Carla Bruni: Η καλλονή που ξεμυάλισε τον Sarkozy

Πρώην μοντέλο, νυν μουσικός-τραγουδίστρια, το όνομα της Carla Bruni έχει συλλαβιστεί από πολλά χείλια στην παγκόσμια show biz. Αυτή τη φορά η εκκολαπτόμενη σχέση της με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί στρέφει τους προβολείς της δημοσιότητας ξανά πάνω της.
Μόλις δύο μηνών χωρισμένος από την Cécilia αλλά καθόλου απογοητευμένος, ο 52χρονος Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί εθεάθη πριν μερικές μέρες στην Disneyland του Παρισιού, αγκαλιά με τη νέα του αγαπημένη, την καλλονή Carla Bruni. Η ίδια μάλιστα επιβεβαίωσε τις φήμες της σχέσης τους στον αρχισυντάκτη της γαλλικής εφημερίδας L’Express, ενώ γαλλικά περιοδικά κυκλοφορούν ήδη φωτογραφίες του νέου ζευγαριού.

Ποια είναι, όμως, η Carla Bruni; Η Carla Bruni Tedeschi γεννήθηκε το Δεκέμβριο του 1967 στην Ιταλία, από γονείς μουσικούς. Μεγάλωσε, όμως στην Γαλλία, ενώ από τα πέντε της έγινε οικότροφος σχολείου στην Ελβετία. Επέστρεψε στα 18 της στο Παρίσι με σκοπό να σπουδάσει τέχνες και αρχιτεκτονική, αλλά τα παράτησε σύντομα για να ασχοληθεί επαγγελματικά με το modeling και τη μουσική.

Ως κληρονόμος ιταλικής βιομηχανία ελαστικών, η Bruni δεν χρειάστηκε ποτέ να εργαστεί. Υπέγραψε, ωστόσο, συμβόλαιο με το πρακτορείο City Models και εκπροσώπησε τους πλέον σημαντικούς οίκους και σχεδιαστές, όπως Christian Dior, Paco Rabanne, Sonia Rykiel, Christian Lacroix, Karl Lagerfeld, Yves Saint-Laurent, Chanel, Versace, κερδίζοντας υψηλότατες αποδοχές.

Ταυτόχρονα, οι περιπετειώδεις σχέσεις της με επώνυμους άνδρες έκαναν το όνομα της Bruni να φιγουράρει στα εξώφυλλα των περιοδικών. Οι rock stars Eric Clapton και Mick Jagger, ο μεγιστάνας Donald Trump, οι ηθοποιοί Kevin Costner και Vincent Perez, είναι κάποιοι από αυτούς. Έζησε για αρκετά χρόνια με τον δημοσιογράφο και κριτικό Jean-Paul Enthoven, αλλά κάποια στιγμή ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον γιο του Raphaël, με τον οποίο το 2001 απέκτησε ένα γιο.

Από το 1997 και μετά η Bruni αποσύρεται από το χώρο της μόδας και αφοσιώνεται στη μουσική. Το παρθενικό άλμπουμ της «Quelqu'un m'a dit» κυκλοφορεί το 2002 στην Ευρώπη με μεγάλη επιτυχία. Κάποια από τα τραγούδια του δίσκου μάλιστα δανείζονται σε κινηματογραφικές παραγωγές και διαφημίσεις. Το 2006 ηχογραφεί το «Those Little Things» του Serge Gainsbourg, το οποίο περιλαμβάνεται σε έναν δίσκο προς τιμήν του, ενώ τον Ιανουάριο του 2007 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της «No Promises», με ποιήματα των Yeats, Dickinson και Auden.
 
Το ολόφρεσκο ειδύλλιο του προέδρου με το πρώην μοντέλο δείχνει πως θα απασχολήσει πολύ στο μέλλον τα αδίστακτα γαλλικά tabloids.  

E. M.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v