Fleksy: «Έξυπνη» πληκτρολόγηση εύκολα και απλά

Fleksy: «Έξυπνη» πληκτρολόγηση εύκολα και απλά
Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα στην χρήση των οθονών αφής, από το να μην μπορείς να πληκτρολογήσεις σαν άνθρωπος και τα μηνύματά σου να θυμίζουν αφηρημένη… ποίηση. Ένα από τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα των smartphones λοιπόν, αποφάσισε να εξαλείψει το team της Syntellia, μιας εταιρείας η οποία ερευνά νέες τεχνολογίες με δυνατότητα για άμεση εφαρμογή σε σύγχρονα προβλήματα.

Ο Κώστας Ελευθερίου και ο Γιάννης Βερδελής, μόνιμοι κάτοικοι της California πλέον, μαζί με τον Βασίλη Ράππο δημιούργησαν το Fleksy, μια άκρως χρηστική εφαρμογή η οποία βρίσκει αμέσως τι πάει να γράψει ο χρήστης του smartphone, ακόμα και αν δεν πληκτρολογήσει ούτε ένα γράμμα σωστά ή ακόμα και αν πατάει έξω από την περιοχή του πληκτρολογίου. Ανοίγετε την εφαρμογή, πληκτρολογείτε την λέξη που θέλετε χωρίς να πατάτε τα γράμματα με απόλυτη ακρίβεια και κάνετε swipe προς τα δεξιά για να δείτε και να επιλέξετε τις προβλέψεις της εφαρμογής. Αν θέλετε να αλλάξετε την πρόβλεψη, κάνετε swipe προς τα κάτω μέχρι να βρείτε την σωστή, αλλιώς με swipe αριστερά διαγράφετε ολόκληρη τη λέξη. Ακούγεται άκρως χρηστικό – και είναι.

«Η ιδέα πίσω από το Fleksy γεννήθηκε από τον ίδιο μας τον εκνευρισμό όταν πληκτρολογούσαμε ένα email με οθόνη αφής. Τα τελευταία χρόνια τα κινητά τηλέφωνα γίνονται όλο και ¨εξυπνότερα" - και δίνουν φανταστικές δυνατότητες για νέες εφαρμογές με την χρήση τεχνολογίας αφής. Η πιο απλή εφαρμογή όμως, το να γράψεις ένα SMS ή ένα email, είναι πλέον πολύ δυσκολότερη από ό,τι ήταν με τα κινητά τηλέφωνα των 90s», λέει ο κ. Γιάννης Βερδελής, Chief Operating Officer και ιδρυτής της Syntellia, για την εφαρμογή η οποία δημιουργήθηκε για ανθρώπους με περιορισμένη όραση, αλλά δεν άργησε να προσελκύσει και τους υπόλοιπους χρήστες.

Πρόσφατα μάλιστα, η Syntellia κατάφερε να συγκεντρώσει πόρους της τάξης των εννιακοσίων χιλιάδων δολαρίων για την περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής, αλλά και την επέκταση του προσωπικού της. Θα μπορούσε άραγε κάτι τέτοιο να γίνει και σε ελληνικό έδαφος; «Γνωρίζω ότι υπάρχουν αρκετές πετυχημένες προσπάθειες για ενίσχυση και χρηματοδότηση του τομέα των startups στην Ελλάδα, όπως το Open Fund στο οποίο είναι σύμβουλος ο cofounder μου. Φυσικά το Silicon Valley έχει Venture Capital Funds πολύ μεγαλύτερου βεληνεκούς - αλλά έχει επίσης και υπερπολλαπλάσιο αριθμό startups που "μοιράζονται" αυτές τις δυνατότητες», αναφέρει σχετικά ο κ. Βερδελής και τονίζει ότι το κόστος λειτουργίας μιας εταιρείας στην Αμερική, εδικά στην τεχνολογία, είναι πολύ πιο μεγάλο.



Για τα μελλοντικά του σχέδια όσον αφορά την εφαρμογή ο κ. Βερδελής λέει: «Αυτή τη στιγμή συνεργαζόμαστε με αρκετούς κατασκευαστές συσκευών smartphone και tablet για να ενσωματωθεί το Fleksy στις συσκευές τους. Για αυτό το λόγο πρόσφατα εκδώσαμε το Fleksy σε Android, όπου δραστηριοποιούνται οι περισσότεροι κατασκευαστές».

Το Fleksy μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v