Γκαζάκι: Το στέκι έγινε καλοκαιρινό

Γκαζάκι: Το στέκι έγινε καλοκαιρινό
Από εδώ ξεκίνησαν –τον Ιανουάριο του 1999– κι εδώ θα τελειώσουν όλα. Στην ξύλινη μπάρα του ήπιαν τα πρώτα mojito οι πρώτοι θαμώνες του Γκαζιού, τότε που η περιοχή δεν ήταν ακόμα «πιάτσα». Στην νησιώτικη ταράτσα του αναζήτησαν καταφύγιο όταν η επιδρομή των ντεσιμπέλ σάρωσε την πλατεία, αφήνοντας πίσω της ένα super market μουσικής και διασκέδασης.

Ένα από τα αγαπημένα μας μπαράκια, το Γκαζάκι παραμένει αυθεντικό, διαχρονικό κι ακομπλεξάριστο, όσα χρόνια κι όσα trends κι αν δει να περνούν από πάνω του. Η κονσόλα του θα παίξει με την ίδια άνεση τη Μισιρλού και το “Tu vuo fa l’ Americano”, θα «αλλάξει» Edith Piaf με Bee Gees και James, και οι ίδιοι θαμώνες που λικνίζονταν πριν από ένα λεπτό στο ρυθμό του τελευταίου hit της Beyonce θα κάνουν παντομίμα το «νιαου βρε γατούλα» της Αλίκης.

Η ταράτσα του μπορεί να μην απολαμβάνει την εξαίσια θέα στις φωτισμένες καμινάδες της Τεχνόπολις για την οποία υπερηφανεύονται οι γείτονές του, είναι όμως δροσερή και κεφάτη –εδώ ο κόσμος χορεύει. Τα χτιστά, πολύχρωμα καναπεδάκια μαζεύονται στη μια άκρη της, για να αφήνουν το πεδίο ελεύθερο για χορευτικές φιγούρες. Αυτό, βέβαια, ισχύει κυρίως τις καθημερινές: αν θέλετε να χορέψετε Παρασκευές και Σάββατα, θα έρθετε είτε πολύ νωρίς είτε, ακόμα καλύτερα, πολύ αργά για να γλιτώσετε την κοσμοσυρροή.

Η μπάρα επιμένει… καλοκαιρινά, και φτιάχνει σταθερά μια από τις καλύτερες Μαργαρίτες της πόλης, αλλά και ολόσωστα mojitos και caipirinhas. Το κοκτέιλ θα σας κοστίσει 10 ευρώ, ενώ το απλό ποτό 7 ευρώ.

Τριπτολέμου 31, Γκάζι, τηλ.: 210 3460901
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v