξε ένα βιβλίο και ένα ντοκιμαντέρ πάνω στο βιβλίο που ήταν πολύ αστείο. Η ταινία είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα και ο Peter έγραψε ένα φοβερό σενάριο. Το σενάριο υπήρχε για αρκετό καιρό, οπότε το ήξερα και είχε γίνει γνωστό σαν ένα από τα καλύτερα «απραγματοποίητα» σενάρια. Οπότε όλοι ανυπομονούσαμε να το πάρουμε και ο Grant (ο σκηνοθέτης) είχε τις κατάλληλες ιδέες.

Ακριβώς επειδή ήταν ένα επιτυχημένο βιβλίο και ντοκιμαντέρ, ένιωσες περισσότερο πιεσμένος;
Όταν τα σενάρια «κυκλοφορούν» αρκετό καιρό, ακόμα και όσα είναι καλά, γίνονται ολοένα και πιο δύσκολα ταινίες. Έχεις τουλάχιστον τριάντα παραγωγούς και αρκετή ταλαιπωρία για να φέρεις και άλλον κόσμο να δουλέψει. Πρέπει όλοι να έχουν διάθεση να «παίξουν μπάλα» και να διασκεδάσουν για να πετύχει το εγχείρημα. Στην ταινία δεν υπάρχει κάτι το εμπορικό- δεν είναι το Transfomers.

Προπονήθηκες στις τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο έργο;
Τα πράγματα που εφευρέθηκαν για αυτό το σενάριο, ακόμα και τα πιο τραβηγμένα, είναι τελικά και τα πιο αληθινά. Οπότε όταν διαβάσετε το βιβλίο και δείτε τους ανθρώπους στην ταινία να περνάνε μέσα από τοίχους, να ξέρετε ότι όντως το έκαναν γιατί πίστευαν ότι θα τα καταφέρουν. Η σκηνή με τον Predator που γύρισα με τον Ewan πόνεσε πραγματικά.

Πώς προσέγγισες τον χαρακτήρα του έργου;
Τον προσέγγισα όπως ερμήνευσα εγώ το σενάριο. Έχω κάνει ταινίες όπου ήταν απαραίτητο να είμαι εκατό τοις εκατό πιστός στο σενάριο, αλλά σε αυτήν την ταινία ήμασταν πιο χαλαροί όσον αφορά την πιστότητα των χαρακτήρων.

Έχεις πολύ καλές σχέσεις με τον Grant (ο σκηνοθέτης του έργου). Ποιος είναι το αφεντικό;
Βασικά, ο Grant έχει κάποιες "πονηρές" φωτογραφίες μου από το 1982, οπότε αυτός είναι το αφεντικό και θα είναι για αρκετό καιρό ακόμα! Σοβαρά τώρα, είναι ένας σκηνοθέτης που το διασκεδάζει. Γενικά οι σκηνοθέτες μοιάζουν με δικτάτορες. Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη και πιστεύω σε αυτόν. Είναι εξαιρετικά ταλαντούχος και έξυπνος. Είναι φίλος μου εδώ και τριάντα χρόνια.

Στην άλλη σου ταινία, The fantastic Mr. Fox χαρίζεις την φωνή σου στον Mr. Fox. Σου φάνηκε διασκεδαστικό;
Ο Mr. Fox είναι τόσο οπτιμιστής και πραγματικά πιστεύω ότι ήταν πολύ διασκεδαστικός χαρακτήρας να υποδυθεί κανείς. Θυμάμαι ότι διάβασα το σενάριο και είπα στον Wes Anderson, τον σκηνοθέτη «To λατρεύω, θέλω πάρα πολύ να το κάνω. Δεν ξέρω ποιος θα το δει, μεγάλοι ή παιδιά, αλλά με έχει ενθουσιάσει» και μου είπε, «μην σε απασχολεί, πάμε να κάνουμε την ταινία και να διασκεδάσουμε». Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να προσεγγίζεις μια ταινία.

Πώς ήταν τα γυρίσματα της ταινίας;
Ήταν σαν να πήγαινα κατασκήνωση! Βρισκόμασταν στην μέση του πουθενά σε κάτι φάρμες και κάναμε τα ηχητικά εφέ και κυλιόμασταν στους αγρούς.

Πώς αντιμετωπίζεις την διασημότητα και την προβολή που την χαρακτηρίζει;
Καταλαβαίνω τα προβλήματα του να είσαι διάσημος και την πίεση των περιοδικών και των εφημερίδων για να βγάλουν θέμα. Ο πατέρας μου ήταν δημοσιογράφος, οπότε ξέρω τα πάντα γύρω από το θέμα. Αλλά γίνεται τόσο λίγο ρεπορτάζ. Βγαίνει ένα γεγονός και ύστερα εμφανίζεται σε χίλια οκτακόσια διαφορετικά έντυπα. Το ξέρω ότι έτσι είναι τα πράγματα, αλλά με εκνευρίζουν τα «κίτρινα» θέματα.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v