Mind the Buzz: Ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι γνώσεων

Mind the Buzz: Ένα άκρως εθιστικό παιχνίδι γνώσεων
Χιλιάδες ερωτήσεις ταξινομημένες ανά κατηγορία – Αθλητικά, Επιστήμη, Κινηματογράφος, Μουσική κ.α. – όμορφο και εύχρηστο interface, πίνακας high score για να ξέρεις που βρίσκεσαι σε σχέση με τον… ανταγωνισμό και δυνατότητα σύνδεσης με το Facebook για «φιλικές» μονομαχίες γνώσης. Βασισμένο σε μια απλή ιδέα, αυτή των trivia games, το Mind The Buzz δεν άργησε να σκαρφαλώσει στην κορυφή του ελληνικού appstore.

«Η Χριστίνα Σιγάλα, ο Ιάσονας Κρητικός και ο Παναγιώτης Μεριτζής είναι η ψυχή πίσω από το Mind the Buzz. Τρεις τριαντάρηδες με διαφορετικό background και full-time απασχόληση σε άλλους τομείς, αλλά με κοινό πάθος τα επιτραπέζια και τα trivia games, αποφάσισαν να δημιουργήσουν την πρώτη τους εφαρμογή, αρχικά για να ψυχαγωγούνται οι ίδιοι», λέει η κ. Χριστίνα Σιγάλα. Το design του παιχνιδιού, όπως μας πληροφορεί, ξεκίνησε αρχές του 2012 μαζί με το development, αλλά και την συγγραφή των 4500 ερωτήσεων της εφαρμογής, αφού πρώτα έγινε μια έρευνα αγοράς για το κατά πόσο υπήρχε κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα, αλλά και στις «ξένες» εφαρμογές.

«Χρειάστηκε περίπου ένας χρόνος για να ολοκληρωθεί η εφαρμογή, γιατί εκτός πολλών άλλων υποχρεώσεων που είχε κάθε ένας από εμάς, αντιμετωπίσαμε δυσκολία στην εύρεση ποιοτικών και στοχευμένων ήχων και sound themes, που να ταιριάζουν με τον χαρακτήρα του παιχνιδιού», λέει η κ. Σιγάλα για τον χρόνο ανάπτυξης της εφαρμογής, αλλά και τις δυσκολίες στην υλοποίησή της. Ο μεγαλύτερος όγκος των ερωτήσεων της εφαρμογής προήλθε από υλικό της Wikipedia, μιας και όπως λέει πρόκειται για μια κοινώς αποδεκτή online εγκυκλοπαίδεια. «Έτσι, με πλοηγό τη Wikipedia, ξεκίνησε η συγγραφή των 4500 ερωτήσεων, ενώ στη συνέχεια, προστέθηκαν άλλα δύο μέλη στην ομάδα της συγγραφής, για να αποκτήσει μεγαλύτερη πολυμορφία το περιεχόμενό μας», λέει σχετικά και προσθέτει: «Για αυτό το λόγο, αποφασίσαμε να δώσουμε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της γνώσης: στο επόμενο update που θα είναι διαθέσιμο σε δύο περίπου μήνες, κάθε ερώτηση θα συνοδεύεται από το Wikipedia link της, δίνοντας τη δυνατότητα στον παίχτη να μάθει περισσότερα για το συγκεκριμένο θέμα, χωρίς φυσικά να "φύγει" από το παιχνίδι».

Μιλώντας για updates, η ομάδα του Mind the Buzz εμφανίζεται αρκετά… ανήσυχη: «Ετοιμάζουμε πολλές ιδέες που θα απογειώσουν το υπάρχον παιχνίδι, τόσο σε επίπεδο περιεχομένου - νέες κατηγορίες γνώσεων, ερωτήσεις, συσκευές - όσο και σε επίπεδο gameplay - διαδραστικότητα παικτών, κίνητρα παικτών, κλπ. Έχουμε ήδη σκεφτεί την επόμενη εφαρμογή που θα σχεδιάσουμε, ενώ παράλληλα η ομάδα μας μεγαλώνει όλο και περισσότερο για να μπορέσει να εξυπηρετήσει και τις ανάγκες νέων πελατών που ζητάνε εφαρμογές για τις επιχειρήσεις τους».

«Στόχος μας είναι να δημιουργούμε εφαρμογές που θα ψυχαγωγούν, θα εκπαιδεύουν αλλά και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα του σύγχρονου ανθρώπου. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε», καταλήγει.

Το Mind the Buzz κοστίζει 1,79 € και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ. Αν θέλετε απλά να δοκιμάσετε το παιχνίδι, μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν τη Lite έκδοση που περιλαμβάνει απλώς περιορισμένες κατηγορίες γνώσεων.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v