Karma Violens: «Υπάρχει μέλλον για το ελληνικό metal, αρκεί να μην τεμπελιάζουμε»

Karma Violens: «Υπάρχει μέλλον για το ελληνικό metal, αρκεί να μην τεμπελιάζουμε»
Σίγουρα ο παλιός είναι αλλιώς, αλλά και ο νέος είναι ωραίος και ελπιδοφόρος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Karma Violens, από τα ανερχόμενα «αστέρια» στον χώρο της ελληνικής metal, οι οποίοι ιδρύθηκαν το 2002 από τον Νίκο (ντραμς), τον Γιώργο (κιθάρα) και στον Στέφανο (μπάσο). Μετά από αρκετές αλλαγές στο line up στην θέση του τραγουδιστή «εγκαταστάθηκε» ο Μάριος το 2009 και έκτοτε η μπάντα σταθεροποιήθηκε. Το πρώτο τους και μοναδικό μέχρι στιγμής full length άλμπουμ, το Dormancy, κυκλοφόρησε το 2012, ενώ πιο πριν είχαν κυκλοφορήσει ένα EP, με τίτλο Katara.

«Όπως όλοι αποφασίζουν να μοιάσουν στα είδωλά τους, όλοι θέλουν να ζήσουν την εμπειρία και να παίξουν την μουσική που γουστάρουν, έτσι και εμείς ακολουθήσαμε αυτόν τον δρόμο και σχηματίσαμε τους Karma Violens», λέει ο Στέφανος. «Οι επιρροές μας είναι πολλές, από την death metal σκηνή, την black metal, την thrash αλλά και από πιο νέες μπάντες όπως οι Meshuggah, οι Periphery και οι Dillinger Escape plane», προσθέτει.

«Όταν ξεκινήσαμε σίγουρα υπήρχαν πολλές αξιόλογες μπάντες, όμως τα τελευταία χρόνια βλέπω μια αύξηση στον αριθμό τους. Αφ’ ενός γιατί ολοένα και περισσότερα παιδιά το βλέπουν πιο σοβαρά, αφ’ ετέρου έχει βοηθήσει αρκετά και το Internet. Τότε ήμασταν λίγο ‘άμπαλοι’. Τώρα οι νέες μπάντες παίρνουν ερεθίσματα πολύ πιο εύκολα, επικοινωνούν με παραγωγούς για να δουν τι παίζει στο εξωτερικό, δεν είναι τόσο χύμα τα πράγματα», λέει ο Στέφανος, σημειώνοντας ότι οι μπάντες πλέον δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο image τους, στο artwork των δίσκων, αλλά και στην ποιότητα των ηχογραφήσεων.



Για τα πρώτα, ερασιτεχνικά βήματα της μπάντας, ο Στέφανος παραδέχεται πως οι Karma Violens άργησαν να αποκτήσουν ταυτότητα, όμως σήμερα η μπάντα έχει μπει σε μια σειρά. «Αργήσαμε σίγουρα, όμως τώρα αρχίζουμε και ανακαλύπτουμε την ταυτότητά μας. Θέλει πολύ χρόνο για να το καταφέρεις αυτό και δεν γίνεται από την μία στιγμή στην άλλη, όμως το βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι να ακούς ένα συγκρότημα και να λες ‘αυτό είναι το τάδε», αναφέρει σχετικά.

Στις άμεσες προτεραιότητές τους είναι μια περιοδεία στο εξωτερικό. «Δεν έχουμε πάει ακόμα έξω και είναι κάτι που θέλουμε πολύ και είμαστε πλέον έτοιμοι να το κάνουμε πραγματικότητα με τον νέο δίσκο που θα κυκλοφορήσουμε σύντομα. Περιμένουμε να βγει και να ‘χτυπήσουμε’ κάποια tour παίζοντας στην Ευρώπη. Κακά τα ψέματα εκεί είναι το ζουμί, η Ελλάδα είναι περιορισμένη αγορά για το metal», λέει ο ίδιος.

Έχοντας «μπει μέσα» για να κυκλοφορήσουν το πρώτο τους άλμπουμ, το οποίο δεν βγήκε με δισκογραφικη, το συγκρότημα είναι προφανές ότι δεν επιδιώκει να βγάλει τα προς το ζην ούτε από τις πωλήσεις των δίσκων του ούτε από τα live. «Δεν βγάζουμε λεφτά για πάρτη μας. Τόσα χρόνια μπαίνουμε μέσα κανονικά. Ότι έσοδα έχουμε τα βάζουμε για να χρηματοδοτήσουμε το επόμενο μας άλμπουμ, τις πρόβες μας, τα μπλουζάκια μας. Απλά από την στιγμή που δεν βρήκαμε εταιρεία να μας καλύπτει, αποφασίσαμε να το κάνουμε μόνοι μας. Αν αποδείχτηκε σωστό ή λάθος δεν ξέρω, σίγουρα μαθαίνουμε από όλη αυτή την διαδικασία



»Η Ελλάδα δεν είναι αγορά για ξένη μουσική. Είμαστε σε μεγάλο ποσοστό άνθρωποι που ακούμε λαϊκά και την ελληνική φολκλόρ μουσική όποια και αν είναι. Είμαστε μια χώρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης, δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι. Σιγά σιγά βλέπω ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά ασχολούνται με το αντικείμενο και πηγαίνουν σε συναυλίες. Δείχνουν να το αγαπούν αυτό, τους δίνει μια ώθηση να κάνουν πράγματα, γι’ αυτό και πιστεύω ότι υπάρχει μέλλον για το ελληνικό metal. Το θέμα είναι, και δεν βγάζω την μπάντα μου απέξω, να μην είμαστε τεμπέληδες. Να καταφέρουμε κάτι παραπάνω σαν σκηνή, να γίνουμε γνωστοί και να κάνουμε περιοδείες, να γίνουμε σαν τις μπάντες που βλέπουμε και μεγαλουργούν στο εξωτερικό», καταλήγει.

Οι Karma Violens έχουν ήδη ξεκινήσει να γράφουν κομμάτια για το νέο τους άλμπουμ, ενώ μόλις ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους σε πόλεις της Ελλάδας όπως η Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, η Καστοριά και η Κρήτη, η οποία είχε άκρως θετική ανταπόκριση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v