Ο Τζόνι Ντεπ πάσχει από στυτική δυσλειτουργία λένε οι δικηγόροι της Χερντ

Η βίαιη συμπεριφορά του Τζόνι Ντεπ εξηγείται από τη στυτική δυσλειτουργία που αντιμετωπίζει, λένε οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ.
Ο Τζόνι Ντεπ πάσχει από στυτική δυσλειτουργία λένε οι δικηγόροι της Χερντ
Οι δικηγόροι της Άμπερ Χερντ υποστήριξαν πως ο Τζόνι Ντεπ πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, και αυτή ήταν που πυροδότησε την βίαιη συμπεριφορά του, σύμφωνα με έγγραφα της προδικαστικής εξέτασης που είδαν χτες το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, οι δικηγόροι της 36χρονης ηθοποιού υποστήριξαν σε κατάθεση τον περασμένο Μάρτιο ότι ο 59χρονος Ντεπ θα έπρεπε να αποκαλύψει ότι πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, υποβάλλοντας μια λίστα φαρμάκων ως απόδειξη. Σημείωσαν ότι η ιατρική κατάσταση είναι σχετική με την υπόθεση, καθώς ενδέχεται να εξηγεί την βίαιη συμπεριφορά του.

«Αν και ο κύριος Ντεπ θα προτιμούσε να μην αποκαλύψει την πάθησή του με τη στυτική δυσλειτουργία, μια τέτοια κατάσταση είναι απολύτως σχετική με τη σεξουαλική βία, συμπεριλαμβανομένου του θυμού του κ. Ντεπ και της χρήσης μπουκαλιού για να βιάσει την Άμπερ Χερντ. Η στυτική δυσλειτουργία του κ. Ντεπ καθιστά πιθανό ο κ. Ντεπ να ήταν θυμωμένος ή ταραγμένος σε συναντήσεις με την Άμπερ Χερντ και να κατέφευγε στην χρήση μπουκαλιού», έγραψε η νομική της ομάδα σύμφωνα με το Newsweek.

Κατά τη διάρκεια της επίμαχης δίκης, η οποία μεταδόθηκε ζωντανά σε όλο τον πλανήτη, η Χερντ κατέθεσε ενόρκως για το συγκεκριμένο περιστατικό που συνέβη το 2015 στην Αυστραλία.

Από την πλευρά του, ο Ντεπ χαρακτήρισε τη μαρτυρία της Χερντ «ειδεχθή», «γελοία» και «ταπεινωτική». Είπε στην αίθουσα του δικαστηρίου, «Κανένας άνθρωπος δεν είναι τέλειος, σίγουρα όχι. Κανένας από εμάς. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν έχω διαπράξει σεξουαλική κακοποίηση, σωματική κακοποίηση, όλες αυτές τις περίεργες, εξωφρενικές ιστορίες ότι διαπράττω αυτά τα πράγματα και ζω με αυτό έξι χρόνια περιμένοντας να μπορέσω να αποκαλύψω την αλήθεια».

Το επταμελές δικαστήριο, αποτελούμενο από πέντε άνδρες και δύο γυναίκες, τάχθηκε ως επί το πλείστον στο πλευρό του Ντεπ στην υπόθεση, επιδικάζοντάς του περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση αφού διαπίστωσε ότι η Χερντ τον δυσφήμησε σε άρθρο της το 2018. Η Χερντ κέρδισε μία από τις τρεις αγωγές της και της επιδικάστηκε αποζημίωση 2 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα και οι δύο ασκούν έφεση κατά των ετυμηγοριών.

Σε μια συνέντευξη μετά την ετυμηγορία, η Χερντ είπε στη Savannah Guthrie του NBC News ότι εξακολουθεί να εμμένει στην κατάθεσή της και εξήγησε γιατί η κατ' αντιπαράθεση εξέταση για την υποτιθέμενη σεξουαλική επίθεση ήταν αγχωτική για εκείνη. «Το πιο τρομακτικό, το πιο εκφοβιστικό πράγμα για όποιον μιλάει για σεξουαλική βία είναι να μην τον πιστεύουν, να τον αποκαλούν ψεύτη ή να τον ταπεινώνουν», δήλωσε.

Ένας από τους άντρες ενόρκους μίλησε ανώνυμα στο Good Morning America τον Ιούνιο, λέγοντας ότι «μερικοί από εμάς χρησιμοποιήσαμε την έκφραση "κροκοδείλια δάκρυα" σε σχέση με την Heard να συγκινείται ενώ μιλούσε για κακοποίηση και επίθεση μπροστά στην αίθουσα του δικαστηρίου και σε εκατομμύρια ανθρώπους που παρακολουθούσαν από το σπίτι». Ο ένορκος πρόσθεσε ότι ένιωθαν ότι ο Ντεπ ήταν «πιο πιστευτός» και «φαινόταν λίγο πιο αληθινός».

Επίσης, στα προδικαστικά έγγραφα αποκαλύπτεται ότι η δικηγορική ομάδα της Χερντ απέρριψε τους ισχυρισμούς της πλευράς Ντεπ που προσπαθούσε να αναδείξει τη «σύντομη θητεία της ως εξωτική χορεύτρια» και να φέρει γυμνές φωτογραφίες της στο δικαστήριο. Οι εκπρόσωποι της Χερντ υποστήριξαν ότι η ομάδα του Ντεπ προσπαθούσε «επιπόλαια και κακόβουλα να υπονοήσει ότι η κυρία Χερντ ήταν κάποτε συνοδός κυρίων» πριν γνωριστούν με τον ηθοποιό.

Πηγή: People 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v