Seagate BlackArmor NAS 110 2TB: Μοναδικός και αξεπέραστος

Με δυνατότητα αποθήκευσης σε μία μόνο κεντρική τοποθεσία και αυτόματο backup όλου του συστήματος για μέχρι και δέκα υπολογιστές, το BlackArmor NAS 110 είναι ένα ισχυρό μηχάνημα που δεν έχει δεύτερο, τουλάχιστον σε κυκλοφορία στην ελληνική αγορά.

Επιπλέον το εξαιρετικό πακέτο λογισμικού που το συνοδεύει έχει λάβει υπ’όψιν του ότι τέτοιους όγκους δεδομένων είναι πιθανότερο να επιθυμούν να αποθηκεύουν και να διαχειρίζονται επαγγελματίες του ήχου και της εικόνας, ή χρήστες που δεν κάνουν θυσίες ως προς τη ψυχαγωγία τους: λειτουργίες εύκολου media streaming, απομακρυσμένης πρόσβασης και έξυπνου εξ αποστάσεως χειρισμού, καθώς και πολλές και ποικίλες προγραμματιζόμενες λειτουργίες, μας επιτρέπουν να μιλάμε για μία ολοκληρωμένη συσκευή αντιγράφων ασφαλείας και αποθηκευτικού χώρου, με πολλές επιπλέον της κατηγορίας της δυνατότητες.

Κατόπιν μιας αρχικής ρύθμισης και εγκατάστασης λογισμικού στον υπολογιστή σας, η συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα λήψης αντιγράφων ασφαλείας από τους φακέλους σας και μάλιστα με την προσθήκη ισχυρής κρυπτογράφησης, η οποία -αξίζει να σημειωθεί ότι- δεν γίνεται σε επίπεδο λογισμικού αλλά με τη χρήση ειδικού chip και πρόκειται για κρυπτογράφηση που δεν “σπάει”.

Επιπρόσθετα, το BlackArmor NAS 110 σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε βίντεο, μουσική και φωτογραφίες σε DLNA πιστοποιημένες συσκευές ή σε υπολογιστές που «τρέχουν» το λογισμικό της Apple iTunes. Έτσι, έχετε έναν εύκολο τρόπο να κρατάτε όλα σας τα αρχεία σε μία μόνο τοποθεσία και να τα προβάλλετε ταυτόχρονα σε πολλαπλές συσκευές, ενώ παράλληλα η συσκευή περιλαμβάνει το εργαλείο “Discovery” που δίνει πρόσβαση στους φακέλους σας με ένα «κλικ» μέσω internet και δυνατότητες απομακρυσμένου backup στο PC που δουλεύετε εκείνη τη στιγμή.

Η σύνδεση με τη συσκευή γίνεται μέσω δύο θυρών USB, Ethernet ή και με τη σύνδεση αυτής σε τοπικό εταιρικό δίκτυο (LAN) -δυστυχώς μόνο ενσύρματο. Ως προς αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον έχετε WLAN Router στον χώρο σας με δυνατότητες και ενσύρματης σύνδεσης, ή ένα κοινό switch μικρού κόστους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δυνατότητα σύνδεσης πολλών διαφορετικών συσκευών. Η αλήθεια είναι ότι ο κατασκευαστής μάλλον είχε υπ’όψιν του το περιβάλλον μιας μικρής εταιρείας όταν σχεδίαζε τη συσκευή παρά ένα οικιακό περιβάλλον, ωστόσο τα χαρακτηριστικά της συσκευής την καθιστούν πρώτης τάξεως εργαλείο και για αποθηκευτικό χώρο, εξαιτίας της δυνατότητάς της να λειτουργήσει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Η συσκευή κυκλοφορεί ήδη στην ελληνική αγορά και έχει ενδεικτική τιμή λιανικής με φόρο τα 280 ευρώ, ενώ συνοδεύεται από 3 χρόνια εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v