Sony Ericsson Xperia X10 White: Επικοινωνία χωρίς όρια

Sony Ericsson Xperia X10 White: Επικοινωνία χωρίς όρια
Αν και μετρίου μεγέθους, η οθόνη του Sony Ericsson Xperia X10 White κάνει θαύματα. Η νέα ναυαρχίδα της Sony Ericsson είναι το πρώτο smartphone της εταιρείας που ενσωματώνει λειτουργικό Android, συνδυάζει δέκτη GPS, κάμερα 8.1 Μegapixel και ένα user interface που έχει πολύ διαφορετική φιλοσοφία και τρόπο σκέψης πάνω στον χειρισμό ενός κινητού, γεγονός που καταδεικνύει την άποψη της εταιρείας για τις συγκεκριμένες συσκευές, που πλέον αποτελούν πρακτικά διακριτή κατηγορία με διαφοροποιημένα από αυτά ενός κινητού προσδοκώμενα.

Χάρη στην ανοιχτή πλατφόρμα του Xperia X10 και το ενσωματωμένο WiFi ο χρήστης μπορεί να «κατεβάσει» μια ποικιλία περιεχομένου απευθείας από ηλεκτρονικά καταστήματα, όπως το Android Market, εξοπλίζοντας το κινητό με εφαρμογές ανάλογα με τις ανάγκες του. Την απαραίτητη ισχύ παρέχει ένας επεξεργαστής Snapdragon 1 GHz της Qualcomm που καθιστά το X10 ικανό να ανταπεξέλθει ακόμα και στις πιο αυξημένες απαιτήσεις. Η οθόνη ανάλυσης 854x480 pixels και η κάμερα των 8,1 Megapixels με το μικροσκοπικό LED Flash δεν είναι οι μόνες ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Δύο εφαρμογές δίνουν ξεχωριστές δυνατότητες επικοινωνίας. Η πρώτη, είναι το Timescape, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη να έχει πρόσβαση στις εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί και να διαχειρίζεται τον Facebook και Twitter λογαριασμό του μέσω του κινητού του τηλεφώνου, ανταλλάσσοντας φωτογραφίες, e-mail και γραπτά μηνύματα, με μια κίνηση.

Η δεύτερη εφαρμογή που “κάνει τη διαφορά” είναι το Mediascape, που παρέχει έναν πρακτικό τρόπο για να λάβετε μουσική, φωτογραφίες και βίντεο με όποιο τρόπο επιθυμείτε από τους φίλους σας και τους αγαπημένους σας καλλιτέχνες. Ψάχνει το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει οπουδήποτε έχει πρόσβαση, π.χ. από το τηλέφωνο σας, το YouTube ή άλλο διαδικτυακό τόπο με διαθέσιμο περιεχόμενο. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ιδέα είναι και η προσθήκη της λειτουργίας που ενεργοποιείται πατώντας το «infinite button», η οποία αποδίδει ένα πλήρες ιστορικό της επικοινωνίας με ένα συγκεκριμένο άτομο. Η συσκευή διαθέτει Bluetooth και WiFi συνδεσιμότητα, φυσικά, όπως και A-GPS με χάρτες και της Ελλάδος, ανάμεσα σε μιά πλούσια συλλογή χαρτών.

Το Xperia X10 έχει 1GB εσωτερική μνήμη, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζεται και η δυνατότητα επέκτασης με κάρτα μνήμης microSD μέχρι τα 16GB. Οι διαστάσεις της συσκευής είναι ελκυστικές για την κατηγορία της και σε συνάρτηση με το μέγεθος της οθόνης αφής της: 119 x 63 x 13 mm στα 135 γραμ. βάρος.

Η συσκευή δεν κυκλοφορεί ακόμη στην ελληνική αγορά και θα διατίθεται στη λευκή εκδοχή της από τη Cosmote, στην τελική τιμή λιανικής των 499 ευρώ, ενώ θα συνοδεύεται από δύο χρόνια εγγύηση.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v