Σταμάτης Κραουνάκης: "Είμαι πανερωτικός"

Ο συνθέτης μίλησε με τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου για τη ζωή του, σε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.
Σταμάτης Κραουνάκης: Είμαι πανερωτικός
Χειμαρρώδης και με λόγο καυστικό, όπως πάντα, ο Σταμάτης Κραουνάκης έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω» μιλώντας για τη ζωή του.

Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς, μίλησε για την μητέρα του και την αδερφή του Δέσποινα Κραουνάκη, ενώ λίγο έλειψε να κλάψει όταν την εμφάνισή της έκανε σε βίντεο η μητέρα του, στέλνοντάς του ένα όμορφο μήνυμα.

«Σου εύχομαι, Σταμάτη μου, μέσα από την ψυχή μου ό,τι καλύτερο στη ζωή σου. Σε ευχαριστώ. Έχω χρυσά γεράματα και σου εύχομαι πάντα να προσφέρεις, έτσι όπως είσαι γεννημένος να προσφέρεις. Αγάπη μου γλυκιά να σου χαρίζει η ζωή ό,τι καλύτερο», ανέφερε, με τον ίδιο να προσπαθεί να συγκρατηθεί και να λέει:

«Ουάου! Δεν θα κλάψω σήμερα, σας το υπόσχομαι. Είναι πολύ θεάρα η mammy μου, οκ! Εντάξει! Χαίρομαι που είναι υγιής και την έχουμε παρέα μας και κάνουμε τρελά γέλια όταν βρισκόμαστε όλη η οικογένεια μαζί».



Μιλώντας λίγο μετά για την προσωπική του ζωή ανέφερε με το χαρακτηριστικό του, τολμηρό στυλ: «Είμαι πανερωτικός. Για να τελειώνουμε δεν εννοώ καθόλου το γ***. Εννοώ το στυλ σου, εννοώ τα μάτια σου, εννοώ έναν άνθρωπο που θα μου δείξει τρυφερότητα. Εννοώ μια μεγάλη γυναίκα που της έχω αγάπη μεγάλη, που είναι βασικό μου θέμα ή κι ένα νεότατο που βλέπω στα μάτια του ένα ταλέντο. Έλεος. Το πανερωτιστής δεν σημαίνει πάω και γ****  παντού με όλους. Συγγνώμη. Μα για να το κάνουμε και ξεκάθαρο. Άλλωστε για να το πω κι εγώ κατά τη Δήμητρα Λιάνη… Έχω κλείσει. Είμαι 66 στα 67, τα πολλά ντουζένια έχουν παρέλθει, αν τυχόν έρθει κάτι και μας απογειώσει θα το συζητήσουμε».

Στη διάρκεια της συνέντευξης, ο έντονα πολιτικοποιημένος καλλιτέχνης αναφέρθηκε και στον Αλέξη Τσίπρα.

«Τον αγαπώ τον Αλέξη. Του έχω ιδιαίτερη αδυναμία. Είναι ένα πλάσμα τίμιο καθαρό. Στο συνέδριο σάρωσε. Ήταν έκπληξη, δεν το περίμενα ότι θα μιλήσει», είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα μίλησε στην εκπομπή για το πόσο εκτιμά τον καλλιτέχνη:

«Νομίζω πως σήμερα ο Νίκος Χατζηνικολάου μου έχει βάλει δύσκολα γιατί πώς να χωρέσεις σε λίγα δευτερόλεπτα και λίγες λέξεις τον Σταμάτη Κραουνάκη. Ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι ένας ευλογημένος δημιουργός. Γιατί δεν υπάρχει Έλληνας και Ελληνίδα που να μην αναγνωρίζει τις μελωδίες του, που να μην σιγοτραγουδήσει ή να μην έχει ονειρευτεί με τα τραγούδια του. Όπως και να το κάνουμε ο συνθέτης Σταμάτης Κραουνάκης είναι κομμάτι της σύγχρονης Ελλάδας. Του σύγχρονου πολιτισμού μας. Τα έργα του έχουν αφήσει στίγμα από τη δεκαετία του ’80 και μετά», ανέφερε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v