Ο Αϊ-Βασίλης επιλέγει τεχνολογία

Ο Αϊ-Βασίλης επιλέγει τεχνολογία
του Χρήστου Τζώρτζη

Προτάσεις δώρων σίγουρα υπάρχουν πολλές, αλλά αν τελικά προσανατολίζεστε στο χώρο της τεχνολογίας, μπορούμε να σας βοηθήσουμε. Δείτε στη συνέχεια ορισμένες προτάσεις οικονομικών, προσιτών αλλά πάντα αξιοπρεπών τεχνολογικών δώρων για να χαρίσετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα αυτή την περίοδο.

Samsung T110 Galaxy Tab 3 7" Lite
Τιμή: 129€

Αν και κυκλοφορεί ήδη η τέταρτη γενιά του συγκεκριμένου μοντέλου της Samsung, το T110 συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί ένα εξαιρετικό tablet που θα ικανοποιήσει πλήρως τις ανάγκες των περισσότερων χρηστών. Τα χαρακτηριστικά του είναι τυπικά για την κατηγορία του, αφού περιλαμβάνει οθόνη 7’’ με ανάλυση 600x1024, διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz, ενώ διαθέτει ιδιαίτερα ελαφριά και λεπτή κατασκευή. Ο αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 8GB, ενώ ενσωματώνεται και κάμερα 2Megapixel για τη λήψη φωτογραφιών αλλά και βίντεο. 

WD My Passport 500GB Ultra
Τιμή: 55€

Ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος είναι ένα από τα πιο χρήσιμα τεχνολογικά δώρα που θα μπορούσατε να δωρίσετε για τα Χριστούγεννα. Ακόμα και αν ο παραλήπτης του δώρου δε χρειάζεται άμεσα τα έξτρα GBs, είναι σίγουρο ότι θα τα χρειαστεί στο μέλλον. Ένας εξωτερικός δίσκος 2.5’’ όπως ο WD My Passport που προτείνουμε εδώ, μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο ως backup για τα Windows, όσο και για να φιλοξενήσει τις ταινίες του media player στο σαλόνι. Διαθέτει παράλληλα USB 3.0 interface, για μεγαλύτερες ταχύτητες μεταφοράς και εγγραφής δεδομένων σε σχέση με την USB 2.0 σύνδεση, την ίδια στιγμή που είναι απόλυτα συμβατός και με το παλαιότερο πρότυπο. 

Nokia Lumia 630 DS
Τιμή: 130€

Ένα οικονομικό smartphone αποτελεί μία από τις καλύτερες προτάσεις ως δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αν μάλιστα προτιμήσετε την αγορά ενός Windows 8.1 Phone, θεωρείστε μια πολύ καλή υποψηφιότητα και το συγκεκριμένο μοντέλο. Το Nokia Lumia 630 DS διαθέτει οθόνη μεγέθους 4.5’’ και ανάλυσης 480x854, τετραπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας στα 1.2GHz, κάμερα 5Megapixel, αλλά και αποθηκευτικό χώρο που ανέρχεται στα 8GB. Διατίθεται σε πέντε χρώματα, πράσινο, πορτοκαλί και κίτρινο, άσπρο και μαύρο

Bitmore KidPad 7
Τιμή: 80€

Το Bitmore KidPad 7 αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να γνωρίσουν οι μικροί χρήστες την τεχνολογία με διασκεδαστικό τρόπο (περιλαμβάνει 7 ελληνικές εκπαιδευτικές-ψυχαγωγικές εφαρμογές). Εξωτερικά ενσωματώνει θήκη σιλικόνης για προστατεύεται από τις πτώσεις και τα χτυπήματα, διαθέτει οθόνη αφής 7’’ με ανάλυση 800x480, διπύρηνο επεξεργαστή, ενώ το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί είναι το Android 4.2. Το Bitmore KidPad 7 διατίθεται σε τρία χρώματα, κίτρινο με πράσινο πλαίσιο προστασίας, κίτρινο με πορτοκαλί πλαίσιο και πράσινο με μπλε πλαίσιο για να κάνετε την επιλογή σας.

Razer DeathAdder
Τιμή: 70€

Μπορεί η τιμή των €70 να ακούγεται υπερβολική για ένα ενσύρματο ποντίκι, αλλά στην πράξη κρίνεται απόλυτα λογική για ένα “gaming εργαλείο” όπως το συγκεκριμένο από τη Razer. Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει για την ποιοτική του κατασκευή, αλλά και την υψηλή του ευαισθησία (6500 dpi) που εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις στα παιχνίδια. Διαθέτει επίσης 5 προγραμματιζόμενα πλήκτρα για να τα χρησιμοποιήσετε ως συντομεύσεις ή να ορίσετε σε αυτά μακροεντολές που θα σας προσφέρουν αμεσότητα στο gaming.

Sony Xperia E1
Τιμή: 100€

Αναμφισβήτητα ξεχωρίζει για τη μοντέρνα και καλαίσθητη εμφάνισή του, χωρίς πάντως να υπολείπεται σε τεχνικά χαρακτηριστικά, αναλογικά πάντα για την κατηγορία του. Το Xperia E1, διαθέτει οθόνη 4’’ με ανάλυση 480x800, αλλά και διπύρηνο επεξεργαστή στα 1.2GHz. Παράλληλα, η Sony στο συγκεκριμένο μοντέλο ενσωματώνει τις τεχνολογίες xLoud για βελτίωση της ηχητικής απόδοσης, αλλά και Stamina, για μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Διατίθεται σε τρία χρώματα, άσπρο, μαύρο και βαθύ μωβ για να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει καλύτερα. 

