100.000 μάζεψε από δωρεές γυναίκα που προσποιούταν πως είχε καρκίνο

Σε φυλάκιση 5 ετών καταδικάστηκε η Αμερικανίδα που επί 7 χρόνια προσποιούταν πως είχε καρκίνο και έτρωγε τα λεφτά από τις δωρεές σε ντόλτσε βίτα.
100.000 μάζεψε από δωρεές γυναίκα που προσποιούταν πως είχε καρκίνο
Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών την Τρίτη, αφού ομολόγησε την ενοχή της ότι ζήτησε δωρεές άνω των 100.000 δολαρίων για θεραπεία του καρκίνου που δεν χρειάστηκε ούτε έλαβε ποτέ.

Η Amanda Riley, από το San Jose, είπε ψέματα το 2012 ότι διαγνώστηκε με λέμφωμα Hodgkin, ισχυριζόμενη ότι χρειαζόταν δωρεές για τα ιατρικά της έξοδα. Τώρα η 37χρονη καλείται να αποζημιώσει όλους όσους εξαπάτησε, ενώ θα παραμείνει υπό επιτήρηση για 3 χρόνια μετά την αποφυλάκισή της.

Η Ράιλι κατέγραφε επί 7 χρόνια την «μάχη της με τον καρκίνο», φτιάχνοντας σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –στο Twitter, το Instagram και το Facebook. Ξύρισε επίσης το κεφάλι της για να κάνει την ιστορία της πιο πειστική. Τις δωρεές των 105.513 δολαρίων που έλαβε για θεραπείες καρκίνου, τις χρησιμοποίησε για τις προσωπικές της ανάγκες.

Ταυτόχρονα με την ψεύτικη καμπάνια της τον Οκτώβριο του 2012, η ίδια ξεκίνησε το προσωπικό της blog με τίτλο “Lymphoma Can Suck It,” (σε ελεύθερη απόδοση «Το λέμφωμα μπορεί να πάει να γ***») δημοσιεύοντας φωτογραφίες της και μιλώντας για τη θεραπεία της και για ειδικά φάρμακα για τον καρκίνο.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό: Η Riley παραποίησε επίσης ιατρικά έγγραφα και πλαστογραφούσε σημειώσεις και πιστοποιητικά γιατρών για να κάνει την ψευδή ασθένειά της όσο πιο αληθοφανή γινόταν.

Η σελίδα υποστήριξής της, η οποία ήταν συνδεδεμένη με το ιστολόγιό της, περιέγραφε λεπτομερώς τη «μάχη της με τον καρκίνο», υποστηρίζοντας ότι διαγνώστηκε τον Ιούνιο του 2012 και είχε μια σύντομη ύφεση έως ότου το λέμφωμα επανήλθε «δριμύτερο» ως μεταστατικός καρκίνος σταδίου 4. Τότε η Riley υποστήριξε ότι χρειαζόταν χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες σε διάφορα νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων το Johns Hopkins.

Φίλοι, οικογένεια, ακόμη και μέλη της εκκλησίας της πρόσφεραν στον σκοπό, χρήματα που κατατέθηκαν στον προσωπικό της τραπεζικό λογαριασμό. Άλλες χρηματικές δωρεές εισέρρευσαν από το Facebook, έναν έρανο CrossFit, κληρώσεις, διάφορες εκπτώσεις, ακόμη και δημοπρασίες στο eBay, που περιελάμβαναν μια ηλεκτρική κιθάρα με την υπογραφή των μουσικών της κάντρι LeAnn Rimes και John Michael Montgomery.

Ακόμη και η οικογένεια της Riley ήταν πεπεισμένη ότι είχε λέμφωμα και στάθηκε πιστά δίπλα της. Έφτασε μάλιστα στο σημείο να μηνύσει κάποιον που το αμφισβήτησε.

Η ίδια παραδέχτηκε τελικά την ενοχή της, λέγοντας ότι από τον Σεπτέμβριο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2019 απάτησε χιλιάδες από ανυποψίαστους δότες μέσω των ψευδών ισχυρισμών της ότι έδινε μάχη με τον καρκίνο.

Πηγή: New York Post 
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v