SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Κτήμα Παλυβού – Γιώργος Παλυβός: Ο Ανήσυχος

Διαθέτει το 2ο σε μέγεθος αμπελώνα στην περιοχή, ενώ το οινοποιείο του ήταν το πρώτο που έγινε οργανωμένο και επισκέψιμο, και σήμερα υποδέχεται περίπου 4.500 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ετησίως.

Κτήμα Παλυβού – Γιώργος Παλυβός: Ο Ανήσυχος

Ο Γιώργος Παλυβός είναι ο πρώτος οινοποιός μίας παλαιάς αμπελουργικής οικογένειας της Νεμέας.

Διαθέτει το 2ο σε μέγεθος αμπελώνα στην περιοχή, ενώ το οινοποιείο του ήταν το πρώτο που έγινε οργανωμένο και επισκέψιμο, και σήμερα υποδέχεται περίπου 4.500 επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό ετησίως.

Από νωρίς εστίασε τις προσπάθειές του στις εξαγωγές, με έμφαση στην Κεντρική Ευρώπη, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Πρόσφατα όμως αποφάσισε να ξαναστρέψει την προσοχή του στην Ελλάδα, όπου βλέπει ότι αρχίζει αργά αλλά σταθερά να δημιουργείται οινική κουλτούρα, και στην Κύπρο.

Η φιλοσοφία του πηγάζει από τον άνθρωπο που αγοράζει και απολαμβάνει το κρασί. Χαρακτηριστικά, ο ίδιος λέει: ”Ξεκινάμε από το κρασί, και πάμε για σταφύλι”. Εκπροσωπεί συχνά την Νεμέα, αλλά και την Ελλάδα, σε διεθνείς εκθέσεις, διαγωνισμούς και άλλες εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

Ως ντόπιος Νεμεάτης ανησυχεί γιατί θέλει οι Έλληνες και οι ξένοι οινόφιλοι να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τη Νεμέα. Επίσης, οραματίζεται μία Νεμέα δυνατή σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο, που θα κρατήσει τη νεολαία της περιοχής στο χώρο του κρασιού, και θα εξασφαλίσει την συνέχιση της παράδοσης για πολλές γενεές ακόμα.

Στο Κτήμα Παλυβού δοκιμάσαμε το ομώνυμο ΚΤΗΜΑ ΠΑΛΥΒΟΥ 2003 (ενδεικτική τιμή 12 ευρώ), μία Νεμέα ΟΠΑΠ με έντονα χρωματικά και αρωματικά χαρακτηριστικά, καθώς και τα TERRA LEONE CABERNET SAUVIGNON 2004 (ενδεικτική τιμή 28 ευρώ) και TERRA LEONE MERLOT 2004 (ενδεικτική τιμή 35 ευρώ) – και στις 2 περιπτώσεις οι ιδιαιτερότητες του κλίματος και του εδάφους της Νεμέας επηρρέασαν χαρακτηριστικά ακόμα και τις 2 πιο γνωστές και δημοφιλείς Γαλλικές ποικιλίες.

Το Κτήμα Παλυβού βρίσκεται στην Αρχαία Νεμέα, και είναι επισκέψιμο κατόπιν συννενοήσεως στο τηλέφωνο 27460-24190.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2