Hugh Jackman: Ο πιο σέξι άνδρας του πλανήτη είναι… μεταλλαγμένος

Αλλά πάνω από όλα είναι ένας εξαιρετικός ηθοποιός και τραγουδιστής, ένας πανέμορφος άνδρας, ένας στοργικός πατέρας, ένας πιστός σύντροφος, ένας φιλάνθρωπος. Η ζωή του Hugh Jackman μοιάζει με της Σταχτοπούτας, μόνο που αυτός στο τέλος γίνεται πρίγκιπας.
Τραγουδιστής, χορευτής και ηθοποιός, με παγκόσμια αναγνώριση για τους ρόλους του σε κορυφαία έργα, με μεγάλο φόρτε του τις ταινίες δράσης ως υπερ-ήρωας, αλλά και τους χαρακτήρες εποχής, και αναρίθμητες κινηματογραφικές επιτυχίες όπως τα X-Men, Kate & Leopold, Van Helsing, The Prestige, The Fountain και Australia, o Hugh Jackman είναι, μεταξύ όλων των άλλων, και ο πιο σέξι άνδρας στον πλανήτη (σύμφωνα τουλάχιστον με το περιοδικό People).

Γεννημένος στο Sydney της Αυστραλίας, στις 12 Οκτωβρίου 1968, έμαθε με δυσάρεστο τρόπο να φροντίζει την οικογένειά του, αφού η μητέρα του τους εγκατέλειψε όταν εκείνος ήταν μόλις 8 ετών. Το καλλιτεχνικό του ταλέντο φάνηκε από νωρίς, αφού ήδη από τα παιδικά του χρόνια πρωταγωνίστησε σε σχολικές παραστάσεις, και παρόλο που οι βασικές σπουδές του προσανατολίστηκαν στον τομέα της Επικοινωνίας, φοίτησε, με την ολοκλήρωσή τους, για έναν χρόνο στο Actor’s Center του Sydney και για άλλα τρία χρόνια στην Western Australian Academy of Performing Arts του Πανεπιστημίου Edith Cowan, στο Perth της Δυτικής Αυστραλίας.

Η καριέρα του ως ηθοποιός ξεκίνησε στο σανίδι, αφού πρώτος του ρόλος ήταν ο Gaston, στην τοπική θεατρική της Walt Disney «Beauty and the Beast» και αμέσως μετά ο Joe Gillies, στο «Sunset Boulevard». Η μεγάλη οθόνη τον υποδέχθηκε το 1999, με τις ταινίες Erskineville Kings και Paperback Hero, και η μικρή με το σήριαλ του καναλιού ABC Correlli, κατά την διάρκεια του οποίου γνώρισε την γυναίκα που έμελλε να γίνει η σύντροφος της ζωής του, την Deborra-Lee Furness, η οποία είναι επίσης ηθοποιός (και 13 χρόνια μεγαλύτερή του!).

Εκτινάχθηκε, ωστόσο, στο παγκόσμιο στερέωμα των κινηματογραφικών αστέρων το 2000, ως Wolverine στο επικό X-Men, την ταινία-sequel, συνέχεια της οποίας - X-Men Origins: Wolverine, η οποία βασίζεται πάνω στον δικό του χαρακτήρα- προβάλλεται αυτές τις μέρες στις κινηματογραφικές αίθουσες και για την οποία ο Jackman έχει ήδη αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές.

Δείτε video με τον Hugh Jackman και πρόσφατη συνέντευξή του για την εν λόγω ταινία.


Ποιος είναι, όμως ο Wolverine, που έκανε τον Hugh Jackman τόσο διάσημο; Ο κινηματογραφικός Wolverine βασίζεται στον ομώνυμο φανταστικό χαρακτήρα των Marvel Comics. Πρόκειται για έναν μεταλλαγμένο ήρωα που διαθέτει αισθήσεις ζώου, ενισχυμένες σωματικές ικανότητες, πτυσσόμενα νύχια αρπακτικού στις γροθιές του και έναν θεραπευτικό παράγοντα που τον βοηθά να ανακάμπτει γρήγορα από σχεδόν κάθε τραύμα, αρρώστια, τοξικό, ενώ του δίνει την δυνατότητα να παρατείνει την ζωή του, παραπάνω από τα ανθρώπινα όρια. (Μάθετε περισσότερα για τον φανταστικό χαρακτήρα Wolverine εδώ.) Η επιρροή που έχει ασκήσει ο Wolverine, στους fans των X-Men είναι τεράστια. Ο ίδιος ο Jackman –ο οποίος μάλιστα είναι κατά 30 εκ. ψηλότερος από τον βιβλικό Wolverine- έχει πει πάνω σ’αυτό: «Συναντάω κόσμο που έχει τεράστια, έγχρωμα τατουάζ του Wolverine στην πλάτη τους. Δόξα τον Θεό, τα πήγα καλά ως Wolverine, γιατί νομίζω πως αν δεν τα είχα πάει, θα με έφτυναν κατάμουτρα στο δρόμο».

