Καταλύματα, εστιατόρια και άλλα... απαραίτητα

Η Γρανάδα, ως ανεπτυγμένη τουριστικά πόλη, διαθέτει πλήθος καταλυμάτων που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών της, τόσο σε από άποψη ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και από άποψη κόστους.

Η Γρανάδα, ως ανεπτυγμένη τουριστικά πόλη, διαθέτει πλήθος καταλυμάτων που καλύπτουν τις απαιτήσεις όλων των επισκεπτών της, τόσο σε από άποψη ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών όσο και από άποψη κόστους. Πρόκειται για μία εν γένει φθηνή πόλη, στην οποία όμως μπορείτε να βρείτε και πολυτελή καταλύματα –χωρίς η τιμή τους να ξεπερνά τα όρια της αντιστοιχίας ποιότητας – κόστους.

---Διαμονή

Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, στο δρόμο Gran Vía de Colón, βρίσκεται το μοντέρνο ξενοδοχείο τριών αστέρων Macia Gran Vía. Σε απόσταση αναπνοής από τα περισσότερα αξιοθέατα, αλλά και από το κέντρο της πόλης, αποτελεί ιδανική επιλογή, εάν επιθυμείτε να ζήσετε τους έντονους ρυθμούς της– και κυρίως τη νυχτερινή της ζωή.

Τα δωμάτια είναι όλα εξοπλισμένα με air condition και 24ωρη πρόσβαση στο internet, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει εστιατόριο και room service. Η τιμή του δίκλινου δωματίου είναι περίπου 70 ευρώ με πρωινό.

Μία ακόμη καλή επιλογή για τους λάτρεις της νυχτερινής ζωής αποτελεί το τεσσάρων αστέρων Corona de Granada, στην οδό Pedro Alarcón. Στα 93 του δωμάτια θα βρείτε αυτόνομη θέρμανση, mini bar, δορυφορική τηλεόραση και χρηματοκιβώτιο. Το ξενοδοχείο διαθέτει επίσης εστιατόριο, room service και πάρκινγκ. Η τιμή για το δίκλινο δωμάτιο είναι περίπου 82 ευρώ.

Το ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων Carmen, στη συνοικία Albaicín, πολύ κοντά στην Alhambra, ικανοποιεί τις ανάγκες και του πιο απαιτητικού πελάτη. Όλα τα δωμάτιά του διαθέτουν mini bar, δορυφορική τηλεόραση, χρηματοκιβώτιο και, φυσικά, air condition, ενώ το ξενοδοχείο παρέχει room service, πάρκινγκ, εστιατόριο, δωμάτια μη καπνιστών και πισίνα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ένα δίκλινο δωμάτιο θα σας κοστίσει περίπου 92 ευρώ με πρωινό.

Στο ιστορικό κέντρο της πόλης βρίσκεται το τεσσάρων αστέρων Hesperia Granada, το οποίο στεγάζεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο ιστορικό κτίριο, ακριβώς δίπλα στο Δημαρχείο. Διαθέτει 70 δωμάτια, όλα εξοπλισμένα με δορυφορική τηλεόραση, ασύρματες συνδέσεις internet, mini bar και air condition. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να χαλαρώσετε στο spa ή στον κήπο του ξενοδοχείου, να απολαύσετε τη ζεστή ατμόσφαιρα που δημιουργεί το τζάκι στο lobby και να δοκιμάσετε τοπικές και διεθνή σπεσιαλιτέ στο εστιατόριο El Meson. Η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο κοστίζει περίπου 105 ευρώ.

Το πολυτελέστατο Saray Hotel, τεσσάρων αστέρων, συνδυάζει το μοντέρνο στυλ με αραβικά στοιχεία στη διακόσμηση. Διαθέτει μεγάλη πισίνα, bar, εστιατόριο, καφετέρια και άνετο πάρκινγκ (επί πληρωμής), ενώ στα δωμάτιά του θα βρείτε air condition, mini bar και καλωδιακή τηλεόραση. Βρίσκεται και αυτό στο κέντρο της πόλης, πολύ κοντά στα σημαντικότρα αξιοθέατα, όπως ο Καθεδρικός Ναός και η Alhambra. Η τιμή διανυκτέρευσης είναι περίπου 90 ευρώ.

