Οι 10 ασχημότεροι celebrities των τελευταίων χρόνων

Σε αντίθεση με την ομορφιά, η ασχήμια δεν είναι τόσο υποκειμενική. Ίσως γι'αυτό οι ασχημότεροι celebrities του διεθνούς star system να έγιναν αμέσως τόσο αναγνωρίσιμοι και -σε αντίθεση με τη νόρμα- δημοφιλείς και επιτυχημένοι. Ποιοι είναι αυτοί;
Οι 10 ασχημότεροι celebrities των τελευταίων χρόνων
Λένε πως το σπουδαιότερο διαβατήριο για να πετύχει ένας star είναι η ομορφιά. Αν όχι η ομορφιά, τουλάχιστον μία έμφυτη λάμψη, ένα υποτυπώδες star quality. Η ιστορία, ωστόσο, έχει αποδείξει πως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Ο Κουασιμόδος έγινε διάσημος για την τρομακτική μορφή του και την καμπούρα του, ο -γόης κατά τα άλλα- Cyrano de Bergerac αναπαριστάται σε όλες τις ταινίες με μία μεγάλη και γαμψή μύτη, ενώ την πολυαγαπημένη μας Γεωργία Βασιλειάδου, δεν την έλεγες και… όμορφη.

Άλλωστε, όπως λέει και ο Umberto Eco στο ομώνυμο βιβλίο του για την ασχήμια, η ομορφιά μπορεί να είναι γοητευτική αλλά η ασχήμια έχει περισσότερη πλάκα, και ίσως αυτό είναι που έκανε τους παραπάνω, και συνεχίζει να κάνει τους παρακάτω, celebrities τόσο δημοφιλείς. Έτσι, είτε έφταιξε η φύση ή οι προσωπικές τους επιλογές, οι παρακάτω αστέρες είναι πλούσιοι, είναι διάσημοι, κι όμως… είναι κακάσχημοι! Δείτε ποιοι είναι αυτοί:

1. Michael Jackson

Ποιος άλλος θα μπορούσε να κατέχει την πρώτη θέση; Ο Michael Jackson (γεν. 29 Αυγούστου 1958) ξεκίνησε την καριέρα του ως ένας επιτυχημένος μαύρος τραγουδιστής, και την ολοκλήρωσε (όπως φαίνεται) λευκός, «κακομούτσουνος» και δυσφημισμένος. Σήμερα ζει μόνος του στην Neverland, ενώ μπαινοβγαίνει τακτικά σε κλινικές για να σώσει ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο πρόσωπό του. Αυτά παθαίνει κανείς όταν γίνεται τόσο επικριτικός με την εμφάνισή του.

2. Marilyn Manson

Πραγματικά, τι μπορεί να συνέβη σ’αυτόν τον άνθρωπο; Γεννήθηκε με το όνομα Brian Hugh Warner τον Γενάρη του 1969, αλλά έγινε γνωστός με το ψευδώνυμο που δανείστηκε κατά το ήμισυ από την Marilyn Monroe και κατά το άλλο μισό από τον σεσημασμένο δολοφόνο Charles Manson. Έγινε γνωστός όχι τόσο για τα metal τραγούδια του συγκροτήματός του, όσο για την φρικιαστική εμφάνισή του, με το λευκό make-up – φάντασμα, την κατάμαυρη σκιά στα πολύχρωμα μάτια του και το κατακόκκινο, σαν αίμα, κραγιόν. Όπως αναφέρεται στην αυτοβιογραφία του, μάλιστα, ο ιδρυτής της «Εκκλησίας του Σατανά», Anton Lavey, του έχει χαρίσει τον τίτλο “Reverend Manson” (Αιδεσιμότατος Manson), για τον οποίο είναι πολύ περήφανος. Τι να πει κανείς…;

[Από τα διασημότερα live του Marilyn Manson]


3. Michael Berryman

Δυστυχώς η φωτογραφία που βλέπετε δεν είναι make-up. Ο ηθοποιός Michael Berryman (γεν. 4 Σεπτεμβρίου 1948, στο Los Angeles) υποφέρει από υποϊδρωσική εκτοδερμική δυσπλασία, μία σπάνια ανωμαλία, η οποία αφήνει τον πάσχοντα χωρίς ιδρωτοποιούς αδένες και χωρίς μαλλιά, νύχια και δόντια. Πού τον έχετε δει; Έκανε τον Pluto, στην ταινία τρόμου The Hills Have Eyes του Wes Craven (1977). Εμφανίστηκε, επίσης, σε διάφορες ταινίες επιστημονικής φαντασίας, όπως το My Science Project (1985), Weird Science (1985), Evil Spirits (1990), ενώ θα τον δούμε σύντομα και στην ταινία Necrosis. Έχει κάνει και κάποια περάσματα από τις σειρές Star Trek IV: The Voyage Home (1986) και X-Files, και όπως φαντάζεστε οι ρόλοι του είναι πάντα τρομακτικοί.

4. Marty Feldman

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Ο Martin Alan Feldman (1934-1982) ήταν ένας από τους διασημότερους Άγγλους συγγραφείς και κωμικούς, έχοντας μάλιστα κερδίσει και βραβείο BAFTA. Ίσως, όμως, να μην είχε γίνει τόσο διάσημος αν δεν έπασχε από το σύνδρομο θυρεοειδούς Graves, που έκανε τα μάτια του να είναι μονίμως τόσο γουρλωτά. Έχει γράψει επιτυχημένες κωμωδίες καταστάσεων, όπως οι The Army Game, Bootsie και Snudge, για το BBC, όπου απέκτησε αργότερα και τη δική του ομώνυμη σειρά. Εμφανίστηκε, επίσης στις ταινίες The Adventure of Sherlock Holmes' Smarter Brother, στο Silent Movie του Mel Brooks και στο Young Frankenstein ως Igor, ενώ σκηνοθέτησε το The Last Remake of Beau Geste.

