Δείπνο για δύο

Δείπνο για δύο
Η πρώτη στάση του έρωτα, ως γνωστόν, είναι το στομάχι. Δεν είναι μόνο η ρομαντική ατμόσφαιρα, τα κεριά και η απαλή μουσική που κάνει μοναδική την εμπειρία του «βαλεντίνειου» γεύματος, αλλά κυρίως τα αφροδισιακότατα menu που ετοιμάζονται στα καλύτερα εστιατόρια για την 14η Φεβρουαρίου, που προμηνύουν μία ακόμη πιο ρομαντική συνέχεια. Πέντε από αυτά τιμούν τους ερωτευμένους με ειδικές τιμές και γευστικές προτάσεις:

Cibus
Με δημιουργική διάθεση ελληνικού αρώματος υποδέχεται την γιορτή των ερωτευμένων το εστιατόριο της Αίγλης, και ο chef Δημήτρης Δημητριάδης επιλέγει να αναδείξει τον πλούτο των ελληνικών υλικών. Η σούπα βελουτέ με αγκινάρα και τρούφα θα δώσει το έναυσμα του μενού για να ακολουθήσει σαλάτα mesclun, με φασολάκια, ψίχα από καβούρι και βινεγκρέτ εσπεριδοειδών. Για κυρίως πιάτο θα γευθείτε Rib Eye σχάρας με μαλακή πολέντα, μασκαρπόνε και μαρμελάδα τομάτας και ένα δροσερό Ζελέ από passion fruits, γκανάζ σοκολάτας givara και σορμπέ εξωτικών φρούτων με αυθεντικά Mignardises θα ολοκληρώσουν την γευστική εμπειρία. Το γεύμα περιλαμβάνει κρασί επιλεγμένο από τον sommelier του εστιατορίου.
Τιμή: 55 ευρώ κατ’ άτομο με κρασί.
Cibus, Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300

Sale & Pepe
Στους… gourmet ερωτευμένους απευθύνεται το βορειο-ιταλικό εστιατόριο Sale&Pepe, που αποφάσισε ότι ο έρωτας έχει γεύση, την οποία και ενσωμάτωσε στα παρακάτω πιάτα: Velouté κολοκύθα με βασιλικό κάβουρα και κακάο, και Ravioli από pasta βασιλικού με γέμιση λαβράκι και σάλτσα γαρίδας είναι τα ορεκτικά του έρωτα, ενώ για κυρίως, οι προτάσεις περιλαμβάνουν Scortichino alla Toscana, από μοσχαρίσιο φιλέτο, carpaccio από μανιτάρια πλευρώτους, σέλερι, ρόκα και Parmigiano ή σκαλοπίνια από λαβράκι Ερμιόνης με πουρέ από αρακά και ραγού μανιταριών.

Ολοκληρώστε γλυκά το γεύμα σας με Sacher tarte, τάρτα σοκολάτας με γέμιση βερίκοκο και φρούτα του δάσους. Το ρομαντικό σας δείπνο συνοδεύεται ιδανικά από ένα μπουκάλι Sangiovese Tenuta Zerbina Il Cinquecento 2009, από την πολυβραβευμένη κάβα του εστιατορίου.
Τιμή: € 64 / άτομο με το αναφερόμενο μπουκάλι κρασί.
Sale & Pepe, Αριστίππου 34 Κολωνάκι, τηλέφωνο: 210 7234102

Baraonda

Συνδυάζοντας το exclusive clubbing με τον χώρο ενός gourmet εστιατορίου, το Baraonda σχεδίασε μία βραδιά ειδικά για ζευγάρια, κατά την διάρκεια της οποίας το fine clubbing «παντρεύεται» με το fine dining και ο βραβευμένος chef Μιχάλης Ντουνέτας ετοιμάζει: πλούσια ορεκτικά όπως σούπα τοπιναμπούρ, αρωματισμένη με λάδι τρούφας, σαλάτα σπιτικά καπνισμένου σολομού με τραγανά σαλατικά σε βινεγκρέτ φρούτων του πάθους και ριζότο με φρέσκες φράουλες και σαμπάνια. Για κυρίως πιάτο θα απολαύσετε μενταγιόν από χοιρινό φιλέτο και πουρέ γλυκοπατάτας με γεμιστό μανιτάρι με chorizo, παρμεζάνα και αρωματικά. Το απολαυστικό δείπνο κλείνει με επιδόρπιο-έκπληξη.
Τιμή: 48 € κατ’ άτομο (χωρίς κρασί).
Baraonda, Τσόχα 43, Ώρες λειτουργίας: καθημερινά από τις 21.00, τηλ. Κρατήσεων: 210 6444308 / 210 6441778

Dionysos

Κάτω από την Ακρόπολη, με υπέροχη θέα προς τον Ιερό Βράχο, την ιδανική παρέα του συντρόφου σας και τις γευστικές προτάσεις του chef Αχιλλέα Παπαχρήστου, το γεύμα της 14ης Φεβρουαρίου παίρνει κλασικό άρωμα στο Dionysos. Η ρομαντική εμπειρία ξεκινάει με ένα ποτήρι σαμπάνιας και στη συνέχεια με μίνι σαλάτα με εξωτικά φρούτα, καπνιστό σολομό και κρέμα από χαβιάρι, καραβιδοουρές σε ριζότο με ανθούς λεβάντας και φύλλο χρυσού και τέλος γρανίτα ροδιού. Για κυρίως πιάτο ο chef προτείνει φιλέτο γάλακτος με πουρέ παρμεζάνας, κόκκινα φρούτα, σπαράγγια και σάλτσα μανιτάρια του δάσους. Η απόλαυση κλείνει με μια γλυκιά «τέλεια αγάπη» γεμάτη σοκολάτα και παγωτό τριάνταφυλλο.
Τιμή: 65€ κατ’ άτομο (χωρίς κρασί).
Dionysos, Ροβέρτου Γκάλλι 43, τηλ. κρατήσεων: 210 9233182/210 9231936

St’ Astra
Το βραβευμένο με χρυσό σκούφο εστιατόριο του Park Hotel άνοιξε ξανά τις πόρτες του και περιμένει ανακαινισμένο να υποδεχτεί τους ερωτευμένους για μια ιδιαίτερη βραδιά. Ως St’ Astra East πλέον, το εστιατόριο του 8ου ορόφου του Park Hotel σας φέρνει –εκτός από την Αθήνα στο πιάτο- πολλά ακόμη εδέσματα με γεύση από Ανατολή από τον chef Christian Robert.
Τιμή: 110 ευρώ ανά ζευγάρι, για αγορά από το Days4u.gr 
St’ Astra East, Park Hotel, Λ. Αλεξάνδρας 10, Πεδίον Άρεως. Τηλ.: 2108894500
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v