Ταμάμ: Άρωμα Ανατολής στο Πολύγωνο

Ταμάμ: Άρωμα Ανατολής στο Πολύγωνο
«Στην ώρα του και εντάξει». Κάπως έτσι είναι η ακριβής μετάφραση της τούρκικης λέξης ταμάμ. Όσον αφορά το μαγείρεμα τώρα, είναι η στιγμή που η νοικοκυρά σβήνει την φωτιά και το φαγητό είναι έτοιμο για σερβίρισμα. Το όνομα ταιριάζει απόλυτα στο πολίτικο εστιατόριο που ανακαλύψαμε στον περιφερειακό δρόμο του Πολυγώνου: το φαγητό είναι κάτι παραπάνω από εντάξει, η ατμόσφαιρα το ίδιο και η θέα στην νυχτερινή Αθήνα από την ταράτσα του στον Λυκαβηττό και την Ακρόπολη εντυπωσιακή.

Το «Ταμάμ» ειδικεύεται στην πολίτικη κουζίνα, χωρίς όμως να περιορίζεται σε αυτήν. Στο μενού του θα βρείτε και αρκετές «καθαρόαιμες» ελληνικές γεύσεις, ενώ υπάρχουν και εποχιακά μενού (Πάσχα, Σαρακοστής, κτλ.). Οι εσωτερικοί χώροι έχουν διάχυτη την ατμόσφαιρα της Ανατολής, με ναργιλέδες, πίνακες και χαλιά να συνθέτουν αυθεντικά πολίτικο περιβάλλον. Ο χώρος της ταράτσας είναι κάπως πιο «ελληνικός» με λευκά τραπεζάκια και καρέκλες που αγναντεύουν την Αθήνα από ψηλά. Επειδή ο χώρος είναι ανοιχτός, σας συμβουλεύουμε να μην πάτε ελαφριά ντυμένοι –αν και το προσωπικό θα φροντίσει να σας ζεστάνει με... πασμίνες.

Αφού ο συμπαθέστατος συνιδιοκτήτης Γιώργος μας «απήγγειλε» με περίσσια ευλάβεια τις νοστιμιές του μενού, επιλέξαμε για ορεκτικά τα ιδιαίτερα τραγανά μπουρεκάκια με φύλο κρούστας και γέμιση από κιμά, καρύδια και μέλι, τα οποία ήρθαν μαζί με δροσερή σως γιαουρτιού. Επίσης δοκιμάσαμε χοιρινό και λουκάνικο ανάμεικτο με πράσο, το οποίο είχε αρκετά πικάντικη γεύση και ήταν ομολογουμένως γευστικότατο, καθώς και την φοβερή πράσινη σαλάτα με φιστίκια, σως vinegrette και χυμό ροδιού -η φρουτώδης και παράλληλα ξινή γεύση της οποίας μας άφησε με τις καλύτερες εντυπώσεις. Από τα κυρίως πιάτα, το κοτόπουλο «Τσέπι» με μπέικον, σως μανιταριών και τηγανισμένο πουρέ πατάτας σε σχήμα τουλούμπας ήταν πολύ καλό και το mix χοιρινού με αρνί στη λαδόκολλα, μαζί με πιπεριά, φέτα και πατάτες τηγανιτές σε κυβάκια ήταν αρκετά νόστιμο, αν και λίγο στεγνό.

Το Ταμάμ σερβίρει καθημερινά, από το μεσημέρι έως τις 12.30 το βράδυ. Για ένα full extra γεύμα δύο ατόμων με δύο ποτήρια κρασί, υπολογίστε περί τα 30 ευρώ το άτομο.

Βριλησσού 30 (περιφ. Πολυγώνου), Πολύγωνο, τηλ.: 210 6455156
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v