Οργανωμένο camping: Οι διευθύνσεις του πιο... low budget ξενοδοχείου

Οργανωμένο camping: Οι διευθύνσεις του πιο... low budget ξενοδοχείου
Οι τιμές είναι (πολύ) χαμηλότερες ακόμα και από ένα low budget ξενοδοχείο, οι παροχές είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητικές (ρεύμα, τουαλέτα, εστιατόριο) και ο χαβαλές με την παρέα στη σκηνή (ή στις σκηνές) δεδομένος – όσο περισσότεροι, τόσο το καλύτερο. Το οργανωμένο camping μπορεί να μην έχει την άγρια ομορφιά και την τόλμη του ελεύθερου, όμως προσφέρει εναλλακτικές και για αυτούς που θέλουν να βουτήξουν σε τιρκουάζ νερά και για αυτούς που θέλουν την ηρεμία τους και για αυτούς που θέλουν «χύμα» ξεφάντωμα μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνοδεία μουσικής και μπόλικου αλκοόλ. Εν ολίγοις, το οργανωμένο camping έχει κάτι για όλους και εμείς ανακαλύπτουμε την ομορφιά του σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σιθωνία, Χαλκιδική - Αρμενιστής

Ο απόλυτος… κατασκηνωτικός προορισμός για κάθε 20άρη (και βάλε) που θέλει να διευρύνει τον κύκλο των γνωριμιών του. Είναι, επίσης, ένα από τα λίγα οργανωμένα κάμπινγκ που τα έχουν όλα: και συγκλονιστική παραλία, και θερινό κινηματογράφο, και φεστιβάλ να τρέχουν όλο το καλοκαίρι, και καλό φαγητό στο εστιατόριο, και γήπεδα, και water sports, και όσα άλλα περιμένετε… και μερικά ακόμη. Οι τιμές ανέρχονται στα 7,20€ το άτομο, συν 7,30€ για τη μικρή θέση της σκηνής. Για παραπάνω από επτά διανυκτερεύσεις, υπάρχει έκπτωση 10%, ενώ για πάνω από 15 διανυκτερεύσεις έκπτωση 15%. Αναλυτικά οι τιμές εδώ.

Σέριφος- Coralli Camping

Έχει κατακτήσει τη φήμη ενός από τα καλύτερα κάμπινγκ των ελληνικών νησιών και αυτό το χρωστά όχι μόνο στο γεγονός ότι είναι πεντακάθαρο και άκρως οργανωμένο, αλλά και στο ότι βρίσκεται πάνω ακριβώς στην πανέμορφη παραλία Λιβαδάκια. Στα δυνατά χαρτιά του περιλαμβάνονται οι πεντακάθαρες, σύγχρονες εγκαταστάσεις, η δωρεάν πρόσβαση στο internet, οι μουσικόφιλες διαθέσεις –upbeat μουσική παίζει σχεδόν όλη μέρα– και το νεανικό vibe που μεταφράζεται σε ολοήμερα parties, αλλά και αρκετή αυγουστιάτικη κοσμοσυρροή. Οι τιμές για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι 6€ το άτομο συν 5€ για τη σκηνή. Για παραμονή ίση η μεγαλύτερη των επτά ημερών, έχετε έκπτωση 10% στο συνολικό κόστος, ενώ για διαμονή ίση η μεγαλύτερη των 14 ημερών, υπάρχει έκπτωση 20%.

Αντίπαρος- Camping Antiparos

Παρεΐστικη ατμόσφαιρα, «χύμα» φιλοσοφία, νεαρόκοσμος. Το camping στην Αντίπαρο πλησιάζει το concept του ελεύθερου χωρίς αυτό, βέβαια, να σημαίνει πως υστερεί σε καθαριότητα –κάθε άλλο– ενώ οι εγκαταστάσεις του είναι επαρκέστατες: περιλαμβάνουν mini market, self service εστιατόριο και άφθονη σκιά από δέντρα. Σε περίπτωση που δεν «ψήνεστε» για τα ολοήμερα και ολονύχτια πάρτι που διοργανώνει, οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι από μπαμπού προσφέρουν περισσότερη απομόνωση. Μια πανέμορφη παραλία συμπληρώνει το σκηνικό, ενώ η μουσικόφιλη διάθεσή του είναι ένα από τα μεγάλα συν. Οι τιμές από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Αύγουστο είναι 8€ ανά ενήλικα, ενώ μπορείτε να νοικιάσετε σκηνή προς 2€ επιπλέον αν βαριέστε να κουβαλήσετε τη δική σας.

