Pandeli: Η παράδοση συνεχίζεται... στην Κηφισιά

Pandeli: Η παράδοση συνεχίζεται... στην Κηφισιά
Κάπου στις αρχές του αιώνα, ο Παντελής ταύτισε το όνομά του με τις καλύτερες στιγμές της παραδοσιακής πολίτικης κουζίνας, ανοίγοντας τότε το πρώτο του εστιατόριο στην Κωνσταντινούπολη. Εκατό χρόνια μετά, τα εγγόνια του μεγάλου μάγειρα συνεχίζουν στον δρόμο που χάραξε ο παππούς τους, δημιουργώντας αυτό το νοσταλγικό εστιατόριο στην Κηφισιά.

Το Pandeli διανύει ήδη τον έκτο χρόνο λειτουργίας του σερβίροντας πόλιτικες γεύσεις με φρέσκιες πρώτες ύλες σε μια νοσταλγική ατμόσφαιρα που καθορίζεται από την τεχνοτροπία των κατοίκων της Πόλης. Διακριτικά διακοσμημένο με στοιχεία από το πρώτο εστιατόριο του Παντελή (ιριδίζοντα τιρκουάζ πλακάκια, ζωγραφισμένο ταβάνι, ζεστά χρώματα στην διακόσμηση, ιδιαίτερα φωτιστικά), δίνει στον επισκέπτη αυτό ακριβώς που θα έπρεπε να δίνει, δηλαδή την αίσθηση ότι βρίσκεται σε ένα αυθεντικό πολίτικο εστιατόριο.

Από τα ορεκτικά δοκιμάσαμε την δροσερή μελιτζανοσαλάτα Ναζλί με ντομάτα, πιπεριά και κουκουνάρια, και μύδια ντολμάδες, τα οποία ήρθαν γεμιστά με ρύζι, σταφίδες, κουκουνάρια και αρωματικό άνηθο. Και τα δύο μας άφησαν θετικές εντυπώσεις, ενώ η σαλάτα Γεσίλ με αμπελοφάσουλα, αρακά, σπανάκι, κόκκινα φασόλια και σος γιαουρτιού ήταν εξίσου γευστική και δροσερή. Από τα ζεστά ορεκτικά του Pandeli, τιμήσαμε δεόντως τα μακρόστενα τραγανά μπουρεκάκια Σιγκάρα Μπορεγί και τους τραγανούς κολοκυθοκεφτέδες του.

Αναμφίβολα highlight της πολίτικης κουζίνας, το χιουνκάρ μπεγιεντί με πουρέ μελιτζάνας και κοκκινιστικά κομματάκια από μοσχάρι ήταν το κυρίως πιάτο που θέλαμε οπωσδήποτε να γευτούμε. Και δεν απογοητευτήκαμε. Το μοσχαράκι ήταν μυρωδάτο και λαδερό όσο θα έπρεπε, ο βελούδινος πουρές της καπνιστής μελιτζάνας πληθωρικός και το πιάτο στο σύνολό του απλά εκπληκτικό. Γευστικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το Αϊβαλί Κεμπάπ, μια περίεργη πολίτικη συνταγή με αρνάκι γάλακτος μαγειρεμένο με κυδώνια και ξερά βερίκοκα.

Και για επιδόρπιο; Η αλήθεια είναι ότι την... πατήσαμε και το παρακάναμε με τα ορεκτικά με αποτέλεσμα να μην παραγγείλουμε κάποιον από τους γλυκούς πειρασμούς που μας πρότειναν. Επιφυλασσόμαστε για την επόμενη φορά λοιπόν, για να δοκιμάσουμε το βίσνε τιριτί (πουτίγκα ψωμιού με βύσσινα και σαντιγύ) ή το τηγανιτό κανταΐφι Κιουνεφέ με τυρί dil.

Το Pandeli σερβίρει καθημερινά έως τις 12.00 το βράδυ. Κυριακές θα το βρείτε ανοιχτό και το μεσημέρι. Η τιμή κατ' άτομο χωρίς κρασί κυμαίνεται στα 30-35 ευρώ.

Πεντέλης 3, Κηφισιά, τηλ.: 210 8080787
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v