SPECIALSΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

8 best-sellers που αξίζει να διαβάσετε

Αυτά τα βιβλία αποδεικνύουν ότι τα καλύτερα αναγνώσματα δεν βρίσκονται (υποχρεωτικά) στα πιο σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων.

8 best-sellers που αξίζει να διαβάσετε

του Νίκου Δανιήλ

Λογοτεχνία ή δοκίμιο; Κλασικό ή σύγχρονο; Έλληνας ή ξένος συγγραφέας; Υπάρχουν βιβλία που κατορθώνουν να υπερβούν τα συνήθη όρια που θέτει η ίδια η κατηγοριοποίησή τους και να κερδίσουν το ευρύτερο κοινό. Το in2life ξεπερνά το ταμπού που θέλει τα καλύτερα αναγνώσματα να βρίσκονται στα πιο σκονισμένα ράφια των βιβλιοπωλείων και ξεφυλλίζει τα βιβλία που έγιναν best-sellers με την αξία τους. Με κοινή συνισταμένη τη συγγραφική μαστοριά, 8 διαφορετικά μεταξύ τους βιβλία βυθίζουν τον αναγνώστη στους τυπογραφικούς κόσμους τους.

Τα βιβλία με μια ματιά...
Το λαϊκό κράτος του Χίτλερ (Götz Aly):
Ανάλυση της κοινωνικής πολιτικής του ναζιστικού καθεστώτος έναντι των πολιτών του των ληστρικών μεθόδων που εφάρμοσε για να την υλοποιήσει.

Η χρονιά της ερήμου (Pentro Mairal): Μία γυναίκα προσπαθεί να επιβιώσει στη διαλυμένη από την οικονομική κρίση Αργεντινή.

Ένα πεινασμένο στόμα (Λένα Διβάνη): Η αδηφάγος ανθρώπινη φύση όπως αναδεικνύεται μέσα από τη σχέση που αναπτύσσει ένα μεγαλοαστικό ζευγάρι με ένα φιλόδοξο φοιτητή.
 
Ο Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας 1946-1949 (Νίκος Μαραντζίδης): Τα χαρακτηριστικά και η δράση του αντάρτικου στρατού κατά τον εμφύλιο πόλεμο, μέσα από καταγεγραμμένες μαρτυρίες και περιστατικά.

Τα εύρετρα (Κική Δημουλά): Η τελευταία ποιητική συλλογή της Κικής Δημουλά στο μικροσκόπιο.

Εξομολογήσεις ενός διεφθαρμένου τραπεζίτη (Κροίσος): Ματιά εκ τω έσω στα κερδοσκοπικά κόλπα των ανώτατων τραπεζικών στελεχών που οδήγησαν στη διεθνή οικονομική κρίση κρίση.

Νύχτες με ουρά (Αντώνης Σουρούνης): Διεισδυτική ματιά στη νεοελληνική πραγματικότητα μέσα από 72 διηγήματα.

Η ταπείνωση (Philip Roth): Ένα ηθοποιός στη δύση της καριέρας του έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του.

άρθρα αφιερώματος

SPONSORED LINKS

"Η λογική στους ερωτευμένους είναι σαν τον δαυλό μέσα στην ομίχλη. Φωτίζει, αλλά δεν διαλύει."

Φραγκίσκος Βάκων, Άγγλος φιλόσοφος

 • 1095 - Την τελευταία ημέρα του Συμβουλίου του Κλερμόν, ο Πάπας Ουρβανός Β΄ ορίζει τον επίσκοπο Αντεμάρ του Πουί και τον κόμη Ραϊμόνδο Δ' της Τουλούζης ως επικεφαλής της Α' Σταυροφορίας στους Αγίους Τόπους.
  1520 - Ο Φερδινάνδος Μαγγελάνος, περνώντας από τον πορθμό που σήμερα φέρει το όνομά του, γίνεται ο πρώτος Ευρωπαίος εξερευνητής που φτάνει στον Ειρηνικό Ωκεανό μέσω του Ατλαντικού Ωκεανού.
  1582 - Ο 18χρονος Ουίλλιαμ Σαίξπηρ και η 26χρονη Ανν Χάθαγουεϊ πληρώνουν 40 αγγλικές λίρες για να βγάλουν άδεια γάμου.
  1814 - Οι «Τάιμς του Λονδίνου» είναι η πρώτη εφημερίδα που κάνει χρήση ατμοκίνητου πιεστηρίου για την εκτύπωσή της.
  1821 - Ο Παναμάς κηρύσσει την ανεξαρτησία του από την Ισπανία.
  1895 - Διεξάγεται ο πρώτος αγώνας αυτοκινήτων στην Αμερική. Συμμετέχουν 6 αυτοκίνητα, τρέχουν για 55 μίλια, και ο νικητής αναπτύσσει μέση ταχύτητα 7 μιλίων την ώρα.
  1910 - Ο Ελευθέριος Βενιζέλος κερδίζει τις εκλογές, με 307 από τις 362 έδρες της Βουλής.
  1964 - Εκτόξευση του αμερικανικού διαστημοπλοίου Mariner 4, του πρώτου που μετέδωσε κοντινές εικόνες του πλανήτη Άρη

© 2002-2021 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2

v