Επαναλήψεις: Ξένα έργα

Επαναλήψεις: Ξένα έργα
Χορν
Σε εναλλασόμενο ρεπερτόριο θα δούμε το «Τι είδε ο Μπάτλερ» του Τζο Όρτον σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. Όταν ο ψυχίατρος κύριος Πρέντις περνάει από «γυμνή» οντισιόν την υποψήφια αθώα γραμματέα του Τζέραλντιν, το κοινό δεν έχει παρά να βάλει το μάτι στην «κλειδαρότρυπα». Με τους Λυδία Φωτοπούλου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιώργο Γλάστρα κ.ά.

Αποθήκη
Δωδέκατος (!) χρόνος για το «Σεσουάρ για Δολοφόνους» των Μπρους Τζόρνταν και Μέριλυν Άμπραμς που υπόσχεται να μας συναρπάσει με διανομή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί. Ένα σεσουάρ γίνεται το απόλυτο φονικό όπλο και οι θεατές καλούνται να ανακαλύψουν τον δολοφόνο. Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Αρβανιτάκη.

Επί Κολωνώ
Κεντρική Σκηνή
Δεύτερη χρονιά για το καθηλωτικό «La Chunga» του Μάριο Βάργκας Λιόσα σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη από την ομάδα ΝΑΜΑ. Το έργο διαδραματίζεται σ’ ένα περιθωριακό καφενείο μιας παραγκούπολης της Πούρα το 1945. Ήρωες η ιδιοκτήτρια, η Τσούνγκα, μια προσωπικότητα αινιγματική, καθώς και τέσσερις τακτικοί πελάτες που πίνουν και παίζουν ζάρια.

Για 3η χρονιά και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων η ομάδα ΝΑΜΑ ανεβάζει -υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση της Ελένης Σκότη- το «Ροτβάιλερ» του Γκιγιέρμο Έρας. Ένα κοινωνικοπολιτικό έργο ωμού ρεαλισμού με μαύρο χιούμορ και στοιχεία ψυχολογικού θρίλερ.

Θέατρο του Νέου Κόσμου
Δεύτερη χρονιά για το έργο «Το όνομά μου είναι Ρέιτσελ Κόρι», που βασίζεται σε κείμενα της Αμερικανίδας ακτιβίστριας που καταπλάκωσε μπουλντόζα Ισραηλινών. Σκηνοθετεί η Μάνια Παπαδημητρίου και παίζουν οι Δήμητρα Σύρου και Μάρω Αγρίτη.

Βρετάνια
Δεύτερος χρόνος για το «Ψηλά από τη Γέφυρα» το αριστούργημα του Άρθουρ Μίλλερ, με σκηνοθέτη και πρωταγωνιστή τον Γρηγόρη Βαλτινό. Κεντρικό θέμα του έργου, το ανομολόγητο ερωτικό πάθος του Εντι Καρμπόνε για την νεαρή ανιψιά της γυναίκας του, πάθος που πυροδοτεί την εσωτερική σύγκρουση που συγκλονίζει τον ήρωα και τελικά τον οδηγεί στην αυτοκαταστροφή του.

Τρένο στο Ρουφ
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η θεατρική παράσταση της πρωτοεμφανιζόμενης στην Ελλάδα γαλλόφωνης Καναδής συγγραφέως, Καρολ Φρεσέτ «Το Κολιέ της Ελένης». Μία γυναίκα από τη Δύση, που συμμετέχει σ’ ένα συνέδριο σε μια ζεστή και χαοτική πόλη της Μέσης Ανατολής, χάνει ένα μικρό κολιέ με άσπρες πλαστικές πέρλες. Σε μία τρελή αναζήτηση, συναντά το Ναμπίλ, έναν ταξιτζή, ο οποίος γίνεται ο οδηγός και προστάτης της σ’ αυτή την ξέφρενη κούρσα. Σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη. Παίζουν οι Τατιάνα Λύγαρη, Βαγγέλης Ρόκκος, Ανατολή Αθανασιάδου.

Πορεία
«Το κτήνος στο φεγγάρι» του Ρίτσαρντ Καλινόσκι επιστρέφει με πρωταγωνιστές τους Δημήτρη Τάρλοου και Ταμίλα Κουλίεβα. Μέσα από μια σειρά σκηνών, παρακολουθούμε εικόνες από την καθημερινή ζωή ενός ζευγαριού προσφύγων από την Αρμενία: του φωτογράφου Αράμ και της ανήλικης «νύφης από φωτογραφία», Σέτα, από τη στιγμή που καταφεύγουν στην Αμερική με το όνειρο μιας καινούργιας ζωής και την ελπίδα της ενσωμάτωσης σε μια ανοίκεια χώρα. Σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Την «Υπόθεση της Οδού Λουρσίν» του Ευγένιου Λαμπίς καλούνται να «εξετάσουν» οι Δημήτρης Τάρλοου, Ερρίκος Λίτσης, Παναγιώτης Τσεβάς κ.ά. Δύο φαινομενικά διαφορετικοί άνθρωποι ξυπνούν στο ίδιο κρεβάτι και βρίσκονται μπλεγμένοι στη στυγερή δολοφονία μιας καρβουνιάρισσας. Σκηνοθετεί η Μάρθα Φριτζήλα.

Αθηνών
Για όσους δεν πρόλαβαν, δεν βρήκαν εισιτήριο ή πολύ απλά θέλουν να ξαναδούν το «Σλουθ» του Άντονι Σάφερ, έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Βασίλη Παπαβασιλείου, ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης ξετυλίγουν μπροστά στα μάτια μας μια τελετή όπου συμπλέκονται τα στοιχεία του θεάτρου και της ζωής. Οι δύο ήρωες-πρωταγωνιστές αυτής της τελετής συναινούν σ΄ένα παιχνίδι που έχει άλλοτε καρναβαλικό κι άλλοτε απλώς κανιβαλιστικό χαρακτήρα.

Άλμα
Β' σκηνή
Τις «Επικίνδυνες σχέσεις» του Λακλό σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κιμούλη θα δούμε πάλι, με τους ήρωες να μεταφέρονται στη δεκαετία του 1930. Παίζουν οι Θάλεια Ματίκα, Τάσος Ιορδανίδης, Νικολέτα Κοτσαϊλίδου κ.ά.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v