SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Γαία Οινοποιητική – Γ.Παρασκευόπουλος: Ο Επιστήμων

Ακόμα και οι ανταγωνιστές τους αναγνωρίζουν ότι η έλευση του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του Λέοντα Καράτσαλου της Γαίας στη Νεμέα σήκωσε ψηλά τον πήχυ και έδωσε την πολυπόθητη ώθηση στα κρασιά της Νεμέας για να μπουν στον χάρτη των εκλεκτών κρασιών σε διεθνές επίπεδο.

Γαία Οινοποιητική – Γ.Παρασκευόπουλος: Ο Επιστήμων

Ακόμα και οι ανταγωνιστές τους αναγνωρίζουν ότι η έλευση του Γιάννη Παρασκευόπουλου και του Λέοντα Καράτσαλου της Γαίας στη Νεμέα σήκωσε ψηλά τον πήχυ και έδωσε την πολυπόθητη ώθηση στα κρασιά της Νεμέας για να μπουν στον χάρτη των εκλεκτών κρασιών σε διεθνές επίπεδο.

Οινολόγος (καθηγητής Οινολογίας στο ΤΕΙ Αθηνών) ο ίδιος, μας ξενάγησε στο όμορφο και σύγχρονο οινοποιείο του και μας εξήγησε με κάθε λεπτομέρεια πώς παντρεύει την παράδοση με τη σύγχρονη τεχνολογία.

Σχεδιάζει συνεχώς καινοτομίες τόσο στην αμπελουργία όσο και στην οινοποίηση του Αγιωργίτικου και δηλώνει ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία το Αγιωργίτικο θα είναι μακράν καλύτερο από αυτό που ξέρουμε σήμερα.

Στο κελλάρι του ωριμάζουν τα κρασιά του σε καινούρια γαλλικά βαρέλια, ενώ σύντομα θα υπάρχει ένας όμορφος χώρος γευσιγνωσίας και εκδηλώσεων.

Μαζί ανοίξαμε ένα μπουκάλι ΚΤΗΜΑ ΓΑΙΑ 2003, ένα από τα κορυφαία κόκκινα κρασιά Νεμέα ΟΠΑΠ (ενδεικτική τιμή 25 ευρώ), ενώ είχαμε τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε μέσα από τις δεξαμενές ωρίμανσης (πριν δηλαδή εμφιαλωθούν) 2 υπέροχα λευκά κρασιά, τον ξηρό και απίστευτα δροσιστικό ΘΑΛΑΣΣΙΤΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ (ενδεικτική τιμή 11 ευρώ), καθώς και τον ΡΗΤΙΝΙΤΗ NOBILIS (ενδεικτική τιμή 6,50 ευρώ), μία φοβερά ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη προσέγγιση στην πατροπαράδοτη ρετσίνα.

Στο τέλος της επίσκεψης ανοίξαμε και ένα μπουκάλι ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ (ενδεικτική τιμή 21 ευρώ), τον υπέροχο γλυκό επιδόρπιο οίνο που παράγεται από Αγιωργίτικο.

Φεύγοντας, δεν παραλείψαμε να πάρουμε για το σπίτι και ένα μπουκάλι ΞΙΔΙ ΓΑΙΑ από Ασύρτικο Σαντορίνης (ενδεικτική τιμή 9 ευρώ), μία εκλεκτότατη και νοστιμότατη απάντηση στους Ιταλούς και το πολυδιαφημισμένο Balsamico.

Το Οινοποιείο της Γαίας βρίσκεται στην περιοχή Κούτσι και είναι επισκέψιμο κατόπιν συννενοήσεως στο τηλέφωνο 27460-22057.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2