Για το τέλος κρατήσαμε την καλύτερη πρόταση: Το μοναδικό σαλέ πέντε αστέρων Vincci Rumaykiyya, που βρίσκεται σε υψόμετρο 2,5 χιλιομέτρων στη Sierra Nevada, 40 χιλιόμετρα από τη Γρανάδα. 50 δωμάτια εξοπλισμένα με air condition, mini bar, δορυφορική τηλεόραση και πρόσβαση στο internet συνθέτουν αυτό το ρομαντικό καταφύγιο, που παρέχει, μεταξύ άλλων, spa, sauna, ινστιτούτο ομορφιάς, γυμναστήριο, βιβλιοθήκη, κήπο και εστιατόρια. Οι ανελκυστήρες για τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου βρίσκονται σε απόσταση μόλις 10 μέτρων. Η διαμονή σε δίκλινο δωμάτιο με ημιδιατροφή θα σας κοστίσει περίπου 355 ευρώ.

---Φαγητό

Αν και τα tapas bars αποτελούν τον κανόνα στις διατροφικές συνήθειες των κατοίκων και των επισκεπτών της Γρανάδας, οι επιλογές σας δεν περιορίζονται εδώ. Αν βαρεθείτε το ”γρήγορο φαγητό” ή θέλετε να δοκιμάσετε τις σπεσιαλιτέ της διάσημης ισπανικής κουζίνας, επισκεφθείτε ένα από τα παρακάτω εστιατόρια.

Το Chikito, στην Plaza del Cmpillo, είναι ένα από τα καλύτερα, και πιο δημοφιλή, εστιατόρια της πόλης. Σερβίρει παραδοσιακά πιάτα, όπως η Tortilla Sacromonte, που θεωρείται η τοπική σπεσιαλιτέ της Γρανάδας. Αν και είναι σχεδόν πάντα γεμάτο τα Σαββατοκύριακα, η αναμονή αξίζει τον κόπο –θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε εκπληκτική κουζίνα, με περίπου 30 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Ένα από τα πολυτελέστερα της πόλης είναι και το εστιατόριο Velazquez, στον αριθμό 1 της οδού Emilio Orozco, με προσεγμένη διακόσμηση και πολύ καλό φαγητό σε προσιτή τιμή –περίπου 50 ευρώ το άτομο, μαζί με το κρασί.

Για ένα ρομαντικό δείπνο με θέα την φωταγωγημένη Alhambra, επισκεφθείτε το Casa Juanillo, στην οδό Camino del Monte 81, στο Sacromonte. Η κουζίνα είναι εξαιρετική (δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σαλάτα με πιπεριές και την παραδοσιακή tortilla) και οι τιμές εξαιρετικά χαμηλές σε σχέση με την ποιότητα –γύρω στα 15 ευρώ το άτομο, χωρίς το κρασί.

Και αφού επισκέπτεστε το πρώην βασίλειο των Αράβων, δεν θα μπορούσατε να παραλείψετε τη γνωριμία με τη δική τους παραδοσιακή κουζίνα. Στο εστιατόριο Arrayanes, στην οδό Cuesta Marañas 4 θα δοκιμάσετε αραβικά πιάτα, σε λογικές τιμές –περίπου 20 ευρώ το άτομο. Η διακόσμηση του χώρου είναι, φυσικά, oriental, ενώ δε σερβίρεται αλκοόλ –ευκαιρία να δοκιμάσετε την καταπληκτική λεμονάδα με μέντα.

Όσον αφορά τα tapas bars, αν και θα βρείτε άπειρα, σε κάθε σημείο της πόλης, αυτά που πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε είναι τα Bodegas Castañeda και La Tortuga, στην calle Elvira, καθώς και το Pilar del Toro, στη Gran Vía de Colón.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v