Ashley Alexandra Dupré: Η femme fatale του Spitzer

Το παράνομο ραντεβού της 13ης Φεβρουαρίου του -πρώην πλέον- κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Έλιοτ Σπίτζερ με την δεσποινίδα Dupré, δεν του κόστισε μόνο 4.300 δολάρια αλλά και την ίδια την πολιτική του καριέρα. Έκανε όμως το εμπλεκόμενο call girl παγκοσμίως διάσημο.
* Διαβάστε επίσης στο In2life: "Ροζ" πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο .

Αν δε μπορεί μία γυναίκα φωτιά και τρικυμία ταυτόχρονα -κατά το πυρ, γυνή και θάλασσα- να καταστρέψει έναν άνδρα, τότε ποιος μπορεί; Η Ashley Alexandra Dupré, γνωστή και ως Kristen, είναι το μοιραίο call girl που έμελλε να γίνει παγκοσμίως γνωστή, όχι για τις καλές επιδόσεις της στο κρεβάτι, ούτε για την (ανύπαρκτη άλλωστε) καριέρα της ως r ‘n b τραγουδίστρια, αλλά ως γυναίκα που οδήγησε έναν πολιτικό -και δη τον 48χρονο κυβερνήτη της Νέας Υόρκης, Eliot Spitzer- στην παραίτηση.

Ατίθαση από τα εφηβικά της χρόνια, η Dupré έφυγε από το διαλυμένο σπίτι της στο Jersey Shore στα 17 και βρέθηκε στη Νέα Υόρκη με σκοπό να δουλέψει σε νυχτερινά κέντρα ως rhythm and blues τραγουδίστρια. Σύντομα όμως στράφηκε σε ένα πολύ πιο προσοδοφόρο επάγγελμα, που έμελλε να την κάνει -ίσως και άθελά της- τη μεγάλη σταρ ενός ύποπτου -και αναμφισβήτητα ροζ- σκανδάλου. Το ραντεβού της 13ης Φεβρουαρίου με τον κυβερνήτη στο Mayflower Hotel της Washington, στοίχισε στον Spitzer 4.300 δολάρια (!), κατέστρεψε την πολιτική του σταδιοδρομία και έφερε στο φως τη δράση του παράνομου ροζ κυκλώματος Emperor’s Club V.I.P. που είχε απλώσει δίχτυα σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Σε τηλεφωνική συνέντευξη που έδωσε στους New York Times την περασμένη Τρίτη, η Dupré δήλωσε ότι δεν θέλει να θεωρηθεί «τέρας» και ότι αυτή η περίοδος είναι και για εκείνη πολύ δύσκολη. Ότι παρόλο που τελικά δεν καταδικάστηκε για πορνεία -και παρά τον αστρονομικό μισθό της ως call girl- αντιμετωπίζει πολλά οικονομικά προβλήματα, αφού ο άνδρας με τον οποία ζούσε την παράτησε όταν εκείνη ανακάλυψε πως έχει παιδιά. Και ότι σκέφτεται να εργαστεί ως σερβιτόρα στο εστιατόριο ενός φίλου για να μπορέσει να ξεπληρώσει το νοίκι και μετά να επιστρέψει στην οικογένειά της για να χαλαρώσει.

Ωστόσο, στην ιστοσελίδα της, στο My Space, η Dupré φαίνεται να διαθέτει μία εταιρία, την οποία δημιούργησε το 2005, με το όνομα Pasche New York, η οποία σύμφωνα με τον δικηγόρο της είναι μία ψυχαγωγική επιχείρηση που σκοπό είχε να προωθήσει την καριέρα της ως τραγουδίστρια.

Πάντως, η 22χρονη μελαχρινή δε φαίνεται να το βάζει κάτω. Στο τέλος της σελίδας της στο My Space, λέει «Έμαθα πώς είναι να τα έχεις όλα και να τα χάνεις, ξανά και ξανά […] αλλά τα κατάφερα. Είμαι ακόμα εδώ και αγαπώ αυτό που είμαι.»

Τραγελαφικά όλα αυτά, δε λέμε, αλλά πόσο να μας εντυπωσιάσει πια ένα πολιτικό ροζ σκάνδαλο, όταν μάλιστα δεν περιλαμβάνει ούτε μια πτώση από μπαλκόνι; Άλλη είναι η σκέψη που μας γεννάται και αφορά την πολιτική επικαιρότητα της Αμερικής: Μήπως θα έπρεπε να το ξανασκεφτούν οι άρρενες ψηφοφόροι της Χίλαρυ (και ακόμα περισσότερο οι γυναίκες τους), θερμός υποστηρικτής της οποίας υπήρξε ο πρώην κυβερνήτης Σπίτζερ (με τη φήμη του αμείλικτου διώκτη της διαφθοράς); Γιατί πόσο σύμπτωση πια να είναι πως τόσο ο Μπιλ όσο και ο Έλιοτ προτίμησαν τελικά τις «χαρές» της μοιχείας;

Ε. Μ.

* Διαβάστε επίσης στο In2life: "Ροζ" πολιτικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν τον κόσμο.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v