Κι αν ως Wolverine γοήτευσε τους απανταχού λάτρεις των ταινιών δράσης και κέρδισε ακόμα και τον θαυμασμό των περισσότερων ανδρών, το άλλο μισό του πληθυσμού (τις γυναίκες) το έχει… ξετρελάνει με τους άκρως ρομαντικούς χαρακτήρες που έχει κατά καιρούς υποδεθεί, είτε ως βικτοριανός αριστοκράτης στο Kate & Leopold ή ως νευροψυχολόγος αθεράπευτα ερωτευμένος με την ετοιμοθάνατη γυναίκα του στο The Fountain, αλλά και ως μάγος στο The Prestige και αναμφισβήτητα ως αρρενωπότατος οδηγός κοπαδιών στο επικό φιλμ Australia, ταινία για την οποία έχει δηλώσει ιδιαίτερα περήφανος.

Πώς να μην ανακηρυχθεί, λοιπόν, ο πολυτάλαντος και πανέμορφος αυτός άνδρας Πιο Σέξι του Πλανήτη; Τίτλος για τον οποίο, υποστηρίζει, δεν είναι ιδιαίτερα περήφανος, αφού το πρακτορείο που τον αντιπροσωπεύει χρειάστηκε να διεξάγει μία τεράστια καμπάνια για να τον κερδίσει. Άλλωστε, στην πραγματικότητα, το προφίλ του Hugh Jackman δεν παρουσιάζει έναν κοσμοπολίτη γόη, με αμέτρητες ερωτικές ίντριγκες στα πόδια του και δίψα για δόξα. Η ίδια η σύζυγός του, όσον αφορά τον τίτλο σέξι άνδρας, συμφώνησε μεν ότι το σώμα του είναι «θανατηφόρο» αλλά τόνισε πως «μου αρέσει αυτό που κρύβεται μέσα του»: ένας ρομαντικός, άνδρας, δηλαδή, που στο σπίτι τραγουδάει μπαλάντες και ετοιμάζει pancakes για τα παιδιά. Ενώ και ο ίδιος, μιλώντας για την πατρότητα, λέει «Το να γίνεσαι πατέρας αλλάζει όλη την προοπτική της ζωή σου. Δεν κοιμάμαι αρκετά. Και τα απλούστερα πράγματα στην ζωή φαίνονται απολύτως ικανοποιητικά. Και δεν χρειάζεται πια να κάνεις όσα πράγματα έκανες, να βγαίνεις τόσο συχνά έξω κ.λ.π.»

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή, λοιπόν, αφού παντρεύτηκε με την Deborra-Lee Fourness τον Απρίλιο του 1996, και μετά από δύο αποβολές στις εγκυμοσύνες της, αποφάσισε να υιοθετήσουν δύο παιδάκια, τον Oscar Maximillian (γεν. 15 Μαΐου 200) και την Ava Eliot (γεν. 10 Ιουλίου 2005), και όλοι μαζί σήμερα ζουν στο Manhattan της Νέας Υόρκης. Ένα από τα trivia της προσωπικής τους ζωής, άξιο αναφοράς, είναι ότι ο ίδιος ο Jackman σχεδίασε τα δαχτυλίδι αρραβώνων που χάρισε στην Fourness, ενώ οι βέρες τους είχαν πάνω τους χαραγμένη την σανσκριτική φράση «Om paramar mainamar», που σημαίνει «αφιερώνουμε την ένωσή μας σε μία ανώτερη πηγή».

Ο Jackman στον ελεύθερο χρόνο του, και όταν δεν ασχολείται με τα παιδιά του, έχει διάφορα άλλα χόμπι να τον χαλαρώνουν και να τον διασκεδάζουν. Του αρέσει να παίζει πιάνο, γκολφ, μπάσκετ, κάνει γιόγκα κάθε μέρα, ενώ είναι μέλος του School of Practical Philosophy εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Παράλληλα, αξιόλογο είναι και το φιλανθρωπικό του έργο, είτε ως υποστηρικτής του Microcredit – ενός οικονομικού προγράμματος στήριξης απόρων σε υποανάπτυκτες χώρες, ή ως αρωγός του Bone Marrow Donor Institute, που στηρίζει τα παιδιά με καρκίνο. Ενώ έχει συχνά χρηματοδοτήσει διάφορες περιβαλλοντικές και φιλανθρωπικές μη-κυβερνητικές οργανώσεις.

Μα πόσο τέλειος πια μπορεί να είναι ο Hugh Jackman; Σύμφωνα με δημοσιεύματα και δικές του δηλώσεις, δεν είναι τέλειος. Η όρασή του είναι ιδιαίτερα περιορισμένη και δε μπορεί να δει σχεδόν τίποτα χωρίς τους φακούς επαφής που φοράει πάντα, ενώ έχει και πολύ κακή ποιότητα δοντιών… Κατά τα άλλα, ναι, είναι τέλειος!

Έλενα Μπούλια


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v