Logitech Gamepad F310
Τιμή: 26€

Τα Χριστούγεννα είναι – μεταξύ άλλων – και η ιδανική εποχή για gaming. Ένα από τα καλύτερα - από πλευράς απόδοσης προς τιμή – χειριστήρια για το PC, είναι και το συγκεκριμένο gamepad της Logitech που προτείνουμε μέσα από αυτές τις γραμμές. Μεγάλο του πλεονέκτημα αποτελεί η συμβατότητά του, αφού αναγνωρίζεται απρόσκοπτα από τη συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών, ακόμα και των πλέον σύγχρονων. Είναι ιδιαίτερα βολικό στο χέρι, ενώ αποδεικνύεται πολύ ανθεκτικό ακόμα και στη σκληρή χρήση.

MLS iQTab Candy
Τιμή: 79€

Ένα tablet χρώματος ροζ, αποτελεί μάλλον ιδανικό δώρο για το έτερον ήμισυ! Το MLS iQTab Candy διαθέτει οθόνη αφής 7’’, διπύρηνο επεξεργαστή στο 1 GHz, δύο κάμερες, αλλά και δυνατότητα χρήσης 3G dongle (πωλείται ξεχωριστά) για τη σύνδεση της συσκευής σε 3G δίκτυα. Το δυνατό του σημείο παρ' όλα αυτά, είναι η δυνατότητα χρήσης μέσω φωνητικών εντολών. Έτσι, με τη χρήση των λειτουργιών Talk&Email και Talk&Post μπορείτε να στείλετε e-mail ή να “ανεβάσετε” κείμενο σε ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας μόνο τη φωνή σας!

Transcend JetFlash 700 32GB USB 3.0
Τιμή: 19€

Ένα USB flash drive είναι σήμερα ο πιο εύκολος τρόπος για να μεταφέρετε μεγάλου όγκου δεδομένα από έναν υπολογιστή σε κάποιον άλλο. Παράλληλα, μια τέτοια συσκευή μπορεί να αποτελέσει το ιδανικό αποθηκευτικό μέσο για να φιλοξενήσει media αρχεία που θα μπορείτε - για παράδειγμα - να προβάλλετε μέσω ενός media player. Χαρίστε λοιπόν ένα flash-άκι όπως για παράδειγμα το Transcend JetFlash 700 (32GB) σε κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο και να είστε σίγουροι ότι θα το εκτιμήσει δεόντως. Προσέξτε μόνο να υποστηρίζει το πρωτόκολλο USB 3.0 για ταχύτατες μεταφορές των αρχείων. 

Asus MeMo Pad 7 ME70C
Τιμή: 99€

Το Asus MeMo Pad 7 ME70C αποτελεί αυτή την περίοδο μία από τις καλύτερες λύσεις στην κατηγορία 7’’ των tablets. Η ανάλυση της οθόνης του ανέρχεται στα 1024x600, ενώ ο διπύρηνος επεξεργαστής (1.20 GHz), είναι τεχνολογίας Intel Atom που προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις σε όλα τα επίπεδα. Το συγκεκριμένο tablet που ενσωματώνει λειτουργικό σύστημα Android 4.4.2 χρησιμοποιεί παράλληλα το εύχρηστο interface ZenUI αλλά και την τεχνολογία SonicMaster της Asus, που βελτιώνει την ποιότητα του ήχου κατά τη θέαση των ταινιών σας. 

Case Logic ETC-210 
Τιμή: 20€

Μια θήκη για το tablet ή το smartphone, αποτελεί μια οικονομική αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα χρήσιμη πρόταση όσον αφορά τα δώρα τα Χριστουγέννων. Το ETC-210 της Case Logic είναι μια κομψή θήκη κατασκευασμένη από ανθεκτικό πολυεστέρα, η οποία και προορίζεται για tablets 10’’. Εκτός φυσικά από την προστασία που θα προσφέρει στο tablet από μικροατυχήματα, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και ως stand με πολλαπλές γωνίες θέασης, ώστε να παρακολουθούν τα αγαπημένα σας πρόσωπα άνετα τις ταινίες που θα επιλέξουν.

LG L40 Dual Sim
Τιμή: 99€

Μια οικονομική όσο και αξιόλογη συσκευή για όσους χρειάζονται ένα τηλέφωνο με διπλό SIM. Το LG L40 Dual Sim διαθέτει οθόνη 3.5" τεχνολογίας True Color IPS που προσφέρει ζωντανά χρώματα, διπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.20 GHz, ενώ χρησιμοποιεί την έκδοση Kit Kat του Android. Παράλληλα ξεχωρίζει για τη μοντέρνα και καλαίσθητη εμφάνισή του, διαθέτοντας μεταλλικό φινίρισμα στα πλάγια τμήματά του.

JBL Clip
Τιμή: 60€

Ηχείο με ιδιαίτερο μοντέρνο σχήμα και “έξυπνη” λαβή για να μεταφέρεται εύκολα και να το έχετε πάντα μαζί σας. Το JBL Clip επικοινωνεί είτε μέσω Bluetooth είτε μέσω καλωδίου 3.5mm jack με το smartphone ή το tablet σας και σας επιτρέπει να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική όπου και αν βρίσκεστε. Η ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία μάλιστα, προσφέρει αυτονομία έως και 5 ώρες. Δωρίστε το συγκεκριμένο ηχείο σε κάποιο φίλο σας που αγαπάει τη μουσική και σίγουρα θα το εκτιμήσει ιδιαιτέρως!


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v