Sony Reader: Η value for money επιλογή

Το Sony Reader Touch Edition PRS-600BC πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα -τεχνολογικά μιλώντας- e-Book readers που κυκλοφορούν παγκοσμίως αυτή τη στιγμή, ιδίως αναφορικά με τη σχέση τιμής / επιδόσεων του. Η συσκευή βεβαίως δεν συνδέεται ασύρματα στο internet, αλλά μονάχα με USB με τον υπολογιστή σας αλλά είναι εξαιρετικά εργονομική και με όμορφο design, ενώ η μάλλον χαμηλή μνήμη φτάνει τα 16 GB με τη χρήση καρτών επέκτασης μνήμης Memory Stick Pro.

Ως προς τα αρχεία που δύναται να προβάλλει αυτά συμπεριλαμβάνουν DOC, TXT, PDF, EPUB, HTML, ενώ οι μουσικές δυνατότητες της συσκευής περιορίζονται στην αναπαραγωγή MP3 και AAC αρχείων. Η συσκευή είναι σε θέση να προβάλει φωτογραφίες στα περισσότερα φορμά, και συνδέεται ομοίως απρόσκοπτα τόσο με Apple Macintosh όσο και με οποιοδήποτε PC.

Οι γραμματοσειρές των αρχείων μπορούν να μεγεθυνθούν ή να μικρύνουν με τη χρήση 5 διαφορετικών μεγεθών προβολείς και η συσκευή προσφέρει εκτενή δυνατότητα μεγέθυνσης σημείων της σελίδας όταν απαιτηθεί από τον χρήστη. Η οθόνη είναι τεχνολογίας ηλεκτρονικής μελάνης και η ανάλυση της θα ικανοποιήσει όσους δεν μπορούν να διαβάζουν για πολύ ώρα σε LCD / TFT οθόνες, ενώ έχει διαγώνιο 6'' και διαστάσεις διαστάσεις 12 x 1.3 x 19.5 εκατ.

Στα μειονεκτήματα της συσκευής συγκαταλέγονται η ενσωματωμένη και μη αποσπώμενη μπαταρία και η έλλειψη αυτόνομης και ασύρματης σύνδεσης στο διαδίκτυο. Η ζωή της μπαταρίας ικανοποιεί τον μέσο όρο των 5000 σελίδων ανάγνωσης, και 6 ωρών αναπαραγωγής μουσικής, αλλά το υλικό της οθόνης είναι μάλλον περισσότερο γυαλιστερό απ' ότι θα έπρεπε για τη συγκεκριμένη κατηγορία. Αν και αυτό δεν είναι πάντα κατακριτέο, και η τιμή της συσκευής είναι καλή, το μεγαλύτερο μειονέκτημα της συσκευής είναι οι μάλλον βασικές δυνατότητες της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι κάποιος που αυτές ακριβώς χρειάζεται, δεν πρέπει να τη προτιμήσει.

Το προϊόν εν πολλοίς δεν είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά, παρά το γεγονός ότι μεμονωμένα καταστήματα ηλεκτρονικών το διαθέτουν. Αν προτιμάτε να το αγοράσετε από κατάστημα στην Ελλάδα ίσως σας πάρει λίγο χρόνο μέχρι να βρείτε κατάστημα που είτε να το διαθέτει είτε να είναι πρόθυμο να το παραγγείλει για λογαριασμό σας. Η σύσταση μου είναι να το παραγγείλετε ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα της Sony.

Η μέση ενδεικτική τιμή λιανικής της συσκευής -η οποία μπορεί να παρουσιάσει σημαντική διαφοροποίηση ανάλογα με το από που θα επιλέξετε τελικά να την αγοράσετε- είναι 190 ευρώ.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v