Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, Χρυσή Αυγή

Ο Αλέξανδρος Πλωμαρίτης, 43 ετών, Υποψήφιος Βουλευτής της Χρυσής Αυγής στην Α’ Αθηνών, απαντά σε ερωτήσεις για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, τους λόγους που τον οδήγησαν να εμπλακεί με την πολιτική και το ενδεχόμενο συνεργασίας του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος με τα υπόλοιπα κόμματα στην Βουλή.

- Για ποιους λόγους αποφασίσατε να εμπλακείτε με την πολιτική, σε μια τέτοια κρίσιμη όσο και ασταθή πολιτικά περίοδο;

Για να βοηθήσω την πατρίδα μου ενάντια σε αυτούς τους απατεώνες που κυβερνούν εδώ και 38 χρόνια και έχουν διαλύσει την οικονομία. Κόβουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα από άνεργους, φτωχούς, μικροσυνταξιούχους και νοικοκύρηδες και πληρώνουν δυόμισι εκατομμύρια σε λαθρομετανάστες που λυμαίνονται την χώρα. Αυτό δεν είναι λαθρομετανάστευση, είναι εποικισμός. Ήμουν οργανωμένος με την Χρυσή Αυγή, αλλά δεν είχα ασχοληθεί με την πολιτική. Με τα τωρινά δεδομένα όμως, μπήκα στον αγώνα για να βοηθήσω την πατρίδα.

- Θεωρείτε ότι σε αυτές τις εκλογές τα μικρά κόμματα πρέπει, εκτός του να αποτελούν «ψήφο διαμαρτυρίας», να έχουν και πρόταση εξουσίας;

Νομίζω ότι όλα τα κόμματα πλέον είναι μικρά. Δεν υπάρχει μεγάλο κόμμα. Πιστεύω πως η Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές θα πάρει διψήφια νούμερα, γιατί ο κόσμος έχει καταλάβει την συνομωσία που γίνεται μεταξύ δημοσιογράφων, καναλιών, μεγαλοεργολάβων και πολιτικού συστήματος και θα μας υποστηρίξει. Ο,τι και να λένε τα ΜΜΕ δεν τους πιστεύει πλέον κανένας.

- Έχετε κάποιο πολιτικό πρότυπο που ενδεχομένως σας ώθησε να ασχοληθείτε με την πολιτική; Μπορούν οι πολιτικοί να γίνουν πρότυπα;

Τον αρχηγό μας Νίκο Μιχαλολιάκο. Πιστεύω σε αυτόν γιατί είναι τίμιος και αγαπάει την πατρίδα και το λαό του. Φυσικά και μπορούν οι πολιτικοί να γίνουν πρότυπα. Όταν κυβερνήσει η Χρυσή Αυγή θα δείτε τέτοια πρότυπα πολιτικών.

- Γιατί να ψηφίσουν εσάς;

Πρώτον, για να υπάρξει κάποιος που θα υποστηρίξει επιτέλους τους Έλληνες. Δεύτερον, για το μεγάλο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Πλέον, όλα τα κόμματα ακολουθούν την δική μας πολιτική έχοντας ως πρώτο θέμα στην ατζέντα τους τη λαθρομετανάστευση. Και το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. Όσα λέγαμε εμείς πριν χρόνια, τα εφαρμόζουν αυτοί γιατί βλέπουν ότι ο κόσμος μας ακολουθεί γιατί είμαστε αληθινοί και υπήρξαμε πάντα στο πλευρό του. Δεν τους προδώσαμε ποτέ.

-Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με το θέμα των μεταναστών;

Όπως ήρθαν από βουνά και θάλασσες, έτσι να φύγουν. Όχι να κόβουμε συντάξεις και επιδόματα, να μειώνουμε μισθούς, να έχουμε βγάλει όλες τις οικογένειες από τον προϋπολογισμό τους, να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και να πληρώνουμε τους λαθρομετανάστες για να γυρίσουν εθελοντικά στη πατρίδα τους. Αυτό είναι απαράδεκτο.

