Ύδρα: Πάσχα, το θαλασσινό

Ύδρα: Πάσχα, το θαλασσινό
Τα πλακόστρωτα δρομάκια της, τα εντυπωσιακά αρχοντικά, η παντελής έλλειψη μηχανοκίνητων οχημάτων, τα ταβερνάκια της που σερβίρουν ουζοποικιλίες πλάι στο κύμα, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους για τους οποίους την αγαπάμε. Προσθέστε σε αυτούς το γεγονός ότι οι παραλίες της δεν είναι συγκλονιστικές, και ότι οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες σαμποτάρουν τις υπέροχες διαδρομές της –που πρέπει αναγκαστικά να γίνονται με τα πόδια– και θα συμφωνήσετε ότι η Ύδρα είναι ένα αμιγώς… ανοιξιάτικο νησί.

Το Πάσχα εδώ έχει ιδιαίτερο χρώμα, χάρη στον Επιτάφιο που πλέει στη θάλασσα τη Μεγάλη Παρασκευή για να ευλογήσει τα νερά και να προστατεύσει τους ναυτικούς και το πανδαιμόνιο πυροτεχνημάτων που συνοδεύει το κάψιμο του Ιούδα την Κυριακή του Πάσχα.

Κάπου ανάμεσα στις περιηγήσεις και τα πασχαλινά έθιμα, φέτος θα ξεκλέψουμε χρόνο για να επισκεφθούμε επιτέλους τα αξιοθέατά της, όπως το Μουσείο Νεότερης Ιστορίας, που στεγάζεται στο αρχοντικό της οικογένειας Κουντουριώτη, το Αρχοντικό του Τσαμαδού, όπου στεγάστηκε η Σχολή Εμποροπλοιάρχων αμέσως μετά την Επανάσταση, το τετραώροφο Αρχοντικό του Τομπάζη, που ανήκει από το 1936 στη Σχολή Καλών Τεχνών και λειτουργεί ως παράτημά της και το Μοναστήρι της Ζούρδας, στην άκρη του νησιού, για την εντυπωσιακή του θέα, που φτάνει μέχρι τη Μήλο.

Πού θα μείνετε
Στο μοναδικής αισθητικής boutique hotel Orloff (τηλ.: 22980 52564) το οποίο έχει ετοιμάσει ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα ένα πακέτο τεσσάρων διανυκτερεύσεων σε superior δίκλινο δωμάτιο με πλούσιο πρωινό μπουφέ στην τιμή των 790 ευρώ για δύο άτομα. Εναλλακτικά, στη ρομαντική Bratsera (τηλ.: 22980 53971) θα κλείσετε το πασχαλινό πακέτο των πέντε διανυκτερεύσεων σε superior δίκλινο δωμάτιο, πρωινού περιλαμβανομένου, στην τιμή των 170 ευρώ την ημέρα. Αν το budget σας είναι χαμηλό, καλή και δοκιμασμένη επιλογή είναι τα ενοικιαζόμενα δωμάτια Ηλέκτρα (τηλ.: 22980 54103) οι τιμές των οποίων κυμαίνονται στα 50 ευρώ.

Πού θα φάτε
Σπιτικά μαγειρευτά και τοπικές σπεσιαλιτέ θα δοκιμάσετε στο Γειτονικό –οι ντόπιοι το ξέρουν ως Ταβέρνα της Χριστίνας– και την Ξερή Ελιά. Για μεζεδάκια μέχρι τελικής πτώσης κατευθυνθείτε στο Παραδοσιακό. Για ψαρομεζέδες και φρεσκότατα θαλασσινά η κορυφαία επιλογή είναι η Μαρίνα, στο Βλυχό –περί τα δεκαπέντε λεπτά με το θαλάσσιο ταξί.

Πώς θα πάτε
Από τον Πειραιά, με flying dolphin σε μόλις μία ώρα και 35 λεπτά. Τα εισιτήρια δε θα σας κοστίσουν περισσότερα από 52 ευρώ το άτομο μετ’ επιστροφής.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v