80s: Μια δεκαετία με "πολλή φάση, δικέ μου"

Τα Στρουμφάκια και ο Πίκος Απίκος, η Samantha Fox, οι βάτες μας και η ΕΒΓΑ της γειτονιάς πρωταγωνιστούν σε ένα αφιέρωμα στην πιο σουρεάλ δεκαετία.
80s: Μια δεκαετία με πολλή φάση, δικέ μου
των Ηρώς Κουνάδη, Γιώργου Κόκουβα, Νικόλα Γεωργιακώδη

Ήταν κάποτε μια εποχή που ο επιμένων ελληνικά πλήρωνε τα ξενόφερτα τσιγάρα του «παφ και τάλιρο», που ο Πίκος Απίκος ερευνούσε το μυστήριο της εξαφάνισης του Μανώλη του Μανάβη από την Φρουτοπία του Ευγένιου Τριβιζά, και που οι νοικοκυρές γυρνούσαν κεφάτες από τον Βερόπουλο.

Ήταν, επίσης, μια εποχή που στη ντισκοτέκ την παλιά δεν τολμούσες να εμφανιστείς χωρίς το σακάκι με τις βάτες σου, που τα μαλλιά χτενίζονταν προς τα έξω και όχι προς τα κάτω, και που οι χωρισμοί ξεπερνιούνταν με το Total Eclipse of the Heart στο repeat.

Ήταν η εποχή που μεγαλώναμε, η εποχή που δεν είχαμε υπολογιστές, ούτε κινητά, ούτε καν videogames. Ήταν, όμως, και η εποχή που αγοράζαμε σοκοφρέτες με αυτοκόλλητα από την ΕΒΓΑ της γειτονιάς, που κοιμόμασταν με τον Φωτεινούλη και που κρεμάγαμε αφίσες με τον Patrick Swayze στα εφηβικά δωμάτια.

Ήταν τα 80s –με τα οποία, όσες αφορμές έχουμε ακόμα για να γελάμε, άλλες τόσες βρίσκουμε για να μας λείπουν. Γι’ αυτό αποφασίσαμε ότι τους αξίζει ένα μεγάλο, χορταστικό αφιέρωμα. Κάντε κλικ στη δεξιά στήλη, Άρθρα Αφιερώματος, και ακολουθήστε μας σε μια βουτιά στο παρελθόν, μέσα από τις μόδες, τις μουσικές, τις διαφημίσεις, τα παιδικά και τις ταινίες που μας μεγάλωσαν.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v