[Δείτε βίντεο με τον Marty Feldman στο Young Frankenstein]


5. Iggy Pop

Ροκ τραγουδιστής, συνθέτης μουσικών επιτυχιών και κατά καιρούς συγγραφέας, ο Iggy Pop (γεν. 21 Απριλίου 1947) αναφέρεται κατά καιρούς και ως «Νονός της Πανκ». Ξεκίνησε ως τραγουδιστής του περίφημου garage rock συγκροτήματος The Stooges που εκτινάχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και που επηρέασε όλα σχεδόν τα μετέπειτα εκκολαπτόμενα heavy metal και punk rock μουσικά είδη. Στα διαβόητα live των Stooges, ο Iggy συνήθιζε να πηδά πάνω στο κοινό (από τους πρώτους που καθιέρωσαν το «stage dive»), να πασαλείβεται στο στήθος με ωμό κρέας (αν και κάποια φορά προτίμησε το φυστικοβούτηρο) ή ακόμα και να κόβεται με σπασμένα μπουκάλια. Όταν η ασχήμια οδηγεί… στην τρέλα!

6. Steven Tyler

Σπουδαίος τραγουδιστής (γνωστός φυσικά από τους εξαιρετικούς Aerosmith και μάλιστα με το ψευδώνυμο The Demon of Screamin’), πολύ cool τύπος, μπαμπάς ενός εκ των ομορφότερων κοριτσιών του Hollywood (της Liv Tyler), κάτοχος αμύθητης περιουσίας και για πολλούς sex symbol. Κι όμως, ο Steven Tyler (γεν. 26 Μαρτίου 1948) μοιάζει με ζόμπι. Ίσως, βέβαια γι’αυτό να οφείλονται οι ασύστολες καταχρήσεις του σε ναρκωτικά και αλκοόλ κατά τις δεκαετίες του ’70 και του ’80, που τον σημάδεψαν για πάντα. Από το 1986 και μετά πάντως δηλώνει «πεντακάθαρος».

7. Courtney Love

Από τα πιο εμφανή παραδείγματα του πώς μπορούν να σε καταντήσουν τα ναρκωτικά. Η Courtney Love (γεν. 9 Ιουλίου 1964) είναι μεν μουσικός (τραγουδίστρια και συνθέτρια) και ηθοποιός, αλλά έγινε παγκοσμίως γνωστή ως σύζυγος του μακαρίτη αγαπημένου τραγουδιστή των Nirvana, Kurt Cobain, με τον οποίο μάλιστα έχει αποκτήσει και μία κόρη. Το περιοδικό Rolling Stone την έχει αποκαλέσει ως «την πιο αμφιλεγόμενη γυναίκα στην ιστορία του ροκ». Σύντομα βγαίνει το δεύτερο σόλο άλμπουμ της.

8. Donatella Versace

Η πάμπλουτη αδερφή του αδικοχαμένου Gianni Versace, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου μόδας, σχεδιάστρια και η ίδια, έχει καταφέρει στα 53 της να μοιάζει με βρικόλακα-τραβεστί. Το καλό με τη Donatella πάντως είναι ότι δεν διστάζει πολύ συχνά να αυτοσαρκάζεται μέσω comedy shows που την σατιρίζουν (π.χ. Saturday Night Live) ή με καμέο εμφανίσεις της σε ταινίες σχετικές με τη βιομηχανία της μόδας, όπως το Zoolander και το The Devil wears Prada. Πρόσφατα συζήτηση προκάλεσε η σειρά του ABC, Ugly Betty (το αμερικανικό «Μαρία η Άσχημη»), στο οποίο ο χαρακτήρας της Fabia είναι ουσιαστικά μία παρωδία της Donatella Versace.

9. Amy Winehouse

Και η αγγλίδα τραγουδίστρια της soul, jazz και R&B (γεν. 14 Σεπτεμβρίου 1983) είναι δυστυχώς ένα ακόμα θύμα των ναρκωτικών. Αξιοπερίεργο χαρακτηριστικό της είναι ότι το σώμα της είναι γεμάτο παλαιομοδίτικα τατουάζ με γυμνές γυναίκες. Όταν ρωτήθηκε για αυτά, απάντησε «Μου αρέσουν τα pin-up girls. Από αυτήν την άποψη είμαι περισσότερο αγόρι παρά κορίτσι. Δεν είμαι λεσβία πάντως –τουλάχιστον όχι πριν πιω μερικές σαμπούκα». Και το καλύτερο; Δήλωσε μετά ότι όταν αποφασίσει να αποσυρθεί από το τραγούδι σκοπεύει να ανοίξει το δικό της σαλόνι ομορφιάς!

10. Ronaldinho

Πιθανότατα ο καλύτερος ποδοσφαιριστής της εποχής μας, ο Ronaldinho (γεν. 21 Μαρτίου 1981) μπορεί να είναι από τους πιο αστείους, ειλικρινείς και καλόκαρδους celebrities όλων των εποχών, αλλά είναι αναμφισβήτητα και ένας από τους ασχημότερους. Ο συμπαθέστατος (μισο)επιθετικός της Barcelona, που έχει βραβευθεί δύο φορές από τη FIFA ως Καλύτερος Ποδοσφαιριστής του Κόσμου, επενδύει σίγουρα κάπου αλλού τον γιγαντιαίο μισθό του, αλλά πάντως όχι στην εμφάνισή του.

Επιμέλεια: Έλενα Μπούλια
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v