Αμοργός- Aegiali Camping 

Φιλικός χώρος, μπόλικο πράσινο και εστιατόριο για τις μεσημεριανές λιγούρες, στο oldschool camping της Αιγιάλης, το οποίο μπορεί εκεί στα τέλη Ιουλίου να σφύζει από κόσμο νεαρής κυρίως ηλικίας που αναζητά (ματαίως) μια θέση στον… ίσκιο, αλλά αποτελεί την ιδανικότερη επιλογή για camping στο πανέμορφο νησί. Αν η κοσμοσυρροή δεν σας πτοεί, οι βραδινές μουσικές βραδιές με την ψημένη ρακή να ρέει άφθονη αποτελούν το δυνατό σημείο αυτού του κάμπινγκ, ενώ η παραλία της Αιγιάλης (μόλις 5’ λεπτά από το camping) μπορεί να μην είναι από τις ομορφότερες του νησιού, αλλά ενδείκνυται για άραγμα, ρακέτα και φραπεδιά στο γειτονικό Q Club. Οι τιμές είναι ιδιαίτερα low budget, στα 6,30€ η διανυκτέρευση ανά ενήλικα, συν 3,50€ για τη μικρή σκηνή.

Ελαφόνησος- Simos Camping

Οι συστάσεις είναι περιττές, αλλά για όσους ανακαλύπτουν τώρα το εν λόγω camping έχουμε και λέμε: απέραντη αμμουδιά σε τόνους τόσο ανοιχτόχρωμους που αγγίζουν το λευκό, χωρισμένη στα δύο από μια στενή λωρίδα γης η οποία καταλήγει σε ένα λιλιπούτειο νησάκι, νερά στην απόχρωση του τιρκουάζ όπου το Ιόνιο συναντά τον Ινδικό Ωκεανό, κι αμμόλοφοι στο πίσω μέρος για να τραγουδάτε «σε μαγικά νησιά θέλω να βρεθούμε». Πάνω σε αυτήν την παραλία, βρίσκεται ένα από τα δημοφιλέστερα, καθαρότερα και πιο άρτια οργανωμένα κάμπινγκ της Ελλάδας. Οι τιμές σε εστιατόριο και μπαρ είναι τσιμπημένες, τον Αύγουστο γίνεται το αδιαχώρητο, αλλά με τέτοια παραλία χαλάλι. Οι τιμές για τον Αύγουστο είναι 8€ το άτομο κι άλλα 8€ για τη μικρή σκηνή. Αναλυτικός τιμοκατάλογος εδώ.

Αγία Άννα, Βόρεια Εύβοια – Club Αγία Άννα

Ιδανικό για οικογένειες, καθώς παρέχει αμέτρητες δημιουργικές -καλλιτεχνικές και αθλητικές- δραστηριότητες και εξαιρετικές εγκαταστάσεις και παιδότοπους, στις οποίες τα παιδιά μπορούν να παίξουν και να διασκεδάσουν. Πέρα από θέσεις για σκηνή, τροχόσπιτο ή αυτοκινούμενο στο κάμπινγκ ενοικιάζονται επίσης έτοιμες, στημένες σκηνές, καθώς και ξενώνες, studios και cabanas. Επιπλέον, στις παροχές του κάμπινγκ, το οποίο εκτείνεται σε 70 στρέμματα, περιλαμβάνονται γήπεδα, δύο πισίνες, τέσσερα εστιατόρια, τέσσερα μπαρ, ιατρείο, φούρνος, mini market και κατάστημα με είδη δώρων και αξεσουάρ και, φυσικά, ζεστό νερό, ρεύμα, ψυγειοκαταψήκτες και πλυντήρια. Μεγάλο συν η τεράστια παραλία, οργανωμένη σε σημεία της, στην οποία δεν θα νιώσετε στιγμή να στριμώχνεστε. Οι τιμές ξεκινούν από 9,5€ ανά άτομο για μεγάλη σκηνή με δωρεάν πρωινό. Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος εδώ.

Σύβοτα - Ναυτίλος Κάμπινγκ

Θυμάστε εκείνες τις αφίσες του Υπουργείου Τουρισμού που, πριν από τρία χρόνια, έκαναν λόγο για τις «παραλίες της Καραϊβικής στα Σύβοτα»; Σε μία από αυτές βρίσκεται ο καταπράσινος Ναυτίλος, κτισμένος αμφιθεατρικά σε επίπεδα, το χαμηλότερο εκ των οποίων καταλήγει σε λευκά βότσαλα και γαλαζοπράσινα νερά. Πισίνα, παιδική χαρά, γήπεδο beach volley, δωρεάν Wi-Fi και beach bar είναι μερικές από τις παροχές του. Ικανοποιητικό και από άποψη καθαριότητας, με μοναδικό μείον το μενού του εστιατορίου, που δε μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Οι τιμές για τον Αύγουστο είναι 8€ το άτομο συν 4,5€ για τη σκηνή. Αναλυτικά ο τιμοκατάλογος εδώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v