Headphones: Σα να βρίσκεστε δίπλα - δίπλα...

Τα headphones, δηλαδή τα διπλά ή και μονά ακουστικά με ενσωματωμένο μικρόφωνο κάποτε ήταν επαγγελματικά εργαλεία και σήμερα είναι αξεσουάρ για τον προσωπικό σας υπολογιστή, φορητό ή γραφείου, όταν τον χρησιμοποιείτε ως συσκευή επικοινωνίας. Εκτός από το video conference, τη χρήση διάφορων προγραμμάτων επικοινωνίας όπως το Skype, υπάρχει και μία άλλη διάσταση που εξυπηρετούν: αυτή του “hardcore” gaming...

Αν μιλάτε συχνά σε ιδιαίτερα θορυβώδη περιβάλλοντα προτιμήστε ένα μοντέλο που να αναγράφει ότι έχει τεχνολογία noise-canceling: αυτό σημαίνει ότι τα ακουστικά είναι “προγραμματισμένα” να αναδεικνύουν την κοντινότερη φωνητική πηγή και να υποβαθμίζουν τον θόρυβο του περιβάλλοντος, με αποτέλεσμα να μπορείτε να μιλάτε ακόμα και σιγά σε περιβάλλον με πολύ θόρυβο, χωρίς ο συνομιλητής σας να ταλαιπωρείται για να σας ακούσει.

Καλό είναι επίσης να έχετε τη δυνατότητα να συνδέετε τα ακουστικά μέσω USB θύρας ή τουλάχιστον και μέσω USB θύρας, ώστε όταν χρησιμοποιείτε τα ακουστικά σας σε υπολογιστή γραφείου στον οποίον είναι ήδη συνδεδεμένα μεγάφωνα να μην απαιτείται να τα αποσυνδέσετε για να λειτουργήσουν τα ακουστικά. Η ευαισθησία του μικροφώνου μετριέται σε dB (ντεσιμπέλ). Οτιδήποτε μεταξύ 90 - 110 είναι αποδεκτό, αλλά όσο μικρότερη είναι αυτή η τιμή τόσο πιο ευαίσθητο είναι το μικρόφωνο.

Logitech G35 για gamers
Το καλύτερο ίσως μοντέλο για χρήση σε gaming κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα από τη Logitech. Βασικό του μειονέκτημα είναι το γεγονός ότι είναι ενσύρματο, προσφέρει ωστόσο τόσες πολλές δυνατότητες ώστε σύντομα θα ξεχάσετε αυτό το μειονέκτημα (όχι εντελώς, ελπίζω, αλλιώς κινδυνεύετε να σας τραβήξει το τριών μέτρων καλώδιο πίσω στη πραγματικότητα, και τη θέση σας).

Το Logitech G35 χρησιμοποιεί τεχνολογία Dolby και εξομοιώνει ήχο 7,1 καναλιών για να δημιουργήσει πραγματικά την αίσθηση surround. Με τον ρυθμιζόμενο βραχίονα θα προσαρμοστεί τέλεια και δεν θα σας κουράσει καθόλου ακόμη και μετά από πολύωρη χρήση. Επιπλέον, με τη δυνατότητα ρύθμισης της θέσης του μικροφώνου μπορείτε να το τοποθετήσετε όπως σας εξυπηρετεί για καθαρότερη επικοινωνία, αλλά και να το βάλετε σε κάθετη θέση για να μην σας ενοχλεί όταν αυτό δεν χρησιμοποιείται. Συνδέεται με τον υπολογιστή σας μέσω USB και το καλώδιο του που φτάνει τα τρία μέτρα σας προσφέρει εξαιρετική ελευθερία κινήσεων. Τα ακουστικά G35 συνοδεύονται από αντίστοιχο λογισμικό της Logitech για να πραγματοποιήσετε τις ρυθμίσεις (profiles) που επιθυμείτε ανάλογα με το περιβάλλον εργασίας, ακόμη και για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για βέλτιστα αποτελέσματα.

Από τεχνολογικής και σχεδιαστικής άποψης, τα ακουστικά διαθέτουν οδηγούς 40 mm με μαγνήτες νεοδυμίου για απόδοση υψηλής πιστότητας σε όλες τις συχνότητες, Unidirectional, noise-canceling microphone μικρόφωνο, τρία εναλλασσόμενα headband pads για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει για άνεση και λειτουργικότητα, ρυθμιζόμενο βραχίονα, τρία ρυθμιζόμενα G-keys, ώστε με ένα άγγιγμα να ρυθμίζετε τη μουσική, τον ήχο και την ομιλία σας, και μερικά εντυπωσιακά εφφέ για τους... κολλημένους με την “μπάλα”: Troll, Mutant, Alien, Giant, Cyborg, και Space Squirrel ώστε να δώσετε το στυλ που θέλετε στα παιχνίδια σας...

Η ενδεικτική τελική τιμή λιανικής με φόρο του προϊόντος βρίσκεται στα 135 ευρώ, είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά και συνοδεύεται από 2 χρόνια εγγύηση κατασκευαστή.

Microsoft Lifechat ZX-6000 Wireless
Η πρόταση της Microsoft είναι αξιόλογη και πολυχρηστική. Το σετ LifeChat ZX-6000 είναι κατάλληλο και για τις τηλεφωνικές ή video κλήσεις σας μέσω του Internet και η σύνδεση του με τον υπολογιστή σας είναι ασύρματη (bluetooth), προσφέρει ποιοτικό ήχο και ελευθερία κινήσεων σε μια ακτίνα μέχρι δέκα μέτρα από τον υπολογιστή σας. Οι ενσωματωμένες μπαταρίες του σετ εγγυώνται αυτόνομη χρήση οκτώ ωρών, ο ήχος τους είναι στερεοφωνικός και η ευαισθησία τους βρίσκεται στα 100 dB. Το σετ έρχεται με 2 χρόνια εγγύηση από τη κατασκευάστρια εταιρεία και η ενδεικτική τιμή λιανικής του βρίσκεται στα 49 ευρώ (συμπεριλαμβάνει φόρο).
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v