Tsibato: Δεκάδες deals, μία εφαρμογή

Η «έκρηξη» των deal sites (sites με κουπόνια) οδήγησε τον Θέμο Πιπεράκη στο να δημιουργήσει το Tsibato, μια ιστοσελίδα που συγκεντρώνει όλες τις προσφορές, κατηγοριοποιώντας τις ανά περιεχόμενο και περιοχή. Θέμα χρόνου ήταν η δημιουργία και της αντίστοιχης εφαρμογής από τον ίδιο, η οποία έφερε όλα τα deals στο smartphone μας.

* Πώς γεννήθηκε η ιδέα πίσω από το tsibato;(site και app)

Η ιδέα για το tsibato γεννήθηκε από την ξαφνική "έκρηξη" του αριθμού των deal sites στην Ελλάδα, που αυτή την στιγμή είναι πάνω από 150. Αντί λοιπόν ο χρήστης να ψάχνει κάθε μέρα σε όλα αυτά τα sites για να βρει την προσφορά που τον ενδιαφέρει, μπορεί πολύ απλά να μπει στο tsibato.gr ή να κατεβάσει την αντίστοιχη εφαρμογή για το iPhone, και να τις βρει όλες συγκεντρωμένες σε ένα σημείο.

* Ποιό είναι το Business model πίσω από μια ελληνική εφαρμογή; Μπορεί κάποιος να αποκομίσει κέρδος ανάλογο των εξόδων και αν ναι, πώς; Μπορεί να "σηκώσει" η ελληνική αγορά εμπορικά τουλάχιστον το κόστος;

Πιστεύω ότι οι έλληνες χρήστες δύσκολα θα πληρώσουν για να κατεβάσουν μια εφαρμογή. Επομένως το καλύτερο μοντέλο είναι να προσφέρεις δωρεάν την εφαρμογή στους χρήστες και να βρεις κάποιο άλλο έμμεσο τρόπο εσόδων. Το μοντέλο δηλαδή που ακολουθεί επιτυχώς και η Google, όπου το βασικό της προϊόν είναι δωρεάν και έχει έσοδα από άλλες υπηρεσίες.

* Ποιά είναι τα μελλοντικά σας σχέδια για περαιτέρω ανάπτυξη της εφαρμογής;

Θα θέλαμε να δούμε το tsibato να τρέχει και σε άλλες συσκευές (π.χ. Android, Windows Phone), και αυτό είναι στα άμεσα σχέδια μας.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v