Barnes & Noble Nook: Ένα reader για τους fans της Apple

Barnes & Noble Nook: Ένα reader για τους fans της Apple
Η πρώτη σοβαρή απάντηση στο Kindle σε διεθνές επίπεδο ήρθε από το ανταγωνιστικό του Amazon ηλεκτρονικό κατάστημα Barnes & Noble. To Nook έλυνε το πρόβλημα ασυμβατότητας που παρουσίαζε το πρώτο Kindle με τους υπολογιστές της Apple και είχε, συγκρινόμενο με το πρώτο μοντέλο του ανταγωνιστή του, πολλά πλεονεκτήματα. Ακόμα διατηρεί μερικά. Ας τα δούμε.

Πρώτα απ' όλα, αν και η συσκευή έχει μόνο 2GB εσωτερικής μνήμης είναι σχεδόν ολόκληρη αξιοποιήσιμη από τον χρήστη ως αποθηκευτικός χώρος και επεκτείνεται μέχρι τα 16GB με τη χρήση καρτών επέκτασης MicroSD. Αντίθετα με τον ανταγωνιστή του οι γραμματοσειρές (ο “τύπος” και το στυλ των γραμμάτων δηλαδή) αλλάζουν με μια ικανή ποικιλία, όπως και το μέγεθος τους. Συγκεκριμένα σε κάθε γραμματοσειρά υπάρχουν 8 διαφορετικά μεγέθη που μπορεί να επιλέξει ο χρήστης ώστε να κάνει τα κείμενα πιο εύκολα αναγνώσιμα. Το ενσωματωμένο πρόγραμμα πλοήγησης στο internet επιτρέπει την πλοήγηση μέσα στις ηλεκτρονικές εκδόσεις του διεθνούς βιβλιοπωλείου, ενώ δίνει απεριόριστα τη δυνατότητα να διαβάσετε οποιοιδήποτε βιβλίο online, για μέχρι και 14 ημέρες μετά τη πρώτη ανάγνωση σας.

Όπως και ο ανταγωνιστής του, έτσι και το Nook έχει WiFi και 3G συνδεσιμότητα (για σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας) αλλά υπολείπεται σε θέματα design και διαστάσεων, καθώς είναι πιο “παχύ” αν και επίσης στις 6” και ζυγίζει 320 γραμ., ενώ έχει διαστάσεις 12.4 x 1.3 x 19.6 εκατ. Η καινοτομία του nook είναι μια δεύτερη έγχρωμη μικρή οθόνη μέσω της οποίας μπορείτε να πλοηγηθείτε στα βιβλία που έχετε περάσει στη συσκευή αξιοποιώντας την τεχνολογία touch.

Η τελική ενδεικτική τιμή του προϊόντος -το οποίο αξίζει να σημειωθεί διατίθεται και στην ελληνική αγορά από αλυσίδες καταστημάτων ηλεκτρονικών ειδών- είναι 230 ευρώ και συνοδεύεται από ένα έτος εγγύηση κατασκευαστή.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v