Greece, History and Culture: Χιλιάδες χρόνια ιστορίας στο… smartphone

Τρακόσια πενήντα χιλιάδες χρόνια ελληνικής ιστορίας συμπυκνωμένα σε μια εφαρμογή; Το ήθελαν οι Δημήτρης και Τάσος Βούλγαρης, αρχαιολόγος και προγραμματιστής αντίστοιχα και το έκαναν. Μέσα από τις σελίδες του «Greece: History and Culture» ο χρήστης έχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες έτσι ώστε να αποκτήσει πλήρη εικόνα για κάθε περίοδο του παρελθόντος της Ελλάδας, καθώς και για τα μνημεία της, τα οποία αποτυπώνονται σε χάρτη.

Η εφαρμογή διαθέτει επίσης ένα ολοκληρωμένο timeline της ελληνικής ιστορίας, σύντομες περιγραφές μυθικών και μη προσώπων – συμβόλων της και μια ενότητα στην οποία καταγράφονται ενδιαφέροντα γεγονότα του παρελθόντος.

«Η έμπνευση ήρθε, όταν θελήσαμε οι ίδιοι να κάνουμε χρήση μιας εφαρμογής με αυτά τα χαρακτηριστικά και διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει κάποια διαθέσιμη για την ιστορία της Ελλάδας ή οποιασδήποτε άλλης χώρας», μας λέει ο κ. Τάσος Βούλγαρης και προσθέτει όσον αφορά τις δυσκολίες στην ανάπτυξη της εφαρμογής: «Από την εμπειρία μας αυτή, διαπιστώσαμε πως όταν υπάρχει έμπνευση και σχεδιασμός, η δημιουργία ενός τεχνολογικού προϊόντος δεν είναι ακατόρθωτη, καθώς όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» είναι διαθέσιμα. Μεγαλύτερη πρόκληση, θα λέγαμε, ότι είναι η προβολή και προώθηση μιας εφαρμογής περιεχομένου, καθώς έχει να αντιμετωπίσει πολυεπίπεδο ανταγωνισμό και στερεότυπα».

Η ανταπόκριση των χρηστών ήταν άκρως ικανοποιητική, δεδομένου του ότι η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στα αγγλικά και μετρά χιλιάδες πωλήσεις σε περίπου σαράντα χώρες, όπως μας πληροφορεί ο κ. Βούλγαρης, ενώ μέχρι στιγμής τρεις εκπαιδευτικοί οργανισμοί των ΗΠΑ έχουν προβεί σε μαζικές αγορές της εφαρμογής.

Όσον αφορά την «βιβλιογραφία» που χρησιμοποιήθηκε για τα χιλιάδες δεδομένα ο κ. Βούλγαρης… δείχνει τον αδερφό του, ο οποίος είναι αρχαιολόγος. «Ο ένας εκ των δύο μας είναι αρχαιολόγος, οπότε χρησιμοποιήσαμε τη διεθνή βιβλιογραφία και πηγές, που κατά μεγάλο ποσοστό είναι διαθέσιμες στο Διαδίκτυο. Φροντίσαμε τα κείμενα να είναι πρωτότυπα, ώστε να μη προσβάλουμε τα πνευματικά δικαιώματα άλλων δημιουργών, αλλά και για να τα προσαρμόσουμε στις ανάγκες των χρηστών, που το «Greece: History and Culture» εξυπηρετεί».

«Στους εννέα μήνες που η εφαρμογή μας είναι διαθέσιμη, έχουμε φροντίσει να την εμπλουτίσουμε με νέο περιεχόμενο και λειτουργίες, ενώ σχεδιάζουμε τη μετάφρασή της σε άλλες γλώσσες πέραν της Αγγλικής και τη μεταγραφή της και στις υπόλοιπες, μεγάλες πλατφόρμες λογισμικού. Παράλληλα, αυτόν τον καιρό ετοιμάζουμε μία νέα εφαρμογή, πάλι με ιστορικό και αρχαιολογικό περιεχόμενο», αναφέρει ο ίδιος σχετικά με την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής.

Η εφαρμογή κοστίζει 4,49€ και μπορείτε να την αγοράσετε από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v