Τελευταίο αντίο στον Heath Ledger

Έφυγε χθες το μεσημέρι από τη ζωή ο 29χρονος Αυστραλός ηθοποιός, πρωταγωνιστής του "Brokeback Mountain", Heath Ledger. Μία σύντομη ανασκόπηση στη ζωή, την καριέρα και τον απρόσμενο θάνατό του.
Κάθε φορά που ένας νέος, ωραίος και επιτυχημένος ηθοποιός χάνει πρόωρα τη ζωή του εξαιτίας υπερβολικής χρήσης ναρκωτικών ουσιών, το πρώτο ερώτημα που μας έρχεται στο μυαλό είναι «γιατί;». Γιατί να στρέφεται στα ναρκωτικά ένας 28χρονος αστέρας του Hollywood, που έχει ήδη προταθεί για Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου, και που απέκτησε πριν δύο χρόνια μία πανέμορφη κόρη;

«Βαριά κατάθλιψη» αποφάνθηκαν οι γιατροί χθες (22/01) το μεσημέρι, όταν ο Heath Ledger βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά του στο Soho της Νέας Υόρκης από την οικιακή βοηθό και τη μασέρ του. Γυμνός, μπρούμυτα ξαπλωμένος στο κρεβάτι και με διάφορα υπνωτικά και αντικαταθλιπτικά χάπια δίπλα του, ο Ledger δεν φαίνεται, σύμφωνα με την αστυνομία, να ήθελε να αυτοκτονήσει, ούτε εξετάζεται, όμως, το ενδεχόμενο δολοφονίας. Μένουν, λοιπόν, ακόμα να δημοσιευτούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Είδαμε τον Heath Ledger για πρώτη φορά το 1997 στον πρωταγωνιστικό ρόλο της ταινίας 10 Things I Hate About You, να τραγουδάει το «Can’t Take My Eyes Off Of You» στην Julia Stiles και τον συμπαθήσαμε. Μας συγκίνησε το 2000 σαν γιος του Mel Gibson στον Πατριώτη και γελάσαμε με τις περιπέτειές του το 2001 στην ταινία A Knight’s Tale. Ήταν, όμως, το Four Feathers, το Casanova και φυσικά το Επιστροφή στο Brokeback Mountain (που του χάρισε και την προαναφερθείσα υποψηφιότητα), οι ταινίες που πραγματικά φανέρωσαν το ταλέντο του.

Την ίδια χρονιά πρωταγωνίστησε ως ένας από τους Αδερφούς Γκριμ στην ομώνυμη ταινία, ενώ ο ρόλος του εθισμένου στην ηρωίνη ποιητή, στην ταινία Candy, μοιάζει τώρα προφητικός. Τον είδαμε, τέλος, φέτος στην ταινία I’m Not There, που παρουσιάστηκε στις τελευταίες Νύχτες Πρεμιέρας, ενώ η τελευταία του εμφάνιση στη μεγάλη οθόνη θα γίνει σε λίγο καιρό που θα κάνει πρεμιέρα το sequel του «Batman Begins», The Dark Knight, στον ρόλο του Τζόκερ. Ο Heath Ledger, όμως, δεν θα είναι εκεί.

Ε. Μ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v