Εκδόσεις Κέδρος

Εκδόσεις Κέδρος
Το βιβλίο Τίτλοι τέλους, του Τομ Ράχμαν κερδίζουν οι:
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΖΗΣ

Το βιβλίο Πρόσευχε, της Ανθούλας Αθανασιάδου κερδίζουν οι:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

Το βιβλίο Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ, του Βασίλειου Χριστόπουλου κερδίζουν οι:
ΣΟΦΙΑ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΚΕΛΑΙΔΙΤΟΥ

Το βιβλίο Οι περιπέτειες του Έγκμοντ Κλαβιέ: 1. Το πρώτο Χμ που είδα!, της Κατερίνας Κρις, κερδίζουν οι
ΕΛΕΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΣΑΓΑΝΗ

Τίτλοι τέλους, Τομ Ράχμαν
(Έτος έκδοσης: 2012, σελ. 384, τιμή: 17 ευρώ)
Οι Τίτλοι τέλους είναι η ιστορία των ιδιόρρυθμων, αγχωμένων, αξιαγάπητων εργαζομένων μιας αγγλόφωνης εφημερίδας που έχει την έδρα της στη Ρώμη. Είναι η ιστορία των συντακτών, των διεθνών ανταποκριτών και των διορθωτών της. Αλλά είναι και η ιστορία του μυστηριώδους Σάιρους Οτ, ιδρυτή της εφημερίδας στα μέσα του προηγούμενου αιώνα, και των αμφιλεγόμενων διαδόχων του.

Με την κρίση στο χώρο του Τύπου να θεριεύει από μέρα σε μέρα και να βάζει σε δοκιμασία την επιβίωση της εφημερίδας, οι δημοσιογράφοι μετέρχονται κάθε μέσο προκειμένου να γεμίσουν τις σελίδες της με ελκυστικά θέματα. Όμως για τους εργαζόμενους της εφημερίδας το πιο ενδιαφέρον θέμα είναι η προσωπική τους ζωή. Και καθώς το κλίμα τρόμου που γεννά η οικονομική κρίση σκεπάζει κάθε πτυχή της σύγχρονης ζωής, οι ήρωες του βιβλίου αγωνίζονται να διασώσουν ό,τι μπορούν από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους.

Πρόσευχε, Ανθούλα Αθανασιάδου
(Έτος έκδοσης: 2012, σελ. 328, τιμή: 16 ευρώ)
Η Μάχη είναι σχεδόν τριάντα χρονών και έχει μόλις χωρίσει με τον Τάσο.
Η κολλητή της, που είναι δασκάλα της γιόγκα, της προτείνει να προσευχηθεί στο σύμπαν για να της φέρει τον άντρα των ονείρων της.
Πράγματι.
Η Μάχη γνωρίζει τον Ιάσονα, που είναι αυτό ακριβώς. Τέλος καλό, όλα καλά;
Όχι!
Γιατί, πρώτον, η αδελφή της Μάχης, που σπούδαζε στη Γερμανία,
εγκαθίσταται στο σπίτι της.
Γιατί, δεύτερον, η Μάχη αρχίζει να παθαίνει κρίσεις πανικού.
Και γιατί, τρίτον, γνωρίζει έναν δάσκαλο της γιόγκα που τη γοητεύει ενώ ταυτόχρονα την «υποχρεώνει» να ξανασυστηθεί με τον εαυτό της.
Κι έτσι όλα γίνονται ένα κουβάρι, που θα ξετυλιχτεί μόνο αν η Μάχη βρει τον τρόπο που, όπως κάθε άνθρωπος, κρύβει μέσα της...

Έχεις βαρεθεί να περιμένεις μήπως συνωμοτήσει το σύμπαν για να πετύχεις τους στόχους σου;
Όποιο κι αν είναι το δικό σου «σύμπαν», ο τρόπος για να ζήσεις ως ο εαυτός σου, δηλαδή ευτυχισμένος, είναι ένας.
Αυτό το μυθιστόρημα δεν προτείνει «συνταγές για μια καλύτερη ζωή».
Αντίθετα, εμπνέει στον αναγνώστη το θάρρος να ανακαλύψει και να απαιτήσει αυτό που του αξίζει.

