Πάτρα: Ολες οι εναρκτήριες εκδηλώσεις

Οι πρώτες εκδηλώσεις

Οι πρώτες εκδηλώσεις

* Leonardo Da Vinci: ”Εφευρέτης και Επιστήμονας” είναι ο τίτλος της σημαντικότατης έκθεσης που ξεκίνησε τη λειτουργία της από χθες, 10 Ιανουαρίου, και θα συνεχιστεί έως τις 2 Απριλίου, στον εκθεσιακό χώρο Λαδόπουλου. Η έκθεση, που ήδη έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερα από 200 μουσεία σε όλο τον κόσμο, περιέχει 150 πρωτότυπα σχέδια και εφευρέσεις.

* Visconti- De Sica: ”Senso” είναι ο τίτλος της ταινίας του μεγάλου Ιταλού σκηνοθέτη που προβάλλεται στις 18 Ιανουαρίου στο Κινηματοθέατρο Village Cinemas ΠΑΝΘΕΟΝ, ενώ την ίδια ημέρα προβάλλεται η ταινία του Vittorio de Sica, ”Θαύμα στο Μιλάνο”.

* Συναυλία της Ορχήστρας Πατρών με τον Gary Burton: Την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου η Πάτρα ανοίγει τις πύλες των εκδηλώσεων δυναμικά με μία μοναδική συναυλία. Η Ορχήστρα Πάτρας υπό την διεύθυνση του Μαέστρου, Αλέξανδρου Μυράτ, θα παρουσιάσει τα έργα: M. Nyman, Θ. Μικρούτσικος και R. Shchendrin. Την διευρυμένη Ορχήστρα της Πάτρας θα συνοδέψουν οι σολίστες Gary Burton (Βιμπράφωνο), Δημήτρης Δεσύλλας (Κρουστά), Marie-Cecile Boulard (Κλαρινέτο) και το σύνολο κρουστών ΣΕΙΣΤΡΟΝ.

* Μουσικό θέατρο: ”Gumbo Jumbo”, είναι ο τίτλος της μουσικοθεατρικής παράστασης που ανεβάζει το διάσημο μουσικό σύνολο Gogmagogs στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

* Τσίρκο: Στην Πλατεία Αγίου Γεωργίου θα βρεθούν στις 21, 22 και 23 Ιανουαρίου το διάσημο Βραζιλιάνικο Circo Da Madugada και ο Γαλλικός θίασος της Μασσαλίας Oere, παρουσιάζοντας μια υψηλής ποιότητας συμπαραγωγή με τον τίτλο ”Άγγελοι πέφτουν από τον Ουρανό”. Πρόκειται για ένα μπαλέτο ”αγγέλων” που πέφτουν από τον ουρανό και ανακατεύονται με κλόουν, ζογκλέρ, μουσικούς και χορευτές χιπ-χοπ. Μια γιορτή γεμάτη μουσική, ενέργεια και ακροβατικά που κόβουν την ανάσα.

* Οι γελοιογράφοι του κόσμου στην Πάτρα: Από τις 21 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου, μέσα στην περίοδο του Καρναβαλιού, τα έργα 52 αμερικανών και ευρωπαίων γελοιογράφων θα εκτεθούν και στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο Πολιτιστικό Κέντρο Μορφωτικού Ιδρύματος Εθνικής Τραπέζης της Ελλάδος.

* Ιόνιο Θέατρο: Το Ιόνιο Θέατρο θα διοργανώσει μεγάλο αριθμό μίνι παραστάσεων που θα σκορπούν κέφι στην καρδιά της πόλης, καθ΄ όλη την καρναβαλική περίοδο (21 Ιανουαρίου- 5 Μαρτίου). Παρέες μεταμφιεσμένων καλλιτεχνών θα γεμίσουν την Πάτρα με ζωντανή μουσική, χορό, θεατροποιημένη ποίηση, παντομίμες και ακροβατικά και θα ”εισβάλλουν” απροειδοποίητα, στην ζωή των περαστικών και των θαμώνων χώρων διασκέδασης, αναστατώνοντάς τους με σκωπτικά και αθυρόστομα πειράγματα και ανατρέποντας καθημερινές ισορροπίες και συμπεριφορές. Την επιμέλεια των κειμένων έχει ο Βασίλης Λαδάς.

* Θέατρο: Την ”τελευταία νύχτα του καρναβαλιού” του Κάρλος Γκολντόνι ανεβάζει στις 23 Ιανουαρίου ο Σπύρος Παπαβασιλείου σε μετάφραση και σκηνοθεσία του ίδιου. Με τους Λυδία Φωτοπούλου, Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου, Γεράσιμο Γεννατά, Κατερίνα Λέχου, Θοδωρή Γράμψα, Σοφία Σεϊρλή κ.α. Στο θέατρο Απόλλων και σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας.

* Φωτογραφία: Από τις 26 Ιανουαρίου έως τις 5 Μαρτίου στο Παλαιό Αρσάκειο θα μπορείτε να δείτε φωτογραφική και οπτικοακουστική καταγραφή των καρναβαλικών δρώμενων και ιδίως… των νυχτερινών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v