Πέθανε στα 82 του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Με σοβαρά προβλήματα υγείας νοσηλευόταν ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, που έπαθε ανακοπή καρδιάς το πρωί της Παρασκευής 27 Αυγούστου.
Πέθανε στα 82 του ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος νοσηλευόταν με σοβαρά προβλήματα υγείας σε ιδιωτικό θεραπευτήριο της Καστέλλας, στον Πειραιά. Έχασε, τελικά, την μάχη με τη ζωή, έπειτα από ανακοπή καρδιάς όπως ανακοινώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 27 Αυγούστου.

Από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος ήταν επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός του κόμματος, με συνεχή παρουσία σε κυβερνήσεις από το 1981 μέχρι το 2004. Το 1996, μάλιστα, είχε θέσει υποψηφιότητα για πρωθυπουργός, μετά την παραίτηση του Ανδρέα Παπανδρέου.

Τον Απρίλιο του 2012, στο αποκορύφωμα της ελληνικής κρίσης, συνελήφθη με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και καταδικάστηκε στις 7 Οκτωβρίου 2013 σε 20ετή φυλάκιση, ποινή η οποία αργότερα μειώθηκε σε 19 χρόνια. Αποφυλακίστηκε επικαλούμενος προβλήματα υγείας τον Ιούλιο του 2018.

Τον Απρίλιο του 2012, λίγες μέρες μετά την σύλληψή του, το in2life του αφιέρωσε ένα θέμα για τον βίο και την πολιτεία του, με τίτλο Άκης Τσοχατζόπουλος: Ο Ωραίος Μπρούμελ του συγκροτήματος, όπως τον είχε αποκαλέσει ο Χάρυ Κλυνν στο «Ραντεβού με την Εισαγγελία».
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v