Apple NB Time Capsule 2TB: Αποκλειστικά για Μac-χρήστες

Apple NB Time Capsule 2TB: Αποκλειστικά για Μac-χρήστες
Η συσκευή είναι κατασκευασμένη για να λειτουργεί άψογα με τις πλατφόρμες Apple Macintosh και τα λειτουργικά συστήματα κάθε γενιάς που χρησιμοποιούν τα συγκεκριμένα υπολογιστικά συστήματα. Αντίθετα από τον κανόνα των συσκευών της κατηγορίας, ο δίσκος δεν απευθύνεται “και σε PC και σε Mac”, αλλά μονάχα σε Mac. Βεβαίως, μία τέτοια διάκριση έρχεται και με το απαρέγκλιτα υψηλό κόστος κάθε συσκευής ή συστήματος που έχει σχέση με την Apple και τα μηχανήματά της, αλλά προσφέρει και μερικές ξεχωριστές υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, η συσκευή παρέχει τη δυνατότητα αυτόματου και διαρκούς backup και μάλιστα με δυνατότητα ασύρματης επικοινωνίας με αυτόν, καθώς είναι επίσης ένας πλήρης σταθμός βάσης 802.11n Wi-Fi. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συσκευή, με μια αρχική ρύθμιση, μπορεί να παίρνει αυτόματα αντίγραφα ασφάλειας από κάθε αρχείο που αλλάζει μόλις αυτό αποθηκευτεί, κι αυτό, όχι μονάχα για έναν Mac αλλά για όσους υπάρχουν εντός της εμβέλειας του δικτύου της συσκευής εφόσον έχει γίνει η αρχική ρύθμιση που επιτρέπει στη συσκευή να τους “βλέπει”.

Μειονέκτημα στην ασύρματη σύνδεση αποτελεί η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων που είναι πολύ υποδεέστερη της ταχύτητας μετάδοσης – μεταφοράς δεδομένων πάνω σε ενσύρματο δίκτυο, π.χ. με τη χρήση ενός καλωδίου USB, αλλά αυτό το θέμα δεν θα σας απασχολήσει παρά μόνο στη διάρκεια της πρώτης λήψης αντίγραφου του συστήματός σας, καθώς -όπως εξηγήθηκε παραπάνω- η συσκευή αποθηκεύει τις αλλαγές στα αρχεία σας ενώ αυτές συμβαίνουν, και άρα δεν έχει να διαχειριστεί -πέρα από την πρώτη φορά- μεγάλο όγκο δεδομένων.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι η συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα σύνδεσης και με τη χρήση USB 2.0, αλλά και με καλώδιο Ethernet -εφόσον βέβαια και ο υπολογιστής σας έχει αυτή τη δυνατότητα- το οποίο αποδίδει πολύ καλύτερη ταχύτητα από τη USB σύνδεση. Σε κάθε περίπτωση με τη χρήση σύνδεσης της συσκευής με καλώδιο, η σύνδεση μονάχα ενός υπολογιστή είναι εφικτή, οπότε, αν λειτουργούν περισσότεροι από ένας Mac στον ίδιο χώρο, αναλογιστείτε σοβαρά το ενδεχόμενο της επιλογής της ασύρματης σύνδεσης ως βασικού τρόπου λειτουργίας της συσκευής. Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως κοινός αποθηκευτικός χώρος, αν και η κατασκευάστρια -καταφανώς- δεν την έχει κατασκευάσει με αυτή τη λογική.

Η τελική ενδεικτική τιμή λιανικής της συσκευής -η οποία κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά- είναι 490 ευρώ συμπεριλαμβανομένου φόρου και συνοδεύεται από μόλις έναν χρόνο εγγύηση.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v