Rudolf Schenker: "Το μοντέρνο δεν είμαστε εμείς"

Ο κιθαρίστας των Scorpions και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της εν Αθήναις Pyronale μιλά στο in2life για το φαντασμαγορικό event, τη δυναμική της μουσικής τους αλλά και τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος που θέλει να παραμείνει κλασσικό.
της Φιλουμένας Ζλατάνου

Αρχηγός και κιθαρίστας των θρυλικών Scorpions, αλλά και πρόεδρος της κριτικής ειτροπής της εν Ελλάδι Pyronale, ο Rudolf Schenker μας μίλησε, με την ευκαιρία της συνέντευξης τύπου της διοργάνωσης, για το υπερθέαμα που θα πλημμυρίσει τον αττικό ουρανό με χρώματα και ροκ μουσική, αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του συγκροτήματος.

Σε ερώτηση σχετικά με τα κριτήρια αξιολόγησης που θα καθορίσουν την ψήφο του ως προέδρου της κριτικής επιτροπής της Pyronale ανέφερε ότι πέρα από το συγχρονισμό μουσικής-πυροτεχνημάτων, τη συμμετρία, την επιλογή των χρωμάτων, την τεχνική και την τεχνογνωσία και κυρίως τη δυναμική, το σημαντικότερο ρόλο θα παίξει το συναίσθημα που θα μεταφερθεί στον ίδιο.

Σχετικά με το... soundtrack της βραδιάς τόνισε ότι «η μουσική των Scorpions ταιριάζει σε μια τέτοια βραδιά καθώς δεν είναι μονότονη, αλλά έχει ποικιλία στη μελωδία της, άλλοτε είναι δυνατή με κορυφώσεις, άλλοτε έχει αυξομειώσεις στην ένταση, άλλοτε είναι πιο μελωδική. Η δυναμική της μουσικής των Scorpions αποτελεί τη βασικότερη αιτία που δένει άψογα με τα πυροτεχνήματα. Αυτό είναι που θέλουν και οι διοργανωτές, να μπορούν να «ζωγραφίσουν» διαφορετικές εικόνες. Το τραγούδι που θα χρησιμοποιηθεί είναι καινούριο, το «Future never dies», από το δίσκο Humanity Hour 1. Το επέλεξαν γιατί ταιριάζει με τις εικόνες που μπορούν να δημιουργήσουν οι διαγωνιζόμενοι»

Σχετικά με τα επόμενα σχέδια των Scorpions τόνισε ότι χαίρεται που έχει λίγο ελεύθερο χρόνο και μπορεί να είναι στην Ελλάδα, καθώς «αυτή τη φορά δεν παίξαμε στη Ελλάδα, διότι παίξαμε 3-4 φορές στη σειρά και ένας χρόνος διάλειμμα θα είναι καλός. Θα κάνουμε περιοδεία στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη Νότια Αμερική, μετά στην Αγγλία και στην Ασία και μετά ξανά στις ΗΠΑ και τέρμα. Για τον ερχόμενο χρόνο έχουμε κάποιες ιδέες, τις οποίες δουλεύουμε, για ένα νέο άλμπουμ το οποίο δεν ξέρουμε πώς θα είναι ο ήχος του ακόμη. Επίσης θα έχουμε νέα συναυλία στην Αθήνα»

Σε ερώτηση σχετικά με το αν θα έχει πιο μοντέρνο ήχο όπως τα 2 τελευταία άλμπουμ τους ή θα επιστρέψουν στο παλιό hardcore ήχο τους, απάντησε ότι δεν πιστεύει πως θα είναι μοντέρνος ο ήχος, γιατί το μοντέρνο δεν είναι αυτοί, δεν είναι Scorpions. «Προσπαθούμε να είμαστε στην εποχή μας, αλλά δεν ακούμε κομμάτια και λέμε ας διαλέξουμε αυτά κι αυτά τα στοιχεία. Θέλουμε να παραμείνουμε στο κλασσικό μας στυλ, όμως ο καιρός αλλάζει και θέλουμε να είμαστε μέρος του. Είναι σημαντικό να προσθέτουμε μικρές αλλαγές στη μουσική μας, γιατί θέλουμε να ζούμε στο μέλλον κι όχι στο παρελθόν. Αλλά θα δούμε πώς θα τα συνδέσουμε αυτά, διότι είναι και θέμα παραγωγής.»
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v