Πράγματα που δεν ήξερες για τον Ν. Χαρδαλιά

Οι άγνωστες πτυχές της ζωής του Νίκου Χαρδαλιά, του ανθρώπου που συνοδεύει τον Σωτήρη Τσιόδρα σε κάθε του ανακοίνωση.
Πράγματα που δεν ήξερες για τον Ν. Χαρδαλιά

Μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα, το βλέμμα του ελληνικού λαού έχει στραφεί στον Νίκο Χαρδαλιά. Οι δύο τους έχουν αναλάβει την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης που έφερε η πανδημία∙ καθείς στο πόστο του. 

Οι δημότες Βύρωνα, χαρακτηρίζουν τον πάλαι ποτέ δήμαρχό τους, και μέχρι σήμερα συντοπίτη τους, κοινωνικό, εξωστρεφή, έναν άνθρωπο «μέσα σ’ όλα». Και αυτή η προσωπικότητα μας κίνησε το ενδιαφέρον, επομένως ψάξαμε να δούμε τι άλλο έχει να μας πει. 

*Γεννήθηκε το 1968 στον Βύρωνα. Είναι απόφοιτος της Βαρβακείου Προτύπου Σχολής.

*Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Διπλωματικές Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Κεντ  της Αγγλίας, με υποτροφία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

*Ειδικεύτηκε σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επικοινωνία και τα ΜΜΕ, στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Ολοκλήρωσε σειρά σεμιναρίων στο Ινστιτούτο Πολιτικών Ερευνών του Λονδίνου και στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες, όπου εργάστηκε επί έξι μήνες. Το 1994 όλα αυτά.

*Ήταν Δήμαρχος Βύρωνα για 3 τετραετίες, ήτοι από το 2003 μέχρι το 2014, και στην συνέχεια  Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας,, από το 2014 μέχρι το 2016.

*Είναι Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και εκλεγμένο μέλος στην Π.Ε. της ΝΔ. 

*Η μεγάλη του αγάπη είναι το χάντμπολ. Είναι η διέξοδός του για εκείνες τις στιγμές που χρειάζεται εκτόνωση.

*Υπό την προεδρία του, η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Αθηναϊκού κατάφερε να φτάσει στο πάνθεον του ευρωπαϊκού μπάσκετ και να σηκώσει το πολυπόθητο κύπελλο του Eurocup. Και οι επιτυχίες της ομάδας δεν τελειώνουν εκεί. Η χρονιά έκλεισε με triple crown για την ομάδα.

*Το 2005 λάνσαρε το πρόγραμμα «Εθελοντικής φύλαξης». Ζητούσε 150 εθελοντές να αναλάβουν καθήκοντα περιφρούρησης του δήμου Βύρωνα. Ο ρόλος των εθελοντών-πολιτών ήταν να περιπολούν τις νυχτερινές ώρες, κι αν έβλεπαν κάποια ύποπτη κίνηση ή περιστατικό σε εξέλιξη να ειδοποιούν την αστυνομία. Εν τέλει, το όραμα του έμεινε στο συρτάρι λόγω της δυσκολίας να προσαρμοστεί το πρόγραμμα στα ελληνικά δεδομένα, της κατακραυγής και του θεσμικού κενού.

*Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, του υπεβλήθηκε πρόστιμο αξίας 63.423 ευρώ για παρατυπίες στις εκλογές του 2010.

*Το 2019 ηγήθηκε της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθεια για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τους σεισμούς και τις πλημμύρες που έπληξαν τη κεντρική Αλβανία. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v