Μάνατζερ Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Αφγανιστάν

Μάνατζερ Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο Αφγανιστάν
Ο Σπύρος Κωνσταντάκος, 31 ετών, είναι Humanitarian NGO manager στο Αφγανιστάν. «Εργάζομαι για ισπανική Μη Κυβερνητική Οργάνωση, με σύμβαση εργασίας καθορισμένου χρόνου. Έμενα στην Ολλανδία όταν βρήκα και ξεκίνησα την συγκεκριμένη δουλειά» λέει.

«Η αγορά εργασίας στο εξωτερικό βρίσκεται σε καλύτερα επίπεδα απ’ ό,τι στην Ελλάδα. Αν και στην πλειοψηφία των περιπτώσεων η αγορά ψάχνει άτομα με εξειδίκευση στον τομέα τους, υπάρχουν ακόμα αρκετές ευκαιρίες για ανειδίκευτους νέους, με επίπεδο πανεπιστημιακού πτυχίου, σε πολλούς τομείς συμπεριλαμβανομένου και του δικού μου, της ανθρωπιστικής βοήθειας και ανάπτυξης».

Φόροι vs. κοινωνικές παροχές

Λόγω της ιδιαίτερης φύσης της δουλειάς του, ο Σπύρος μας μιλά για τους νόμους που διέπουν την ισπανική αγορά εργασίας. «Η σύμβασή μου εμπίπτει στο ισπανικό φορολογικό σύστημα, σύμφωνα με το οποίο πληρώνω φόρο 15% επί του μεικτού εισοδήματος συν τις εισφορές για το ταμείο ανεργίας και το ασφαλιστικό. Η διαμονή μου στο Αφγανιστάν και όλο το κόστος ζωής καλύπτεται από την εταιρεία.

«Οι κοινωνικές παροχές στην Ισπανία είναι παρόμοιες με μια σύμβαση ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα. Η περίθαλψή μου, της οδοντιατρικής περιλαμβανομένης, είναι δωρεάν σε όλο τον κόσμο. Η ετήσια άδεια είναι 25 εργάσιμες ημέρες. Παρέχονται επιδόματα για κάθε παιδί και κάλυψη του κόστος ζωής για τον/ την σύζυγο εφόσον σε ακολουθήσει σε κάποια αποστολή. Αν η σύμβασή μου διακοπεί δικαιούμαι επίδομα ανεργίας, το οποίο αντιστοιχεί στο 70% του βασικού μισθού για περίπου δύο χρόνια, καθότι είμαι τέσσερα χρόνια ασφαλισμένος»
καταλήγει.

Όσα φέρνει η παγκόσμια οικονομική ύφεση…

«Η κρίση στην παγκόσμια αγορά τα τελευταία δύο χρόνια έχει ανεβάσει σημαντικά το κόστος ζωής κυρίως στις ανεπτυγμένες οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής. Στις χώρες στις οποίες εργάζομαι, των οποίων οι οικονομίες είναι αναπτυσσόμενες, το αντίκτυπο της κρίσης είναι αισθητά μικρότερο» λέει ο Σπύρος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v