Τα πιο εντυπωσιακά gadgets της σειράς

Τα πιο εντυπωσιακά gadgets της σειράς
Ίσως πιο σημαντικά από τα… κορίτσια του, τα γκατζετάκια που χρησιμοποίησε ο πράκτωρ 007 στις ταινίες της σειράς (και αποτέλεσαν κατά κύριο λόγο εμπνεύσεις του επιστήμονα Q) έκλεψαν αρκετή από την αίγλη των bond girls με τον φετιχιστικό τους χαρακτήρα.

Και φυσικά βοήθησαν τον Bond να ξεφύγει από δύσκολες καταστάσεις, κάνοντάς τον να φαίνεται ακόμα πιο στιλάτος.

H… υποβρύχια Lotus

Στο Spy Who Loved Μe, ο Bond καταδιώκεται, φτάνει σε αδιέξοδο και… βουτάει με το αυτοκίνητό του στο νερό, το οποίο αυτομάτως μετατρέπεται σε υποβρύχιο. Όταν επιστρέφει στη στεριά, ανοίγει το παράθυρο και ξεφορτώνεται ένα ψάρι. Ψαρωτικό gadget.



H Little Nellie

Σε μια από τις πιο τρελές ταινίες της σειράς, το You Only Live Twice, ο Sean Connery διαθέτει ένα μίνι ελικοπτεράκι, εξοπλισμένο με όπλα, ρουκετοβόλα και φλογοβόλα σε κάθε πλευρά του, έτσι ώστε να μπορέσει να αντιμετωπίσει κάθε πιθανή απειλή.



Το ρολόι που τα κάνει όλα

Το πολυεργαλείο Rolex που φορά ο Roger Moore στο Live and Let Die, μόνο για την ώρα δεν είναι: αποκρούει σφαίρες, διαθέτει μαγνητικές δυνάμεις και… ανοίγει αθόρυβα γυναικεία φερμουάρ.



H «φονική» βαλίτσα

Στην πρώτη εμφάνισή του ως Q στη σειρά, ο Desmond Llewelyn στο From Russia with Love παρουσιάζει στον Sean Connery μια βαλίτσα… σουγιά, με μαχαίρι στο πλάι, πυρομαχικά στο κάτω μέρος, 50 χρυσά νομίσματα διαθέσιμα για παν ενδεχόμενο και ένα τουφέκι γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να σου τύχει.



Το Jetpack

Τα γνωρίζουμε όλοι πλέον, αλλά για εκείνη την εποχή (1965) ήταν αναμφίβολα κάτι πρωτοποριακό για ταινία. Στο Thunderball λοιπόν, ο Connery καταφέρνει να ξεφύγει από τον χαμό που επικρατεί στη βάση των κακών χρησιμοποιώντας αυτό το εύχρηστο gadget. Highlight: το στιλάτο κράνος.



Το βελάκι καρπού

Στο Moonraker, ο Roger Moor εξοπλίζεται με ένα μίνι βέλος στον καρπό του, το οποίο ενεργοποιείται με την κίνηση και τον βοηθά να ξεφορτωθεί στο… διάστημα (με την επική ατάκα «take a giant step for mankind») τον «κακό» Hugo Drax.



Η Aston Martin DB5

Πιο στιλάτο, πιο όμορφο, πιο αποτελεσματικό, πιο τα-κάνω-όλα-και-συμφέρω gadget από την κλασσική Aston Martin… δεν έχει. Το απόλυτο σύμβολο στιλ, πέρα από ένα πανέμορφο μοντέλο, ήταν επίσης και μια φονική μηχανή. Εξοπλισμένη με «καλούδια» όπως εκτινασσόμενα καθίσματα, ρουκετοβόλα, καρφιά τύπου Ben Hur στις ρόδες και ένα σωρό ακόμα πράγματα, η Aston Martin αποτέλεσε συνώνυμο των δυνατοτήτων του μάστορα Q. Και παραμένει το απόλυτο gadget του 007. «Πρωταγωνίστησε» στις ταινίες Goldfinger, Thunderball, Tomorrow Never Dies και Skyfall.

Το λέιζερ του Goldfinger

Δεν έχει μόνο ο Bond εντυπωσιακά gadgets στο οπλοστάσιό του. Έχουν και οι αντίπαλοί του προφανώς. Σταθερή αξία η ακτίνα λέιζερ του «Χρυσοδάκτυλου», σε μια από τις πλέον χαρακτηριστικές σκηνές της σειράς, στην οποία ο «κακός» Goldfinger απαντά αποστομωτικά σε ερώτηση του Sean Connery:

Do you expect me to talk? – No, Mr Bond, I expect you to DIE!

Θα αναρωτηθείτε γιατί δεν τον πυροβολούσε απλά στο κεφάλι, αντί να τον δέσει χειροπόδαρα απέναντι από ένα αργοκίνητο λέιζερ. Γιατί πολύ, απλά χωρίς αυτό το λέιζερ, δε θα εκστόμιζε την παραπάνω ατάκα.

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v