Δεν θα ησυχάσουμε ποτέ, Βασίλειος Χριστόπουλος
(Έτος έκδοσης: 2012, σελ. 512, τιμή: 18 ευρώ)
Το 2013, στην πόλη Εσπερία της Δυτικής Ελλάδας το υπερκατάστημα παιχνιδιών Ciaobambini τυλίγεται στις φλόγες. Μια μητέρα με το παιδί της και μια νεαρή υπάλληλος απανθρακώνονται. Οι Αρχές θεωρούν ότι οι εμπρηστές είναι πρόσφυγες του παρακείμενου καταυλισμού.

Ο Λαοκράτης Κούκης, συνταξιούχος τοπογράφος, δημοσιογραφεί στην Ημερησία του παλιού του συντρόφου Στέλιου Χαϊκάλη. Κατά προτροπή του Χαϊκάλη ερευνά το ζήτημα της ελλιπούς πυροπροστασίας του κτιρίου αποκαλύπτοντας τις ευθύνες Πυροσβεστικής και Πολεοδομίας.

Διαφθορά διοίκησης, επιχειρηματικά συμφέροντα, Μαφία του λιμανιού, ρατσιστικές και τρομοκρατικές οργανώσεις, ιδεολογικές αντιπαραθέσεις, και μια πρώτη δολοφονία: του διοικητή της Πυροσβεστικής.

Όταν ο Λαοκράτης ανακαλύπτει ότι ο Χαϊκάλης βρίσκεται σε μυστική συμφωνία με την ασφαλιστική NIS Group, που επιδιώκει να μην καταβάλει ασφάλιστρα, κλονίζεται.
Όταν πηγαίνει στην Αστυνομία να καταθέσει τις υποψίες του όσον αφορά μια δεύτερη δολοφονία, κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας του διοικητή.

Ένα πολιτικό-υπαρξιακό μυθιστόρημα, ένα ελληνικό αντι-ρομάν νουάρ στη σκληρή εποχή της χρεοκοπίας και της προσφυγιάς. Ταυτόχρονα ένα μυθιστόρημα για τη μνήμη και το ασυνείδητο, γι’ αυτά που σφραγίζουν τις επιλογές στη ζωή ενός άντρα· για τα ιδανικά και το νόημα του κάθε αγώνα.

Οι περιπέτειες του Έγκμοντ Κλαβιέ: 1.Το πρώτο Χμ που είδα!, Κατερίνα Κρις
(Έτος έκδοσης: 2012, σελ. 104, τιμή: 9,90 ευρώ – για παιδιά από 6 ετών)
Στο πρώτο βιβλίο της σειράς ο Έγκμοντ Κλαβιέ, ερευνητής του ανήκουστου και ανύπαρκτου, μας αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες της πιο σημαντικής του ανακάλυψης: πώς, όταν ήταν μικρός, γνώρισε για πρώτη φορά στη ζωή του ένα Χμ.

Όλα ξεκίνησαν από ένα μολύβι, που χάρισε στον Έγκμοντ η μαμά του. Ο Έγκμοντ άρχισε να μουτζουρώνει, κι έπειτα, καθώς μεγάλωνε, να γράφει. Και κάποια μέρα... εντελώς ξαφνικά και απρόσμενα... είδε στην άκρη της μύτης του μολυβιού του ένα μικροσκοπικό πλασματάκι που έμοιαζε με την αντανάκλαση της μύτης του μολυβιού του. Η συνέχεια στα βιβλία σας...

Στο τέλος του βιβλίου, υπάρχει ένα τετραδιάκι για να γράψει ο αναγνώστης ένα δικό του... ΧΜκείμενο.

Η παραλαβή των βιβλίων θα γίνεται μετά την λήξη του διαγωνισμού από το κεντρικό βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Κέδρος (Γεωργίου Γενναδίου, Αθήνα).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v