We Came From Waters: «Το θετικό είναι ότι υπάρχει κοινό»

We Came From Waters: «Το θετικό είναι ότι υπάρχει κοινό»
συνέντευξη στον Γιώργο Κόκουβα

Από την Φλώρινα με αγάπη (για την post punk μουσική), έρχονται δυναμικά οι We Came from Waters. Αφού τάραξαν τα νερά της τοπικής σκηνής –που δεν είχε και τόσα πολλά ακούσματα του είδους- βάζουν στις βαλίτσες τους το album «Unfamous Quotes» και ξεκινούν το μουσικό τους ταξίδι. Προς το παρόν, κάνουν μια στάση στο in2life για να μας μιλήσουν για την μουσική τους, την μουσική σκηνή στην επαρχία και εν γένει στην Ελλάδα, και για την αισιοδοξία τους ότι, ναι, είναι δυνατόν να ζήσεις από την τέχνη.

*Πώς προέκυψε το όνομά σας και τι σημαίνει για εσάς;
Το όνομα είναι περισσότερο μία δήλωση παρά κάτι συμβολικό και δηλώνει την πραγματική προέλευση του ανθρώπου.

*Η μουσική σας με τρεις λέξεις;
Indie/new wave/post-punk.

*…και με λίγες περισσότερες;
Το αποτέλεσμα της μίξης διαφορετικών μουσικών επιρροών, από άτομα με διαφορετικά μουσικά ακούσματα, με κοινό στόχο το Βρετανικό 80's post-punk.

*Ποια προβλήματα συναντήσατε στα πρώτα σας βήματα;
Παραδόξως δεν είχαμε κανένα πρόβλημα, πλην του οικονομικού. Όλα κύλησαν ομαλά και η afmusic εμφανίστηκε την σωστή στιγμή στο σωστό timing.



*Πώς είναι η μουσική σκηνή στην επαρχία από όπου ξεκινήσατε;
Συγκεκριμένα εδώ στην Φλώρινα δεν υπάρχουν άλλες μπάντες του είδους. Γενικότερα υπάρχει θέληση σε διαφορετικά είδη, όμως η κατάσταση εδώ (έλλειψη studio, έλλειψη μαγαζιών για live) κάνει τις μπάντες να τα παρατάνε νωρίς.

*Μπορεί ένα συγκρότημα, από οικονομικής άποψης, να ζήσει από αυτό που κάνει;
Προς το παρόν αυτό είναι ένα θέμα που δεν μπορούμε να απαντήσουμε. Όμως υπάρχουν τόσα παραδείγματα εκεί έξω που αποδεικνύουν ότι είναι δυνατό.

*Τι σας αρέσει περισσότερο στο ελληνικό μουσικό σκηνικό και τι σας ενοχλεί περισσότερο;
Το θετικό είναι ότι υπάρχει κοινό και μάλιστα με διάθεση να ψαχτεί και να ακούσει διάφορα είδη μουσικής. Το αρνητικό είναι η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των συγκροτημάτων.

*Μελλοντικά σχέδια-lives;
Είμαστε στην δημιουργία του επόμενου άλμπουμ, και σύντομα ξεκινάμε μια σειρά από live σε πρωτεύουσα και επαρχία.


Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v