Τεχνολογία… σε συσκευασία δώρου!

Τεχνολογία… σε συσκευασία δώρου!
του Χρήστου Τζώρτζη

Κρίση… ξε-κρίση, τα Χριστούγεννα ήρθαν και προσφέρουν την ευκαιρία να κάνετε (και να λάβετε) δώρα από τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Η τεχνολογία έχει φυσικά την τιμητική της, με συσκευές και gadgets για όλα τα βαλάντια και όλα τα γούστα.

Η αγορά πάντα τέτοια εποχή κατακλύζεται από προϊόντα τεχνολογίας, καθώς οι εταιρείες παρουσιάζουν νέες συσκευές για την εορταστική περίοδο ή απλά προσφέρουν εκπτώσεις για τα πιο επιτυχημένα τους μοντέλα. Τα κριτήρια επιλογής είναι αναρίθμητα, οπότε εμείς απλά επιχειρήσαμε στα πλαίσια του κειμένου αυτού να συμπεριλάβουμε προϊόντα διαφορετικής φύσης, τιμής και αισθητικής. Επιλέξαμε για εσάς 10 ιδέες για τεχνολογικά δώρα και σας τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα.

TABLET
Kindle Fire HD, 7"
Το όνομα Amazon και μόνο προκαλεί δέος, και στην περίπτωση αυτή δίκαια, καθώς το Kindle Fire HD 7” είναι μια κορυφαία επιλογή σε προσιτή τιμή. Το tablet διαθέτει άψογη οθόνη IPS LED (1280x800, 243ppi), αντιθαμβωτική τεχνολογία, και ζωντανά χρώματα. Ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή 1.2 Ghz, για υψηλές επιδόσεις, καθώς και πυρήνα γραφικών Imagination PowerVR 3D για γραφικά που… βγάζουν μάτι. Η ελαφριά, φορητή και καλαίσθητη αυτή συσκευή, διαθέτει ήχο Dolby και στέρεο ηχεία, διπλή κεραία και dual-band Wi-Fi για ταχύτατα downloads και HD streaming, αλλά και πρόσβαση σε τεράστιο όγκο ταινιών, μουσικής, βιβλίων, εφαρμογών και παιχνιδιών. Στα πλεονεκτήματά της και η HD εμπρόσθια κάμερα, η θύρα HDMI και η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας (11 ώρες). Διατίθεται σε δύο εκδόσεις, 16GB (€199) και 32GB (€249).

LAPTOP/ ULTRABOOK
Apple Macbook Air MD223GR/A
Laptops υπάρχουν άπειρα στην αγορά, το Macbook Air όμως είναι ένα: Τεχνολογία και αισθητική Apple που σίγουρα αξίζει τα παραπάνω χρήματα που θα διαθέσετε γι’ αυτό. Με βάρος λίγα μόνο γραμμάρια επάνω από το 1 κιλό και πάχος 0.68 χιλιοστά, αποτελεί την “κορωνίδα” της φορητότητας και του επαγγελματισμού. Διαθέτει LED οθόνη 11,6” (1366x768), ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή i5 στα 1.7 GHz και 4GB DDR3 μνήμης που θα καλύψουν πλήρως τις απαιτήσεις σας. Την ταχύτητα στην αποθήκευση δεδομένων αλλά και την ασφάλειά τους εγγυάται η 64GB μνήμη flash. Προσθέστε σε αυτά και την τελευταία έκδοση του πανίσχυρου λειτουργικού Lion της Apple και έχετε ένα πλήρες πακέτο. Η τιμή του είναι €1150 (1.7 GHz CPU).

SMARTPHONE
Samsung Galaxy S III 16GB
Αν υπάρχει κάποιο smartphone που “κοντράρει στα ίσα” το iPhone της Apple, αυτό είναι σίγουρα το Galaxy S III. Καταρχάς, η Super AMOLED HD οθόνη διαγωνίου 4,8'', η οποία καλύπτεται από ανθεκτικό γυαλί τύπου Gorilla Glass 2, αποτελεί το πρώτο και σημαντικότερο ατού της συσκευής, προσφέροντας χώρο κίνησης και άψογη απόκριση. Η ποιότητα κατασκευής είναι εξαιρετική, ενώ στο εσωτερικό του S III θα βρείτε την τετραπύρηνη έκδοση των επεξεργαστών Exynos, στα 1,4GHz. Ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής είναι 16GB, υποστηρίζει δίκτυα WiFi 802.11n, Bluetooth 4.0, ενώ διαθέτει κάμερα 8Mpixels. Η συνολική εμπειρία χρήσης, ταχύτητας και απόκρισης είναι από τις καλύτερες που θα συναντήσετε σε Android συσκευή, δικαιολογώντας και τη σχετικά υψηλή τιμή του (€669 χωρίς συμβόλαιο).