- Πιστεύετε ότι οι μετανάστες συνέβαλαν στην οικονομική κατάσταση της χώρας;

Βεβαίως συνέβαλαν. Παίρνουν θέσεις εργασίας από τους Έλληνες, συμβάλουν στην άσχημη κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων δουλεύοντας ανασφάλιστοι χωρίς να συμβάλουν στην οικονομία της χώρας και βγάζουν πολλά χρήματα στο εξωτερικό κάθε μήνα χωρίς κανέναν έλεγχο. Ο Έλληνας έχει μόνο υποχρεώσεις. Οι λαθρομετανάστες μόνο δικαιώματα. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη από τότε που έφεραν τους Ρουμανογύφτους και τους Βουλγαρογύφτους. Έχει ανέβει κατά 60%. Είναι όλοι κλέφτες, δεν δουλεύει κανένας από αυτούς. Όλοι τους γυρνάνε στα καφενεία και το βράδυ κλέβουν. Επίσης, δεν αποδίδουν φόρο στην Ελλάδα.

- Τι νομίζετε ότι πρέπει να γίνει για να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα κεφάλαια που βγήκαν έξω;

Πρέπει να γίνουν έλεγχοι για το κατά πόσο αυτά τα χρήματα είναι καθαρά. Το 90% αυτών τον κεφαλαίων είναι μαύρο χρήμα. Παράνομα. Πρέπει να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να επιτρέψουν τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα πίσω στη πατρίδα.

- Θεωρείτε ότι έχει λήξει το θέμα των αποζημιώσεων της Γερμανίας στην Ελλάδα; Ή ότι πρέπει να διεκδικήσουμε τα δάνεια;

Όχι βέβαια. Πρέπει να διεκδικήσουμε τις αποζημιώσεις μέχρι και τη τελευταία δραχμή.

- Υπάρχουν βίαιες αντιδράσεις από μέλη σας, όπως τα επεισόδια με τον κ. Ευθυμίου. Τις υποστηρίζετε;

Κοιτάξτε να δείτε, δεν έγιναν τα πράγματα έτσι όπως τα είπαν στα κανάλια. Εμείς κάναμε μια δράση στο Μαρούσι για να δώσουμε φυλλάδια. Μια κοπέλα που μοίραζε εφημερίδες στο καφέ που ήταν ο κ. Ευθυμίου προπηλακίστηκε από τους παρατρεχάμενούς του. Έγινε αυτή η παρεξήγηση την οποία προκάλεσε ο ίδιος ο κ. Ευθυμίου και η παρέα του. Δεν έκαναν κάτι κακό. Είχε ζέστη και του έριξαν λίγο νερό να τον δροσίσουν. Κανονικά βέβαια, θέλουν κρεμάλα οι απατεώνες και οι κλέφτες που διέλυσαν την πατρίδα μας και τώρα έχουν το θράσος να μιλούν και στις τηλεοράσεις, αντί να εξαφανιστούν οι Εφιάλτες του ελληνικού λαού. Κατηγορούν εμάς πως μας αρέσουν οι Γερμανοί, αλλά δεν συνεργαζόμαστε εμείς με τους Γερμανούς. Εκείνοι συνεργάζονται και υπογράφουν τις συμφωνίες για την καταδίκη του λαού μας.

- Ευρώ ή δραχμή;

Ό,τι είναι καλό για τον τόπο. Να μπορέσει να ζήσει ο Έλληνας αξιοπρεπώς. Τι να το κάνουμε το ευρώ αν δεν έχουμε να φάμε; Προτιμώ τη δραχμή και να περνάμε όλοι καλά.

- Με ποιους θα μπορούσατε να συνεργαστείτε μετά τις εκλογές, εφόσον χρειαστεί, και πάνω σε πια βάση; Πάνω σε ποιες αρχές;

Δεν μπορούμε να συνεργαστούμε με κανένα από τα υπάρχοντα κόμματα γιατί όλοι τους έχουν μερίδιο ευθύνης για αυτή τη κατάσταση. Άλλος μεγαλύτερο, άλλος μικρότερο. Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί τους.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v