Ο Μπραντ Πιτ πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση

Ο Μπραντ Πιτ αποκάλυψε την σπάνια πάθηση από την οποία πάσχει, και η οποία τον καθιστά… αντιπαθή στον κόσμο.
Ο Μπραντ Πιτ πάσχει από μια εξαιρετικά σπάνια πάθηση
Φαντάσου να συναντάς κάποιον σε ένα πάρτι και να τα λέτε με τις ώρες. Την επόμενη μέρα όμως που θα τον δεις δεν τον αναγνωρίζεις.

Οι ειδικοί ονομάζουν αυτή την πάθηση ως «προσωπαγνωσία» και μπορεί να επηρεάσει περισσότερους ανθρώπους από ό,τι νομίζεις, συμπεριλαμβανομένου του Μπραντ Πιτ.

Ο Πιτ, αν και δεν έχει διαγνωστεί επίσημα, είπε στο περιοδικό GQ ότι μπορεί να πάσχει από προσωπαγνωσία, αφού δυσκολεύεται να αναγνωρίσει νέα πρόσωπα ή να θυμάται άτομα που συναντά σε κοινωνικά περιβάλλοντα – αν και ο ίδιος λέει ότι «κανείς δεν πιστεύει» ότι έχει την πάθηση.

Σε μια άλλη συνέντευξη του στο Esquire, ο Πιτ μίλησε για το πώς οι άνθρωποι αντιδρούν σε αυτή του την κατάσταση.

«Τόσοι πολλοί άνθρωποι με μισούν επειδή πιστεύουν ότι δεν τους σέβομαι», είπε στο περιοδικό. «Λοιπόν, ορκίζομαι στον Θεό, πέρασα ένα χρόνο που είπα: Φέτος, θα το αντιμετωπίσω και θα πω στους ανθρώπους: "Εντάξει, πού συναντηθήκαμε;" Αλλά το πράγμα χειροτέρεψε. Οι άνθρωποι προσβάλλονταν. Κάθε τόσο, κάποιος θα μου δίνει πληροφορίες και θα λέω, "Σε ευχαριστώ που με βοηθάς". Αλλά τσαντίζω περισσότερους ανθρώπους. Με λένε εγωιστή, αλαζονικό. Αλλά είναι ένα μυστήριο για μένα, φίλε, δεν μπορώ να θυμηθώ πρόσωπα», λέει χαρακτηριστικά.

Ο Πιτ δεν είναι ο μόνος που φοβάται ότι οι άνθρωποι τον βρίσκουν απόμακρο ή εχθρικό. Οι ειδικοί λένε ότι αυτό είναι σύνηθες μεταξύ των ατόμων που έχουν προσωπαγνωσία.

Πηγή: Usatoday

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v