Τρινιδάδ και Τομπάγκο

Τρινιδάδ και Τομπάγκο
Η Θέτις, 31 ετών, πέρασε πέντε μέρες στο Τρινιδάδ και Τομπάγκο της Καραϊβικής. «Μας προσκάλεσε ένας φίλος που καταγόταν από εκεί» απαντά στην ερώτησή μας σχετικά με την επιλογή του προορισμού. «Δεν χρειάστηκε τίποτε διαδικαστικό: εισιτήριο, διαβατήριο και είσαι έτοιμος».

Η ομορφιά στο βλέμμα του παρατηρητή
«Περισσότερο μου άρεσε τo Τομπάγκο: έχει υπέροχες παραλίες και τοποθεσίες. Όταν γύρισα, περισσότερο απ’ όλα μιλούσα για το Pigeon Point, την πιο ωραία παραλία που έχω δει ποτέ».

«Το θετικό με το Τομπάγκο είναι ότι σε γενικές γραμμές δεν έχει χάσει το τοπικό χρώμα και τη φυσική του ομορφιά, καθώς δεν έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τουριστικά, με την έννοια ότι οι περισσότεροι επισκέπτες ενδιαφέρονται για οικοτουρισμό κλπ. Το άλλο νησί, η Τρινιδάδ, είναι πιο "πόλη", χωρίς ιδιαίτερα πράγματα να δεις και να κάνεις» λέει η Θέτις.

Η κουλτούρα της χώρας είναι, σύμφωνα με τη Θέτιδα, «χαλαρή» –έτσι, απλά. Κι όσο για το φαγητό; «Μόνο το ρούμι θυμάμαι», απαντά, και τη δικαιολογούμε απόλυτα• όχι γιατί έχουμε καμία αμφιβολία ότι το φαγητό θα ήταν καλό, αλλά επειδή είμαστε βέβαιοι πως το ρούμι θα ήταν ακόμη καλύτερο.

Στοπ καρέ: Στιγμιότυπα από ένα ταξίδι ζωής
«Στο Τομπάγκο ένοιωθες παντού ότι ήσουν πολύ κοντά στη φύση. Ένα βράδυ πήγαμε για φαγητό στην πλαγιά ενός βουνού σε ένα εστιατόριο που ήταν όλο κι όλο ένας κήπος. Μετά το φαγητό είχαμε μείνει μόνοι μας και το μόνο που βλέπαμε ήταν σκοτάδι και τα αστέρια. Ούτε σπίτια, ούτε αυτοκίνητα, τίποτα».

Τελικά…
«Νομίζω ότι από τους άλλους, πιο γνωστούς προορισμούς στην Καραϊβική, το Τρινιδάδ και Τομπάγκο είναι πολύ πιο αυθεντικό. Εκεί μπορείς να ζήσεις τον τόπο, χωρίς να χρειάζεται να είσαι περιορισμένος σε ένα resort. Δε νομίζω ότι μετά από ένα τέτοιο ταξίδι θα αλλάξεις ως άνθρωπος, αλλά σίγουρα θα σε ξεκουραστείς και θα μαυρίσεις» καταλήγει η Θέτις.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v