SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Μάνατζερ Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Αφγανιστάν

Μάνατζερ Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Αφγανιστάν

Ο Σπύρος Κωνσταντάκος, 31 ετών, είναι Humanitarian NGO manager στο Αφγανιστάν. «Εργάζομαι για ισπανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με σύμβαση εργασίας καθορισμένου χρόνου. Έμενα στην Ολλανδία όταν βρήκα και ξεκίνησα την συγκεκριμένη δουλειά» λέει.

«Η αγορά εργασίας στο εξωτερικό βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αγορά ψάχνει άτομα με εξειδίκευση στον τομέα τους, υπάρχουν ακόμα αρκετές ευκαιρίες για ανειδίκευτους νέους, με επίπεδο πανεπιστημιακού πτυχίου, σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, της ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης».

Φόροι vs. κοινωνικές παροχές

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της δουλειάς του, ο Σπύρος μας μιλά για τους νόμους που διέπουν την ισπανική αγορά εργασίας. «Η σύμβασή μου εμπίπτει στο ισπανικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο πληρώνω φόρο 15% επί του μεικτού εισοδήματος συν τις εισφορές για το ταμείο ανεργίας και το ασφαλιστικό. Η διαμονή μου στο Αφγανιστάν και όλο το κόστος ζωής καλύπτεται από την εταιρεία.

«Οι κοινωνικές παροχές στην Ισπανία είναι παρόμοιες με μια σύμβαση ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Η περίθαλψή μου, της οδοντιατρικής περιλαμβανομένης, είναι δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια άδεια είναι 25 εργάσιμες ημέρες. Παρέχονται επιδόματα για κάθε παιδί και κάλυψη του κόστος ζωής για τον/ την σύζυγο εφόσον σε ακολουθήσει σε κάποια αποστολή. Αν η σύμβασή μου διακοπεί δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, το οποίο αντιστοιχεί στο 70% του βασικού μισθού για περίπου δύο χρόνια, καθότι είμαι τέσσερα χρόνια ασφαλισμένος»
καταλήγει.

Όσα φέρνει η παγκόσμια οικονομική ύφεση…

«Η κρίση στην παγκόσμια αγορά τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανεβάσει σημαντικά το κόστος ζωής κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στις χώρες στις οποίες εργάζομαι, των οποίων οι οικονομίες είναι αναπτυσσόμενες, το αντίκτυπο της κρίσης είναι αισθητά μικρότερο» λέει ο Σπύρος.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Ζει κανείς μονάχα μια φορά και, για τον τρόπο που ζω εγώ, μια φορά είναι αρκετή."

Frank Sinatra

 • 610 - Ο Ηράκλειος φτάνει με πλοίο από την Αφρική στην Κωνσταντινούπολη και ανατρέπει τον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Φωκά.
  1883 - Ξεκινά για το παρθενικό του ταξίδι το θρυλικό τρένο Οριάν Εξπρές.
  1908 - Φονεύεται στο χωριό Ράκοβο Φλώρινας ο οπλαρχηγός του Μακεδονικού αγώνα Παύλος Ρακοβίτης.
  1916 -Ολοκληρώνεται η Ιταλική κατοχή στη Βόρειο Ήπειρο.
  1919 - Απελευθέρωση της Ξάνθης από τον Ελληνικό Στρατό (ΙΧ Μεραρχία).
  1943 - Σε τρίωρη ομιλία του μπροστά σε συγκέντρωση των Γερμανών τοποτηρητών στο κατεχόμενο Πόζναν, ο Χάινριχ Χίμλερ περιγράφει την εξολόθρευση των Εβραίων με λεπτομέρεια. Η ομιλία αυτή μαγνητοσκοπήθηκε και σώζεται μέχρι σήμερα. Στη δίκη της Νυρεμβέργης αποτέλεσε σημαντικότατο αποδεικτικό στοιχείο για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών.
  1944 - Η Ιταλική Φρουρά της Σάμου παραδίδεται στο διοικητή του Ιερού Λόχου, συνταγματάρχη Χριστόδουλο Τσιγάντε.
  1957 - Οι Σοβιετικοί εκτοξεύουν τον πρώτο τεχνητό δορυφόρο, τον Σπούτνικ 1.
  2005 - Επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
  2009 - Νίκη του ΠΑΣΟΚ με 10,5 μονάδες διαφορά και 160 έδρες «έβγαλε» η κάλπη. Πεντακομματική Βουλή με ΠΑΣΟΚ 43,92%, Νέα Δημοκρατία 33,48% 91, Κ.Κ.Ε. 7,54% 21, ΛΑ.Ο.Σ 5,63% 15 και ΣΥ.ΡΙΖ.Α. 4,60% 13 να την αποτελούν. Την επόμενη μέρα ο Γιώργος Παπανδρέου ορκίστηκε πρωθυπουργός.

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2