Τουρκικά παράλια: Η άλλη πλευρά του Αιγαίου

Τουρκικά παράλια: Η άλλη πλευρά του Αιγαίου
Κοινό μυστικό για όσους εμπιστεύονταν τακτικά για τις διακοπές τους τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα παράλια της Τουρκίας απέκτησαν πρόσφατα καλές αεροπορικές συνδέσεις με την Αθήνα, γεγονός που εξοικονομεί στους επίδοξους επισκέπτες τους χρόνο και χρήμα. Προσθέστε σε αυτήν την ευτυχή συγκυρία τις ασυναγώνιστες παραλίες, τους ιδιαίτερα ενδιαφέροντες αρχαιολογικούς χώρους και την έντονη νυχτερινή ζωή κι έχετε τουλάχιστον τέσσερις καλούς λόγους να «διακοπάρετε» στην… άλλη πλευρά του Αιγαίου.

Highlights: Η Αλικαρνασσός, ή Bodrum, με τα κατάλευκα σπιτάκια, τα λιθόκτιστα καλντερίμια, το ομηρικό όσο και ονειρικό «αιώνιο γαλάζιο» της, το Μουσείο Υποβρύχιας Αρχαιολογίας, το Μαυσωλείο με το αμφιθέατρο των 13.000 θέσεων και την έντονη νυχτερινή ζωή. Το Αϊβαλί με την τριάντα χιλιομέτρων παραλία του, και τα μικρά νησάκια που το περιστοιχίζουν. Η Έφεσος και η Πέργαμος, με τους συγκλονιστικούς αρχαιολογικούς τους χώρους. Η αρχαία Ιεράπολη, Pamukkale, με τις θερμές πηγές, τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς που δημιουργούν καθώς καταλήγουν σε μικρούς καταρράκτες και το εντυπωσιακό αμφιθέατρο που της χάρισαν δικαιωματικά τον τίτλο του Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Το Τσεσμέ, με τις εντυπωσιακές –είκοσι το σύνολο– αμμουδιές του, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι Ayayorgi, η παραλία Tekke και η Pirlanta.

Πώς θα πάμε: Με απευθείας πτήσεις των Pegasus Airlines και Sun Express  από την Αθήνα στη Σμύρνη, σε τιμές που ξεκινούν από 99 ευρώ μετ’ επιστροφής και φόρων. Εναλλακτικά, με ferry από τα νησιά: από την Σάμο στο Κουσάντασι, από την Κω και την Ρόδο στην Αλικαρνασσό, από τη Μυτιλήνη στο Αϊβαλί, από την Χίο στο Τσεσμέ. Ενδεικτικά, το εισιτήριο μετ’ επιστροφής από τη Σάμο στο Κουσάντασι κοστίζει 50 ευρώ, όσα και από την Χίο στο Τσεσμέ. Από την Μυτιλήνη στο Αϊβαλί 15 ευρώ, από την Κω στην Αλικαρνασσό 56 ευρώ.

Πού θα μείνουμε: Από 5άστερα ξενοδοχεία και all inclusive resorts, μέχρι συμπαθέστατες πανσιόν και μικρά, οικογενειακά ξενοδοχεία, η τουρκική ακτή έχει κάτι για όλους. Στην Αλικαρνασσό (Bodrum), δύο από τις καλύτερες low budget επιλογές είναι τα Artunc Hotel(από 38 ευρώ το δίκλινο τον Ιούνιο, 50 ευρώ τον Αύγουστο) και Hotel Atrium (από 39 ευρώ το δίκλινο τον Ιούνιο, 75 τον Αύγουστο). Στο Αϊβαλί, το Hotel Billurcu προσφέρει δίκλινα δωμάτια σε τιμές που ξεκινούν από 75 ευρώ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο (60 ευρώ τον Ιούνιο), ενώ το γλυκύτατο Cundahan Guesthouse, στο νησάκι Cunda, περιμένει να σας φιλοξενήσει σε δίκλινα δωμάτια που ξεκινούν από 50 ευρώ τον Αύγουστο. Στο Pamukkale, δύο εξαιρετικές low budget επιλογές είναι τα Beyaz Kale Hotel (από 24 ευρώ το δίκλινο όλο το καλοκαίρι) και Venus Hotel  (από 28 ευρώ το δίκλινο τον Αύγουστο, 24 ευρώ τον Ιούνιο).

Συνολικό budget: Υπολογίζοντας 99 ευρώ για τα αεροπορικά, συν 50 ευρώ κατά μέσο όρο το δίκλινο δωμάτιο και άλλα 30 ευρώ maximum για τις εσωτερικές μετακινήσεις (ενδεικτικά, το εισιτήριο του λεωφορείου από τη Σμύρνη στο Αϊβαλί ή το Τσεσμέ κοστίζει 5 ευρώ, από το Αϊβαλί στην Πέργαμο 3 ευρώ, από την Αλικαρνασσό στο Κουσάντασι 8 ευρώ), καταλήγουμε σε 304 ευρώ το άτομο για μία εβδομάδα. Σε αυτά προσθέστε περί τα 40 ευρώ το άτομο την ημέρα για φαγητά, ποτά, εισόδους σε αξιοθέατα κλπ.

Δείτε αναλυτικές πληροφορίες για τα Τουρκικά Παράλια σε παλαιότερο δημοσίευμα του in2life.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v