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ
Sony PS3 Super Slim 12GB
Για τους φανατικούς gamers, το PS3 της Sony συνεχίζει να είναι η καλύτερη παιχνιδομηχανή στον κόσμο, και η νέα slim έκδοσή της αποδεικνύει το αληθές. Με ποιοτική κατασκευή, 25% μικρότερο όγκο και 20% ελαφρύτερο από την προηγούμενη slim έκδοση, το PS3 Super Slim ενσωματώνει σκληρό δίσκο HDD χωρητικότητας 12GB, για να αποθηκεύσετε παιχνίδια, μουσική και ταινίες. Το ενσωματωμένο blu-ray player σας προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσετε Full HD περιεχόμενο στην τηλεόρασή σας. Παράλληλα, συνδεόμενοι με το PlayStation Network χάρη στο Wi-Fi, μπορείτε να απολαύσετε τεράστια γκάμα διαδικτυακού περιεχομένου. Ο εξαιρετικός ασύρματος χειρισμός με την μεγάλη εμβέλεια θα κάνει το παιχνίδι ακόμα πιο ευέλικτο και απολαυστικό, επιτρέποντάς σας να… εντρυφήσετε στον καταιγισμό γραφικών που ένα PS3 προσφέρει στον κάτοχό του. Η τιμή του είναι €239.

TABLET
Apple iPad mini Wi-Fi 16GB
Καμία λίστα δώρων δεν είναι πλήρης, αν δεν περιέχει μια… γεύση iPad. Το μικρότερο σε μέγεθος μέλος της εξέχουσας οικογένειας tablets δεν υπολείπεται καθόλου σε χαρακτηριστικά και ποιότητα. Η εντυπωσιακή και ποιοτική οθόνη IPS LED 7.9" (1024x768) διαθέτει ζωντανά χρώματα, άψογη απόκριση multitouch και μεγάλη γωνία θέασης. Το tablet διαθέτει κάμερα 5Mpixel iSight, με δυνατότητα αυτόματης εστίασης, αναγνώριση προσώπων και εγγραφή HD 1080p βίντεο. Στο εσωτερικό του iPad mini θα βρείτε το διπύρηνο επεξεργαστή A5 της Apple, ο οποίος σε συνδυασμό με την κάρτα γραφικών προσφέρει την απαιτούμενη επεξεργαστική ισχύ για την απόδοση των γραφικών, το άνοιγμα εφαρμογών και το multitasking που απαιτείται σε ένα tablet. Ο αποθηκευτικός χώρος των 16GB είναι ικανοποιητικός για την αποθήκευση εφαρμογών αλλά και προσωπικών αρχείων. Τέλος, το φρέσκο λειτουργικό IOS6 αναβαθμίζει αισθητά την εμπειρία χρήσης του tablet, καθιστώντας την αγορά του έναντι του ποσού των €359 για την απόκτησή του μια έξυπνη επένδυση.

LAPTOP
LENOVO IdeaPad G585GC
Μια οικονομική λύση laptop, για όσους επιθυμούν ένα φορητό μηχάνημα με αξιοπρεπή χαρακτηριστικά και καλαίσθητη εμφάνιση. Το G585GC διαθέτει οθόνη 15.6" τεχνολογίας LED (1366x768), η οποία αποδίδει ρεαλιστικά ταινίες και περιεχόμενο βίντεο. Στο εσωτερικό του laptop θα βρείτε τον οικονομικό (χαμηλής κατανάλωσης), διπύρηνο επεξεργαστή AMD E300, στα 1.3 GHz, καθώς και 4GB RAM μνήμης, συνδυασμός που επιτρέπει την απρόσκοπτη λειτουργία και την απαιτούμενη ταχύτητα σε εφαρμογές γραφείου και Internet. Τέλος, ο σκληρός δίσκος των 320GB θα σας προσφέρει τον απαραίτητο αποθηκευτικό χώρο. Όλα αυτά, στην τιμή των €429, καθιστούν το G585GC εξαιρετική επιλογή.

ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ
Logitech Wireless Solar Keyboard K760
Λειτουργεί με φως σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Φορτίζεται και παραμένει λειτουργικό για τρεις μήνες. Τι είναι; Μα, φυσικά, ένα πληκτρολόγιο – το solar πληκτρολόγιο της Logitech. Ιδανικό για τις Apple συσκευές σας, για τα Mac, αλλά, το σημαντικότερο ίσως, για iPad ή iPhone. Ειδικά σχεδιασμένο για τα Mac, ξεχωρίζει χάρη στην απαράμιλλη αισθητική και λειτουργικότητά του, με κοίλα πλήκτρα για αθόρυβη και ταχύτατη πληκτρολόγηση, ενώ το μίνιμαλ ύφος του το καθιστά ιδανικό για τα tablets και smartphones της Apple. Χάρη στο χαρακτηριστικό Logitech Easy-Switch, μπορείτε να μεταβείτε στα iPad και iPhone πατώντας ένα μόνο κουμπί. Το πρωτότυπο και φορητό αυτό πληκτρολόγιο στοιχίζει €80.

ΟΘΟΝΗ
LG M2352D-PZ
Εάν θέλετε να συνδυάζετε την ψυχαγωγία που προσφέρει η Full HD (1080p) εικόνα μιας TV με την εργονομία ενός monitor 23”, τότε το M2352D-PZ σας τα προσφέρει σε μία μόνο συσκευή. Χάρη στην τεχνολογία IPS του panel, θα απολαμβάνετε ρεαλιστικά χρώματα δίχως αλλοιώσεις, από οποιαδήποτε γωνία θέασης, ενώ η τεχνολογία LED εγγυάται οικονομία κατανάλωσης και μικρό πάχος. Η οθόνη διαθέτει USB media player για την αναπαραγωγή ψηφιακού περιεχομένου από ένα USB μέσο αποθήκευσης, 2 θύρες HDMI, καθώς και D-Sub για σύνδεση με PC. Χάρη στην τεχνολογία PIP (Picture in Picture), μπορείτε να περιηγείστε στο Internet και παράλληλα να βλέπετε τηλεόραση. Και όλα αυτά, στην τιμή των €189.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ
Canon PowerShot A2300
Εάν η φωτογραφική μηχανή για εσάς είναι ένα κομψό και ελαφρύ αξεσουάρ που θέλετε να έχετε πάντα κοντά σας, τότε η A2300 είναι αυτό που ζητάτε. Με μικρές διαστάσεις, οθόνη 2,7", 16 ολόκληρα Mpixels στη διάθεσή σας, και οπτικό zoom 5x, η compact αυτή μηχανή εγγυάται αξιοπιστία και πεντακάθαρες, υψηλής ποιότητας φωτογραφίες. Ο ευρυγώνιος φακός της (28mm) είναι ιδανικός για φωτογράφιση τοπίων, ενώ το ψηφιακό σύστημα σταθεροποίησης θα προστατεύσει τις λήψεις σας από θολούρα και αστάθεια. Τέλος, να αναφέρουμε πως η A2300 προσφέρει δυνατότητα λήψης HD βίντεο, ενώ η τιμή της είναι €79.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ
Seagate GoFlex Home Network Storage System 1TB
Επειδή ποτέ ο αποθηκευτικός χώρος δεν είναι αρκετός, ένας σκληρός δίσκος μεγάλης χωρητικότητας είναι πάντα χρήσιμος. Ακόμα πιο χρήσιμος είναι ένας δικτυακός σκληρός δίσκος. Ο GoFlex Home συνδέεται στο ασύρματο router σας, ενώ χάρη στο Gigabit Ethernet μπορείτε να έχετε ασύρματη πρόσβαση στο σύνολο των αρχείων σας σε όποια συσκευή και εάν αυτά είναι αποθηκευμένα. Για παράδειγμα, μπορείτε να κάνετε streaming σε παιχνιδομηχανές και media players, αλλά και να συνδέσετε έναν USB εκτυπωτή, μοιράζοντάς τον με όλους τους διαθέσιμους υπολογιστές σας. Επιπλέον, αποτελεί ιδανική επιλογή για backup και διαμοιρασμό αρχείων σε PC ή Mac, ενώ αν το 1TB δεν σας είναι αρκετό, απλά αφαιρέστε το δίσκο από τη βάση και αντικαταστήστε τον με έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας. Ο GoFlex Home κοστίζει €139.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v